Az Év Irodája Kisvállalati díj

BCA Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Alíz 3

Átadás éve: 2022 Q3

Ingatlan mérete: 652 m²

Irodában dolgozók száma: 40

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Mobil és üvegfalak

Office Line Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Világítástechnika

Pont Light Kft

Növénydekoráció

Plantart

Design & Build

Pivot 270 Belsőépítész Stúdió

Tervezés / belsőépítészet

Pivot 270 Belsőépítész Stúdió

Növénydekoráció

Koppány Nóra

Irodabútor

Fúziós biliárdasztal: Fusion Tables Hungary

Rövid bemutatkozás

Független üzleti és IT tanácsadó, valamint fejlesztő csapatként Ügyfeleink céljait megértve találunk megoldást kihívásaikra. Az üzleti és az IT nézőpont ma már nem válhat el egymástól, egységes megoldást keresünk mind szervezeti, folyamati és IT nézőpontból. Javaslatainkat kreatív tanácsadóink és fejlesztőink tapasztalatára, és a megismert legjobb gyakorlatokra támaszkodva, hatékony módszertanok és a legújabb technológiák alkalmazásával valósítjuk meg, ügyfeleinkkel együttműködésben.
Új szenvedélyünk lett az automatizálás. 2016-ban szállítottuk az első sikeres RPA projektünket, azóta növeltük a csapat szaktudását a teljes spektrumon: a stratégiai fejlesztéstől, az implementáción át, az üzemeltetésig. Büszkék vagyunk rá, hogy a UiPath Gold partnerei vagyunk 2020 óta és USN (UiPath Services Network) partnerei 2021 óta.


Az új irodánk megtalálása és kialakítása nem volt könnyű. A Covid után nem láttuk, hogy merre megy majd a világ, kell-e nekünk iroda egyáltalán, maradjunk-e a meglévő, kisebb helyünkön, amit már pár éve kinőttünk, vagy szükséges-e egy új tér. Ezen fontos kérdések megvitatására ki is alakítottunk két csapatot önként jelentkező lelkes kollégáinkból, akik felmérték, hogy a New Normal szerint kb. hányan leszünk bent az irodában egyszerre, hány asztal kell, hány szék, hány kisebb-nagyobb tárgyaló vonatfülke és telefonfülke. A másik csapat pedig azon gondolkodott, hogy milyen is legyen a BCA iroda ebben az új világban. Mit kell tudnia ahhoz, hogy szívesen bejárjunk? Arra gyorsan rájöttünk, hogy kell egy új otthon a cég számára, ahova hazajárhatunk, ahol találkozhatunk. Azt gondoljuk, hogy egy irodának kevésbé hangsúlyos funkciója, hogy ott dolgozzunk, sokkal inkább fontos, hogy teret adjon a közösségnek és stresszkezelő társainknak, a kutyáinknak.
Ezen gondolatok mentén kezdtünk el tervezgetni és keresgélni.
Miután végre kiválasztottuk, és megszereztük leendő BCA-s otthonunkat, nekiálltunk a belső kialakítás megtervezésének, természetesen profi tervező csapat segítségével, akiknek meg van a kvalitásuk, hogy az álmodozásból később reális tereket építsenek, majd gardírozzanak minket a kivitelezés alatt.


A Pivot 270 tervezői változatos belsőépítészeti megoldásokat kínált, 3 féle mennyezetet láthatunk az irodában, az íves padlóburkolat funkcióknak megfelelően jelöli ki a tereket. A nyitott tereken a többféle lámpatestek és függesztett mennyezeti elemek – egyedi bútor formában - színesítik az összképet.
Végül a beköltözés napja is elérkezett, és álmainkból valóság lett. Kellett pár kompromisszumot kötni, hiszen nem minden vágyakozásunkat tudtuk megvalósítani, mégis számunkra tökéletes irodát sikerült kialakítani.


A két hatalmas terasz a gyönyörű kilátással hamar közkedveltté vált, ezt már csak a pizzasütőnk és a kényelmeskültéri mobiliák tudták fokozni.


A konyhában nem csak az étkezésre fektettük a hangsúlyt, hiszen az étkezőasztalok mellett kényelmes moduláris kanapé, 75 colos TV-k, játék terek, borhűtő és egy egyedileg kialakított bár is segítik a jó hangulat fenntartását. Egyik lételemünk a kávé, ezért két sarkot is kialakítottunk, magas minőségű kávéfőzőkkel, hogy minden nap élvezhessük a finom eszpresszó, cappuccino, latte, és egyéb különlegességeket.


A természetközeliség érzése fontos szerepet játszott a tervezés során, ebben a BCA és a Pivot 270 Belsőépítész Stúdió csapata is egyetértett, az új iroda növényesítése lényegi pont volt. A moha falak, valódi növények a munka- és a közösségi tereinkben egyaránt megjelennek, hol a lámpákról lelógva, hol függesztett mennyezeti elemek részét képzik, hol a térelválasztókon „csücsülnek”.
Többszemélyes, épített tárgyalóink az egyedi design és egyedi asztalosipari kivitel mellett mindenféle technikai és technológiai támogatással vannak felszerelve. Gondoltunk az olyan esetekre is, ahol csak privát megbeszéléseket folytatunk, erre a célra szereztük be a magasminőségű, akusztikus „telefonfülkéinket”, a kisebb létszámú egyeztetésekhez pedig a „vonatfülkét”. Modern ergonómiai szempontokat is figyelembe véve állítható magasságú asztalokra is beruháztunk, így akár állva is tudunk dolgozni.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új iroda már a post-covid-hibrid világ elvárásainak a figyelembevételével készült. Az iroda szerepe átalakult, nagyobb hangsúly került a személyes találkozások, beszélgetések támogatására, a közösségi eseményekre, a kreativitás kibontakoztatására.
A tágas, fényes lounge terület, a biliárdasztallal és darts táblával központi helye a szociális eseményeknek. A hatalmas teraszokon és a kávézó szekcióban elmélyült beszélgetések zajlanak. Minden tárgyaló fel van készítve a hibrid megbeszélések tartására, a 4 személyes tárgyalók és az 1 személyes akusztikus boxok segítik a kollégákat, ha be kell csatlakozniuk egy távoli ügyfél megbeszélésbe.


Nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is bizonyított az új irodánk, amiért úgy gondoljuk, érdemes az Év Irodája címre. Cégünknél nem kötelező bejárni az irodába, ennek ellenére a napok többségében tele van az iroda, a kollégáink örömmel használják. Több közösségi klub is létre jött egy-két lelkes csapattag ötlete alapján, amiknek szintén az iroda ad otthont, így ezeknek a népszerű eseményeknek köszönhetően késő délután/este is benépesítjük az irodát.