Az Év Irodája Design díj

Artificial Group

Adatlap megosztása

Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 2

Átadás éve: 2022 Q1

Ingatlan mérete: 700 m²

Irodában dolgozók száma: 91

Bérlő cég: Artificial Group

Rövid bemutatkozás

Bárasztaloknál laptopozó emberek, markáns feliratok mindenhol és intenzív színorkán a falakon – nem szokványos irodai látványvilágba csöppenünk az ügynökség ajtaján belépve. Pedig egy modern, mai munkahellyel szemben tulajdonképpen már alapelvárás, hogy egyaránt teret nyújtson a közösségi aktivitásoknak és a fókuszált munkavégzésnek, dizánja pedig egyértelműen tükrözi a cég esszenciáját. Így itt minden, ami egy látogató számára elsőre meglepő a kialakításban, a tervezés során tudatos szempont volt.


Mindig nagyon fontos volt, hogy az a hely, ahol a napjainkat töltjük jó hangulatú, laza tér legyen, ahol az emberek együtt lehetnek. Szóljon közben az iroda az ügyfeleknek is, mutassa meg, kik vagyunk. Lehessen egész napos meetingeket, workshopokat és néha akár bulikat is tartani.


A budapesti Ferenciek terén található, impozáns bérpalota hétszáz négyzetméteres irodájában több közösségi tér, két nagytárgyaló, egy open space és számos nagyobb szoba is található, melyekben az egyes funkcionális egységek, például pénzügy, a produkció vagy a social media csapat tölti együtt a mindennapjait. Furcsa módon a bejáratnál egy igazi bár fogadja a látogatót. Napközben dolgoznak itt az emberek, dél körül a csapat összejön és együtt ebédel, péntekenként pedig sokszor spontán bulik helyszínévé válik.


Az iroda hangulatának kialakításában ugyanakkor nemcsak az otthonosság és modernség igénye játszott nagy szerepet. Ugyanis ahogyan az egész épületben, az egyes helyiségekben is erősen jelen van az elegáns, polgári hangulat is. Több mint négyzetméteres belmagasság gyönyörű, plafonig érő fa nyílászárók emelik impozánssá a tereket, a falakat stukkók teszik kazettás hatásúvá. Ezért több hagyományos elemet óvatosan egyensúlyozva a mi ízlésünkre formáltunk. Behoztuk a street artot,trash részleteket, néhány szobában megtartottuk a régi irodáinkban megszokott fekete-fehér, kicsit loftos dizájnt, míg máshol sokkal erősebben megjelenik a polgári hangulat.


Bár egy századfordulós házban a konstrukciós adottságok miatt nem könnyű ökokoncepciókban gondolkodni, amiben csak lehet az ügynökség törekszik a környezeti lábnyoma csökkentésére. A csináltatott bútorok némelyike régi fa alapanyagokból készült, izgalmas patchwork technikával, a legtöbb bútor felújított vagy régi bútorból készült újabb darab. Minden munkatársunknak fontos, hogy tömegközlekedéssel vagy biciklivel járjon, szelektíven gyűjtse a szemetet és ne használjon egyszer használatos eszközöket.


Bár az ügynökség csak idén áprilisban költözött be az új irodába, az hamar az otthonunkká vált. Számos fontos prezentációt, kampányindítást vagy épp társasjátékestét és palacsintázást láttak már a színes falak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Nagypolgári street art? Kiszámított lazaság? Nehéz tömören összefoglalni az Artificial Group új irodájának különleges stílusát.


2022 áprilisában költöztünk be a Ferenciek terén álló bérpalota első emeletére, amit azóta teljesen a saját képünkre formáltunk. Egy elegáns, polgári hangulatú teret festettünk tele a saját street artos, néhol trash jegyeket is felvonultató alkotásainkkal. Az iroda pontosan olyan, amilyenek mi vagyunk: hol elegáns és letisztult, hol pedig laza és harsány. Rengeteg különböző, felújított és patchwork technikával összeállított bútor lelt nálunk otthonra. Nem véletlenül, hiszen pont ilyen a csapatunk is: különleges karakterek, más és más történettel, más és más stílussal.


Az egyes szobákból a lakói varázsolnak egy számukra tökéletes munkakörnyezetet, az apró részletek erejét kihasználva: mindenütt egyedi dekoráció, saját növénykék, matricák és képek hirdetik a tulajdonosaik egyéniségét. Az egyik falon helyet kapott a tíz éve nálunk dolgozó kollégák dicsőségfala is. Olyan idézetekkel tűzdeltük tele a szobákat, amelyek meghatározzák a mindennapjainkat, vagy csak szimplán tetszenek: az egyik szobában a reklámról alkotott hitvallásunk, a másikban Daft Punk idézet áll.


A közösségi tereink egyszerre alkalmasak az ügyfeleink fogadására, a napi meetingekre, a déli falatozásokra és az esti lazításokra is. Nem véletlenül találkozunk egy teljesen felszerelt bárral rögtön a bejárati ajtó mellett: ez testesíti meg azt a jókedvet és remek hangulatot, amiért érdemes minden egyes nap bejárni.