Az Év Irodaháza

Bayer Construct Székház

Adatlap megosztása

Cím: 2038 Sóskút, Homokbánya út 3

Átadás éve: 2021 Q4

Ingatlan mérete: 6156 m²

Irodában dolgozók száma: 270

Növénydekoráció

Cityplant növénydekoráció

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Irodaszőnyeg, padló

Tarkett

Növénydekoráció

Gourmet Garden - Grofie

Irodabútor

Kemabo Kft.

Rövid bemutatkozás

A Bayer Construct Zrt. Magyarország meghatározó építőipari vállalatcsoportja, mely komplex építőipari, ingatlanfejlesztési és ingatlanszakmai szolgáltatásokat nyújt és termékeket kínál, a magyar piacon egyedülálló módon lefedve a teljes építőipari-ingatanfejlesztési vertikumot.
A vállalatcsoporthoz számos leányvállalat tartozik, többek között a LIMA Architecture & Interior Design, Közép-Európa egyik legjelentősebb építész és belsőépítész tervezőirodája. A fúzió egyik fő célja az volt, hogy a kivitelezési tapasztalatok már a tervezéskor kiemelt hangsúlyt kapjanak.
Természetesen a Bayer Construct vállalatcsoport 2021 végén elkészült új, modern, 400 fő befogadására alkalmas, háromszintes, reprezentatív székházának teljes építészeti és belsőépítészeti tervezését is a LIMA végezte. Sóskúton, az Ipari Park területén, saját beruházásból felépült irodaépület száz százalékosan a jövőbeli felhasználók, vagyis a vállalatcsoport kollégáinak igényeire szabva került megtervezésre és kialakításra. Az új létesítmény minden felmerülő kívánalmat teljesít, ugyanis az épület tervezése nem öncélúan, l’art pour l’art módon történt, hanem a tervezés során kiemelt hangsúlyt kapott a funkcionalitás, a felhasználhatóság és a kényelem.


Az épület fő célja a cég új központi székházának és teljes vezetői, műszaki és adminisztratív állományának elhelyezése, emellett kellően kell reprezentálja a piaci pozíciót is.
Az épület 3 szintes kialakítású. Az alsó szinten recepció, lobby, konferenciaterem mellett irattárak és a működést kiszolgáló gépészeti és elektromos helyiségek kaptak helyet. Az irodaház egy H-alakot formáz, mely alak lehetővé teszi, hogy minden irodába természetes fény jusson. Az első emeleten változatos méretű irodák, teakonyha, vizesblokk kerül elhelyezésre. A H-alak középső szárában alakították ki a központi recepciót és egy közösségi teret, mely átrium szerűen összeköttetésben van a legfelső szinttel. A galéria fölötti tetőbevilágítónak köszönhetően egész nap természetes fény jut a belső térbe is. A legfelső szint főhomlokzatán kaptak helyet a tárgyalók, melyek egy része mobilfalakkal részekre osztható. Az oldalszárnyakban nagyobb irodák kaptak helyet, és ezen a szinten üzemel egy melegítőkonyhás étterem.
Az épületnek két bejárata van, a legalsó szintről, az utca felőli főbejárat a reprezentatív megérkezés helye, a vendégforgalom innen történik. A dolgozói bejárat az épület mögötti parkolóból nyílik, mely ugyan arra a szintre érkezik, mint a főbejárat. A beléptetés mindenütt arcfelismerős automata nyílóajtós rendszerekkel történik.
Az épület előtt egy mintakert kialakítására került sor, mely egyben fogadótér funkción túl a Viastein Kft. exkluzív termékeinek bemutatására is szolgál. A lefűződő területeken kis pihenőket létesítettünk annak érdekében, hogy alkalom adtán akár egy egyeztetés is lebonyolítható legyen kint a termékekkel kapcsolatban. Az iroda épületéből, és annak belső tereiből látványkapcsolat tárul a mintakert és a vendégparkoló irányába, így ennek kialakítása az épülettel harmonizál mind burkolat, mind növényhasználat terén.
Az épület külső megjelenésében letisztult, modern formavilágú, ahol szinte a teljes homlokzati felületen üveg jelenik meg. Kialakításának köszönhetően a külső árnyékoló zsaluziákat is képes rejtetten fogadni.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az irodaépület kialakításának elsődleges szempontjai közé tartozott a természetközeliség megteremtése, mely az épület belső tereiben is megnyilvánul. A hatalmas üvegfelületek, az óriási ablakok rengeteg természetes fényt engednek be az épületbe, világos, hangulatos tereket hozva létre. A közösségi terekben, az irodákban és a tárgyalótermekben is sok természetes anyagot, például fát használtak, a látogatókat élő növényfal fogadja a lobbyban.


A székházépület mind külső felépítésére, mind pedig belső tereire a letisztult elegancia, a modern formavilág jellemző. A branding finoman, harmonikusan jelenik meg a kiegészítőkben, a vállalatcsoport színvilága, illetve fő színe, a mélykék pedig számos helyen feltűnik. A figyelmet több térben is mozgalmas látszóbeton falfelületek ragadják meg, melyeket a Kraftbeton készített. Az impozáns, mégsem hivalkodó, letisztult, mégis izgalmas formavilág és irodai környezet inspirálja, feltölti, és motiválja az épületben dolgozó kollégákat.


A funkcionalitás és a felhasználhatóság is kiemelt szempont volt a tervezés során. A székházban a vállalatcsoport teljes igazgatósági, vezetői, műszaki és adminisztratív munkavállalói állománya helyet kapott a könnyed, rugalmas és gördülékeny kommunikáció és mindennapi munkavégzés céljából. Az irodahelyiségek változatos létszámúak (2,4, 8, 12 fő), a 8-32 fő befogadására alkalmas tárgyalók pedig modern active board-okkal és videokonferencia lebonyolítására alkalmas eszközökkel vannak felszerelve. A tárgyalótermek és meeting szobák a vezeték nélküli audiovizuális eszközök segítségével, olyan terekké alakultak, amelyek lehetővé teszik, hogy akár egy gombnyomással használatba vehessék a kollégák a projektorokat, mennyezeti térmikrofonokat és hangsugárzókat. A vizuális eszközök vezérlését integrálták az épület világítás és árnyékolástechnikai rendszerébe, melynek köszönhetően a fali érintőpanel segítségével kapcsolható be a projektor és ereszthető le a vetítővászon. A székház AV rendszere prémium minőségű eszközök beépítésével valósult meg a fenntarthatóság, az üzembiztonság és az igényes megjelenés jegyében a Screenland Kft. kivitelezésében.
A vezetői irodák és tárgyalók pedig a smart fóliás üvegnek köszönhetően egy gombnyomásra diszkrét helyiséggé alakíthatók.


A közösségi lét megélésére számos helyiség kínál lehetőséget, többek között a földszinti lobby, az első emeleti hatalmas közösségi tér, valamint a 200 fő befogadására is alkalmas közös étkező. A 4 teakonyhában és az étkezőben a vállalatcsoport kollégái számára ingyenesen gyümölcs is biztosított.


A kollégákat és látogatókat egy modern beléptetőrendszer engedi be az épületbe. A tágas, impozáns lobby-ból lift vezet fel a további emeletekre. Az irodaházhoz kapcsolódóan egy 187 db személygépkocsi befogadására alkalmas felszíni parkolóhely is épült, melyből tíz elektromosautó-töltőállomással rendelkezik.


A Bayer Construct új székházának épülete hűen reprezentálja a vállalatcsoport ars poetica-ját. A cégcsoport minden egyes projektje és munkája során a legmagasabb szakmai színvonalat képviseli. Küldetésének és feladatának tekinti, hogy kiemelkedő minőségű, maradandó és jövőálló értéket teremtsen az épített környezet terén, mely egyaránt megfelel az élhetőség-használhatóság, modernség és fenntarthatóság legmagasabb szintű követelményeinek.


További nagy munkarészeket végzők:  • Ablakszerker Kft. homlokzati nyílászárók és függönyfal, árnyékolástechnika

  • Forhunt Kft. tájépítészet, kertépítés

  • Centervill Kft. erősáramú rendszerek

  • Siva Group Zrt. épületgépészet

  • Csiki Burkoló Kft. hidegburkolás

  • Gipsz Color Kft. és Buda Consult Kft. szárazépítés és álmennyezet

  • Glézius Kft. felületképzés, festés