Nevezés

Az Év Irodaháza

Andrássy Palota

Adatlap megosztása

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 9.

Átadás éve: 2022 Q3

Ingatlan mérete: 0 m²

Irodában dolgozók száma: 0

Bérlő cég:

Tervezés / belsőépítészet

Capstone Management Kft.

Ingatlanfejlesztő

CPI Hungary Kft.

Kivitelezés / Fitout

Value 4 Real Group

Rövid bemutatkozás

Ez a kivételes épületegyüttes Budapest szívében, az Andrássy úton helyezkedik el. A két szárnyból álló reprezentatív épületegyüttes az Andrássy út és a Paulay Ede utca felől egyaránt megközelíthető. Az Andrássy úti szárny 1889-ben Kallina Mór tervei alapján, neo-reneszánsz stílusban épült, a műemlékvédett épület azóta is megőrizte eredeti építészeti értékeit. A később hozzáépített modern formavilágú szárny minimál stílusa harmóniát teremt a két épület dinamikájában. Az épület központi elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető a város minden pontjáról, a legkülönfélébb közlekedési eszközökkel; tömegközlekedéssel, biciklivel vagy elektromos rollerrel.
Minőségi felszereltségével a legmagasabb igényeket kielégítő, első osztályú irodaház. Az épületben összesen 8 642 m2 A kategóriás iroda és üzlethelyiség található.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az Andrássy Palota épület együttes különleges építészeti értéket képvisel. A világörökségi területen álló műemlék épület és a kortárs design együttélése adja a ház egyedi esszenciáját. A felújítási program célja az volt, hogy az épületegyüttes különleges építészeti értékeinek megőrzése mellett, az épületet új funkciókkal lássuk el. Elegáns és modern közösségi területeket hoztunk létre. A közösségi területeken bérlőinknek munkaállomásokat hoztunk létre, kisebb tárgyaló szigeteket, a kellemes hangulat és gyönyörű építészeti megoldások feltöltően hatnak mindenkire. A jövőben tervezünk közösségépítő és CSR eseményeket is bérlőinkkel ezeken a területeken.
Elhivatottak vagyunk a fenntartható környezet, a zöld technológiák, a környezetvédelem mellett. A kivitelezési folyamat előkészítésénél, a koncepció kidolgozásánál is elsődleges szempont volt a folyamatok egyszerűsítése, a környezetterhelés minimalizálása, az egészséges életterek, megfelelő természetes fény, friss levegő biztosítása.
Kiváló infrastruktúrális környezet veszi körül az irodaházat: Kávézók, éttermek, rendezvényterem, kultúrális és szórakozási lehetőségek, ruhatisztító, fitnesz és jóga klub, élelmiszerboltok, gyógyszertár, szálloda, bankok találhatók az épület közvetlen szomszédságában.
Fenntarthatósági szempontok:
- Környezettudatos, energiahatékony, fenntartható épületüzemeltetés
- Fenntartható, magas minőségű felhasznált anyagok
- Környezettudatos gépészeti megoldások
- Energiahatékony világítástechnika
- Szelektív hulladékkezelés
- Biciklitároló, öltöző, zuhanyzó
- Új bérlemények kivitelezésénél meglévő beépített anyagokat (burkolat, szőnyeg) és a meglévő bútorokat újrahasznosítottuk
- Az üzemeltetésen túl a fejlesztéseknél is célunk csökkenteni ökológiai lábnyomunkat
- Kiváló levegőminőség, fény

Minősítések:
- Akadálymentes épület Access4You minősítéssel
- BREEAM very good