Az Év Közösségi Tere

Agora Park - Agora Budapest Showroom

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Esztergomi út 31-43.

Ingatlan mérete: 230 m²

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió

Világítástechnika

Solinfo

Rövid bemutatkozás

Az Árpád híd pesti hídfőjénél pár hónappal ezelőtt még csak egy hatalmas építési terület árválkodott, most viszont egy új zöld parkot is átadtak egy egyedülálló konténerkilátóval együtt. A fejlesztő HB Reavis ugyanis ilyen módon szépítette meg a környezetet a nagyszabású Agora Budapest projekt építési munkálatainak első szakaszában.


A célunk az volt, hogy a környéken lakók és közlekedők számára kellemes környezetet teremtsünk erre az időszakra: az arra járók várhatóan két évig élvezhetik majd az 5000 négyzetméteres park előnyeit, ahova ez idő alatt változatos közösségi eseményeket, kitelepüléseket is tervezünk. Az Agora Budapest projekt előfutáraként már most el szeretnénk kezdeni a közösségépítést, és hasonlóan a felépülő városnegyedhez, élettel színesíteni a teret.


A területen létrehoztunk egy Magyarországon egyedülálló, 3 szintes, 230 négyzetméteres konténerirodát is, hogy az ügyfeleink testközelből, high-tech eszközök segítségével követhessék nyomon, hogyan épül leendő irodájuk. 2018-ban a konténerirodát időszakosan megnyitjuk a közösség számára is, így ha valaki be szeretne kukkantani hozzánk, bátran megteheti.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Olyan különlegességgel akartuk meglepni az embereket, amit itthon korábban még nem láthattak, és amely a vállalat filozófiáját közvetítve megmutatja, hogy a HB Reavisnál emberközpontúan és innovatívan gondolkodunk. Magyarországon nem szokványos, hogy egy fejlesztő a saját építési területéből leválasztott zöld közparkot hozzon létre közösségépítési céllal. Az általunk létrehozott tér előrevetíti, hogy az AGORA Budapest révén hogyan újítjuk meg és tesszük még élhetőbbé a környezetet az itt lakók, dolgozók és a fővárosi közösség számára.


Hazánkban ráadásul korábban még nem volt példa arra, hogy valódi, a globális kereskedelem során használt hajózási konténerekből készítsenek high-tech irodát, ahonnan egy készülő fejlesztésre nyílik kilátás.