Az Év Irodája

AstraZeneca

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Alíz utca 4.

Átadás éve: 2023 Q2

Ingatlan mérete: 450 m²

Irodában dolgozók száma: 100

Bérlő cég: AstraZeneca Kft.

Projektmenedzsment

CBRE

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Stúdió

Kivitelezés / Fitout

Telesis Generál Zrt.

Irodabútor

Office Art & Design

Rövid bemutatkozás

Tovább bővítette irodáját az elmúlt években kutatási eredményeiről széles körben is ismertté vált gyógyszeripari cég, az AstraZeneca. A 2018-as Év Irodája döntős cég a meglévő 700 négyzetméteres irodatér mellé újabb 450 négyzetméter irodateret csatoltak. A tervező (MádiLáncos Studio) és projektmenedzsment (CBRE) csapat feladata volt a két irodatér hatékony összekapcsolása mellett a meglévő design frissítése és az új irodatér kialakítása.


Az AstraZeneca munkavállalói az új irodarészben a nyitott irodaterületen felül egy csendes zónát, négy új tárgyalót, több, telefonálásra vagy meetingre alkalmas fülkét, kényelmesebb és nagyobb konyhát, illetve a komoly léptékű papíralapú dokumentáció előkészítésére alkalmas projektszobát vehettek most használatba.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A tervezés során a kulcsfogalom az optimális munkakörülmények megteremtésén volt: a cég munkavégzésekor kiemelten fontos a csendben végzett, koncentrált munka. Az open office részen és a projektszobában ezért a tervezők hangelnyelő akusztikai panelekkel dolgoztak, illetve az új területen kialakítottak egy úgynevezett „quiet zone-t” is.


Az AstraZeneca brandbookjában határozott elképzeléseket fogalmazott meg a cég az arculati elemeinek, logójának és színeinek használatáról, így a tervezőcsapat ezt figyelembe véve dolgozott az új irodatéren, illetve a régi és új részek összekapcsolásán. A tárgyalók megkülönböztetése ezekkel a brandszínekkel történik, de érdekesség, hogy míg a 2018-ban átadott első irodarészben a tárgyalókat férfi tudósokról és orvosokról nevezték el, az idei fejlesztésben már női kiválóságok nevei szerepelnek az új irodarészben.


Az iroda tervezésekor nagyon fontosak voltak a WELL-szempontok: minden kolléga az üvegfronton ülve dolgozhat, élvezve a beáramló természetes fényt és napsütést. A kiegyensúlyozott, koncentrált munkát akusztikai panelek rendszere segíti, a telefonálásra kijelölt pontokat használhatnak. Szimbolikus, hogy a régi és az új irodarészt a közösségi térként is használt konyha kapcsolja össze, így természetes átmenet és új találkozási pont született a régi és új határán.


Tervezők

MádiLáncos Studio