Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Airfrance KLM iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 2250 m²

Irodában dolgozók száma: 216

Bérlő cég: KLM Magyarországi Fióktelepe

Irodaszőnyeg, padló

Floor by Blue

Növénydekoráció

Plantart

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió Kft.

Irodabútor

Haworth Hungary Kft.

Kivitelezés / Fitout

Art'N Bau Kft.

Irodabútor

Blue Business Interior Kft.

Rövid bemutatkozás

Az Air France-KLM fúziója magával hozta a működési és kereskedelmi folyamatok integrációjának igényét. A cégcsoport az eddig a jogi személyen belül a képviseleti irodákon keresztül végzett ügyviteli folyamatokra közös szolgáltató központokat kívánt létrehozni a munkafolyamatok egységesítése és a költséghatékonyság érdekében. Ennek az igénynek a kielégítésére született az Air France KLM Financial Shared Service Center, mely a KLM Fióktelepeként szolgálja ki a légitársaság-specifikus ügyviteli folyamatokat.


Az Air France KLM csoport tagjaként a célunk, hogy hozzájáruljunk a cég optimális működéséhez, hozzáadott értéket teremtve, a minőség-orientált és hatékony szolgáltatási portfóliónkkal. Utóbbihoz elengedhetetlen a professzionális és motivált munkaerő, melyhez nagyban hozzájárul egy, a modern igényeket kielégítő, a kollaborációs teret hangsúlyba helyező, munkakörnyezet.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az Airfrance KLM a shared desk rendszer bevezetésével párhuzamosan a meglévő iroda felújítása mellett döntött, melynek tervezési és projekt menedzsment feladataival is a MádiLáncos Studio-t bízta meg.
A tér újraszervezése során normál bench rendszerű munkaállomások mellett a cél az egyéb, munkavégzésre is alkalmas, otthonos, flexibilis helyek kialakítása volt. A korábbi monoton alaprajzi szervezés az asztalok közé ékelt hot deskek, közösségi asztalok elhelyezésével került feloldásra. A középső mag - mely a mag két oldalán ülő munkavállalók kommunikációját gátolta – több helyen áttörésre került, ezzel átjárást biztosítva az osztályok között. Az átkötést kényelmes fotelekkel és kanapékkal bútorozva kollaborációs zónák jöttek létre.
A magban található klasszikus, formális tárgyalók egy részének helyén breakoutok, hangulatos informális tárgyalók kerültek kialakításra, a kötetlenebb megbeszéléseknek is helyet biztosítva.
A színek, anyaghasználat és a grafikai arculat fő szervező elemét a repülés, utazás adta. Ezzel erősítve a márkaidentitást. Mivel az álmennyezet és világítás nagyrészt megtartásra került, a korábbi egyszínű padlóburkolat cseréje és új, markáns falszínek alkalmazása, valamint a már említett megnyitások segítettek a térfalak hangulatának megváltoztatásában. A padlón a különböző funkciókat a teret tagoló, egymásba harapó színfoltok, míg a magban az új megnyitásokat markáns színek emelik ki.

Anyaghasználatban a szegecselt alumínium lemezek alkalmazása idézi meg a repülőgépek világát, míg a grafikai felületeken többféle, utazáshoz kötődő motívum (vízumpecsétek, repülőtéri kijelzők, felhők, kondenzcsíkok) jelennek meg absztrakt formában.


A felújítás alatt folyamatosan működő irodát a megbízó, kivitelező és tervező szoros együttműködésével, környezettudatos és költséghatékony szemlélettel, a meglévő adottságok megtartása és kihasználása mellett sikerült teljesen újraformálni: élettel megtölteni, funkcionálissá és otthonosabbá tenni.