Az Év Legzöldebb Projektje

Agora Budapest

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 116-118.

Átadás éve: 2020 Q2

Ingatlan mérete: 135500 m²

Rövid bemutatkozás

A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épült Agora Budapest a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem 15 teniszpályányi zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti a fővárost. Kiemelt cél volt, hogy egy olyan emberközpontú fejlesztés, és közösségi központ valósuljon meg, ahol az emberek kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik el szabadidejüket munkaidőn után is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A fejlesztés több szempontból is kiemelkedő: fenntartható és innovatív megoldásai mellett közösségformáló és környezetszépítő funkciója miatt is figyelemre érdemes. „A közösséget szolgálni és a városi szövetbe illeszteni” – ez volt a beruházó HB Reavis és az építészek mottója is az AGORA tervezésekor.


Az Agora Budapest épületében olyan emberközpontú megoldások is helyet kaptak, mint például az intelligens beléptető- és liftvezérlő rendszer, a jelenlétérzékelők és az intelligens világításvezérlés is.


Az egyedi bérlői igényeket kielégítő Symbiosy szenzoros adatelemző technológiával felszerelt okosirodában az irodai élmény pedig új szintre emelkedik, hiszen a munkatársak szokásait és igényeit folyamatosan elemezve biztosítja a kellemes munkahelyi közérzetet és ösztönzi a produktivitást.


Az Agora Budapest a fenntarthatóság és a well-being jegyében lett tervezve, és első két épülete, az Agora Hub és Agora Tower sikeresen el is nyerte az aranyfokozatú WELL előminősítést. Ezzel bebizonyosodott, hogy már a megvalósítás során kiemelkedő építési normák alkalmazására került sor. Az Agora épületei egyaránt kiemelkedően magas pontszámot értek el a BREEAM értékelésén, amely a világ vezető épület-fenntarthatósági minősítési rendszere. A továbbiakban is kiemelt szempont az épületegyüttes fenntartható működtetése.