Az Év Ingatlanfejlesztése

Aria Hotel Budapest

Adatlap megosztása

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.

Átadás éve: 2015 Q1

Ingatlan mérete: 5500 m²

Ingatlantulajdonos

IK Hotels Kft.

Rövid bemutatkozás

A Library Hotel Collection legújabb tagjaként mutatkozott be az Aria Hotel Budapest, mely Prága után a magyar fővárosban nyitotta meg kapuit idén márciusban. A koncepciót a főtervező, Varró Zoltán úgy formálta, hogy egyszerre szülessen újjá a klasszikus palota pazar hangulata, miközben a vendégeink egy privát rezidencia adottságait – annak otthonosságát és kényelmét – élvezhetik.


A butikhotel a különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül, melynek mindegyike más-más stílusjegyeket visel, mégis egy egészet alkot. A Klasszikus zenei szárny neobarokk stílusú szobákra épít, kazettás mennyezettel, muránói üvegcsillárokkal. A nagystílű Opera szárny a szürke és a lila-ochideaszín elegáns kontrasztjával játszik. A Jazz szobák mindegyikét az 1920-as évek amerikai jazz clubjai ihlették, míg a Kortárs szállodai szárny szobáiban a bohém pop art stílusjegyei dominálnak. A 49 szobát és lakosztályt zenei ikonokról nevezték el, úgy, mint James Brown, Bob Dylan, Maria Callas vagy Liszt Ferenc, akik a világhírű Joseph Blecha karikatúráiról köszönnek vissza.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A főváros egyik legkülönlegesebb épületét az Aria Hotel Budapestet három kategóriában is jelölték a New York-i Waldorf Astoriában megrendezésre kerülő Boutique Design 2015 Gold Key Awards-ra. Az épület tetőteraszát és zárt tereit szeptember 2015. szeptember 22-én este arany és ezüst díjakkal is megjutalmazta a hazai szakma az idei Gastro Design Díj átadó ünnepségén. 2015. október 31-én pedig Londonban jutalmazta a Wolrd Boutique Hotel Awards a szállodát, a legjobb eurpai wellness szállodának járó díjjal. A gyönyörűen felújított neoklasszicista bérpalota Magyarország első zenei tematikájú boutique hotelje. Az Aria Hotel Budapest tulajdonosát, a Library Hotel Collection hét szállodájának alapítását jegyző Henry Kallant az egyik leginnovatívabb szállodatulajdonosnak tartják világszerte. Elsők között ismerte fel a tematikus hotelekben rejlő lehetőséget, illetve azt hogy a vendégeknek élményre van szükségük, szemben a nagy láncoknál megszokott kiszámíthatósággal és egységességgel. Henry Kallanhoz hasonlóan Varró Zoltán sem a szokványos úton lett sikeres. Saját szakmájukban, mindketten azt vallják, hogy a sikerhez bátorság kell. Varró Henry Kallantól egyetlen napot kapott arra, hogy terveivel meggyőzze. A tervek pedig másnapra elkészültek, Kallan és Varró közös munkájának eredményeképpen pedig az Aria Hotel Budapest ma már a TripAdvisoron is a legjobb budapesti szállodának számít. A belsőépítészeti koncepció szerint zenei ihletésű budapesti bérpalota négy szárnya különböző irányzatokra reflektál: az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajára. Varró nagyon tudatos volt abban, hogy érvényesítse a századfordulós Budapestre emlékeztető motívumokat, miközben az 49 egyedi szoba - köztük öt lakosztály - élénk színeinek, különleges formáinak és anyagainak köszönhetően mégis New York és London nagyvilági atmoszférájában érezhetjük magunkat.