Az Év Irodája Nagyvállalati díj

AstraZeneca

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Alíz utca 4.

Átadás éve: 2018 Q3

Ingatlan mérete: 740 m²

Irodában dolgozók száma: 70

Bérlő cég: AstraZeneca Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Növénydekoráció

Plantart

Rövid bemutatkozás

Az AstraZeneca globális gyógyszeripari vállalatként kiemelt szereppel bír az innovatív gyógyszerek kutatásában, fejlesztésében és forgalomba hozatalában. A cambridge-i központú cég budapesti irodájában 68 fő dolgozik.


Az AstraZeneca egy új globális irodakialakítási stratégiát dolgozott ki, amely flexibilis munkavégzést tesz lehetővé, elősegíti a dolgozók közötti kommunikációt és növeli a munkavégzés hatékonyságát. Az új „activity-based” kialakítású irodájuk helyszínét, az Office Garden III. irodaházban találták meg és a projekt lebonyolítására a Cushman & Wakefield Project Management csapatát bízták meg, míg a belsőépítészetért a MádiLáncos Studio volt a felelős.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az iroda koncepciója a shared desk rendszer köré épül és még az iroda vezetői is lemondtak a saját zárt irodáról, hogy átengedjék a teret a szabadabb irodakialakításnak és az oldottabb kiegészítő funkcióknak. A terek jellege a dolgozók napi tevékenységeinek megfelelően lettek meghatározva, úgy mint a fókuszált munkavégzés, telefonkonferencia, kollaboráció, kis és nagy létszámú megbeszélések, prezentációk és a feltöltődés. Így ebben a környezetben mindenki megtalálja a feladatának vagy a hangulatának legalkalmasabb helyszínt a napi munkavégzéshez. A közösségi terek és a terasz pedig lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra, a munkatársakkal való kötetlen beszélgetésre, vagy a vendégek fogadására.


Az irodában található akusztikus megoldások tovább növelik a munkavállalók komfortérzetét. A közlekedők mentén használt akusztikus falburkolati elemek néhol gardróbszekrényt, néhol lockereket rejtenek. Az akár több órás konferenciahívások lebonyolítására, vagy a koncentrált munkavégzésre szolgáló fókusz szobákba kényelmes bútorok és hangelnyelést segítő szőnyegből készült falburkolat került.


A használt anyagoknak, színeknek, álmennyezeti és világítási megoldásoknak köszönhetően egy meleg és otthonos, ugyanakkor friss és inspiratív iroda született.


A kiemelt ergonómiai igények alapján választott magas minőségű mobil bútorok a dolgozók kényelmét szolgálják. A recepció zöld fala és a nyitott irodaterek kaspós növényei még oldottabb munkakörnyezet hoznak létre.