Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Balance Garden

Adatlap megosztása

Cím: 1108 Budapest zágrábi út, 8

Rövid bemutatkozás

A Balance Garden Budapest X. kerületében, az Üllői úttal párhuzamos csendes mellékutcában épült fel, négy lépcsőházas, összesen 298 lakásos társasházfejlesztés. Az egyedi kialakítású, 7 emeletes épület különlegessége, hogy a földszinti részen három külön építményből áll, melyek az első és a második emeleti szinten összeépülnek, majd a harmadik emelettől ismét különálló tornyokká válnak. A harmadik emeletnél két tetőkert is kialakításra került az átkötő részek tetején, valamint az épületek tetejére is zöldtetőt terveztünk, mely alacsony gondozásigényű.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A napjainkban kialakult energiaválság miatt a Balance Garden lakóparknál nagy hangsúlyt fektettünk az energetikára, az alacsony energiafogyasztás és a takarékos üzemeltetés megvalósítására törekedtünk. A műanyag tokszerkezetű, 3 rétegű, hő és hangszigetelt üvegezésű nyílászárókat elektromos redőnyökkel beépítve adtuk át. Az inverteres, hűtő-fűtő klímákkal, amelyet minden lakáshoz adtunk, kedvező áron tudják a lakás hőmérsékletét egyedileg szabályozni. Ebben szintén nagy segítség a lakóparknál használt hatékony és olcsó távhő szolgáltatása, ugyanis a lakosság számára nem fognak változni a távhőárak, szemben a sajátkazános, gázt használó társasházakkal.
Minden lakás hideg és meleg burkolattal ellátott. A lakások fehérre festett falakkal, szaniterekkel felszerelten kerültek átadásra a lakók részére. A földszinten a parkosított belső zöld területre néző kilátással és közvetlen kertkapcsolattal 23 lakás kapott helyet. A társasház minden lakása erkélyes vagy teraszos.
A lakóparkot a tökéletes harmónia és egyensúly jegyében hívtuk életre, ahol a lakók a közeli metrómegálló miatt könnyedén elérik a lüktető belvárost, ugyanakkor csendes, pihentető otthonaikban nyugalomra találnak.
A társasházakban megszokottól eltérően a Balance Garden lifttel ellátott előcsarnokai elegáns, tágas kialakításúak, megteremtve a hangulatos, otthonos légkört és a nyugodt hazaérkezést. A lobby-k kellemes elrendezése és kényelmes, barátságos leülős része lehetőséget teremt az ottlakóknak, hogy a közös, lépcsőházi téren belül hosszabb-rövidebb beszélgetéseket folytassanak.
A parkolást a földszinten 41 felszíni parkoló, 5 db fedett motorkerékpár beálló, valamint a társasház -1 szintjén kialakított, 258 férőhelyes mélygarázs biztosítja, közülük számos e-töltő kialakítására alkalmas kábelezéssel került megépítésre.
Az ingatlan saját kertrésze egy könnyen fenntartható, többszintes zöld környezetben épült meg, ahol minden korosztály számára megfelelő szabadidős tevékenységek végzésére alkalmas eszközök is megtalálhatók. A sportolni vágyóknak a közeli Népliget további lehetőségeket nyújt.
A Balance Garden megközelíthetőség és közlekedési infrastruktúra tekintetében is ideális, az M3-as metró több állomása, valamint buszok- és villamosmegállók is sétatávolságra találhatók. A pezsgő belváros is pár perc alatt, átszállás nélkül elérhető, de ha közeli bevásárlás és ügyintézés mellett döntenének a Balance Garden lakói, egy metrómegállónyi távolságban érhető el a Shopmark bevásárlóközpont is. Emellett a közelben egyaránt megtalálhatók oktatási intézmények, valamint egészségügyi létesítmények is. A teljes lakóparkot kerítéssel építettük körbe a lakók biztonsága érdekében.