Az Év Irodája

Agora Tower, STADA Iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 116

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 500 m²

Irodában dolgozók száma: 40

Bérlő cég: Stada Hungary Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Office Line Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Art Front Hungary Kft

Világítástechnika

Pont Light Kft

Irodaszőnyeg, padló

Decor Floor Kft - padlóburkolat

Növénydekoráció

viragbirodalom.hu - növénydekoráció

Projektmenedzsment

HB Reavis Hungary Kft. | Sopronfalvi Ildikó, Karsai Krisztián

Kivitelezés / Fitout

HB Reavis Hungary Kft., | Napalkov Miklós

Akusztika

akusztikus függöny | Top Trade Kft.

Faburkolat

Asztalos munkák | Office Line Kft.

Tervezés / belsőépítészet

2 Bakos Anna Samszi | belsőépítész tervező

Tervezés / belsőépítészet

1 Göbölyös Kristóf | belsőépítész vezető tervező

Tervezés / belsőépítészet

3 Vértes André | látványtervező

Világítástechnika

Dekorációs világítás | Elter Kft.

Fotók

Palkó György | fotó

Fotók

Mocsari Marton | 3D kép | Cushwake.com

Design & Build

SergeFerrari | belső roletták | árnyékolás

Rövid bemutatkozás

A 2020. vírushelyzet újfajta hozzáállást igényelt az irodák mindennapos működésében: a kezdeti teljes elkülönülést követően új szempontok kerülnek előtérbe, melynek következtében egy új, hibrid irodahasználat van kialakulóban. Az irodai jelenlét lecsökken, az irodai dolgozók közti távolságtartás nő, ellenben a közösségi jelenlét megléte és lehetősége felértékelődik, mivel az interperszonális kommunikáció digitális felületen nem vagy nem maradéktalanul oldható meg. Emiatt halmozottan szükségesek az eddig is népszerű open space és coworking terek, valamint ezek multifunkciós jellegének erősítése. A munkahelyek többségénél amúgy is tendencia az utóbbi időben, hogy dolgozóik nem a munkaállomáshoz, hanem géphez kötöttek. Így lehetőségük nyílik irodán belül (és kívül) bárhonnan elvégezni munkájukat. Tehát a jövő irodája afelé halad, hogy dolgozói a tereket minél többféleképpen tudják használni és kihasználni. A terek közti éles határvonalak még jobban elmosódnak.
A Stada új irodája biztosítja dolgozóinak a többféle közösségi tér lehetőségét, melyek mindegyike egyszerre elégíti ki a vállalati szociális igényeket, valamint szükség esetén alternatív vagy kiegészítő munkaállomásként is szolgálhat. A vírushelyzet kapcsán javaslattal éltünk a munkahely vírusbiztos-használatára, melyben a különböző helyiségekbe szétültetve a dolgozók többsége egymástól biztonságos távolságban tud leülni.
Információk még itt> https://www.artfronthungary.hu/


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az iroda hangulatában a svéd életérzést próbálja közvetíteni, illetve előtérbe helyezi a multifunkcionalitást. Vezérelvek voltak a boldogság, elegancia közvetítése. A kis alapterű irodában az alaprajz kialakítása során, a vállalati struktúrát szem előtt tartva, számos funkciócsoport került elhelyezésre, melyeket, a zsúfoltságot elkerülendő, igyekeztünk vegyesen telepíteni. Fontos volt továbbá ezen helyiségek többszempontú hasznosítása is, így például a fő teakonyha amellett, hogy ellátja eredeti rendeltetését és felveszi egy központi, közösségi tér funkcióját, egyben közlekedőt biztosít a lobby-ból érkezve az északi operatív irodák irányába.
Mind a vezetői, mind pedig az operatív dolgozók munkaállomásainak tervezése során szempont volt a természetes fény közelségének megtartása, így ezek túlnyomó többsége a homlokzati oldalon kapott helyet. A sötétebb, belső mag mentén alakítottunk ki két konyhát: az északi oldalhoz közel, de mégis az iroda szívében helyeztük el az ebédeltetésre is alkalmas, felszereltebb, fő teakonyhát, míg a déli oldalra került egy kisebb teakonyha, amely kiszolgálja az ottani tárgyalókat és dolgozói cellákat, munkaállomásokat.
Az operatív terek monoton beültetését a vezetői kubusok, a cellás, valamint a nyitott tárgyalók lazítják fel.
Elhelyezésre került még két, akusztikailag elkülönített iroda a telefonközpontos munkatársak részére, hogy munkájukat szeparáltabban tudják végezni, ne zavarják vele az operatív térben dolgozókat.
Az északi oldalon található nagy tárgyaló szükség esetén ketté bontható akusztikai mobilfallal.
A vizes blokkok az optimális helykihasználtság miatt gender-semlegessé váltak.
Mivel alaprajzi elrendezése következtében fluid terek jöttek létre, fontos szempont volt az akusztikai csillapítás, amit az akusztikus kazettás álmennyezet mellett filcpaneles álmennyezettel, akusztikus függönyökkel (amik belátásgátlóként is funkcionálnak és erősítik az irodák home-jellegét) és egyedileg tervezett akusztikus falpanelekkel szerettünk volna elérni. A homlokzati cellás irodák kialakításakor kissé elfordítottuk a belső mag által generált, merev derékszög rendszert, ezzel is javítva a terek akusztikai tulajdonságait.
A biofília jegyében az iroda több pontján is növényszigeteket alakítottunk ki.