Az Év Irodája Szakmai díj

A MádiLáncos Studio Irodája

Adatlap megosztása

Cím: 1027 Budapest, Horvát utca 14-26

Átadás éve: 2021 Q1

Ingatlan mérete: 350 m²

Irodában dolgozók száma: 30

Bérlő cég: MádiLáncos Studio Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Office Line Kft.

Akusztika

Ahrend Hungary

Irodaszőnyeg, padló

Floor by Blue

Világítástechnika

Solinfo

Irodabútor

Árkossy Bútor Kft.

Irodabútor

D!sign Solutions Kft.

Faburkolat

Bepro Solutions Kft.

Irodabútor

Blue Business Interior Kft.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Irodaszőnyeg, padló

Cera Kft.

Fotók

Jaksa Bálint

Irodaszőnyeg, padló

DecorFloor Kft.

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studio Kft.

Irodabútor

Haworth Kft.

Rövid bemutatkozás

A MádiLáncos Studio keretein belül már lassan 20 éve foglalkozunk kiemelten munkahelyek belsőépítészeti tervezésével. Csapatunk organikusan nőtt és fejlődött az elmúlt években, amit az általunk használt irodatér egyre kevésbé tudott hatékonyan kiszolgálni. Két épületszinten dolgoztunk, ami a projekt csapatok működését, a kommunikációt – kollaborációt, és a munkánkhoz fontos anyagminták tárolását, kezelését nehézkessé tette, ezért 2019 elején elhatároztuk, hogy egy hatékonyabb teret keresünk. Döntésünkben a kibontakozó vírus helyzet csak megerősített minket – tudtuk, hogy az iroda és a munka világa változni fog, de hittünk és hiszünk abban, hogy az iroda továbbra is a vállalat és a brand fontos referenciája és a közösség otthona marad. Az irodaváltással együtt a stúdióinkkal egyidős arculatunk megújításába is belevágtunk.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A megfelelő teret és körülményeket a nemrég látványosan megújult ZenGarden irodaház legfelső emeletén találtunk meg. A fantasztikus kilátás és saját terasz mellett 350m2 rugalmasan alakítható irodatér várt minket. Egy ABW (activity based work) alapú egyterű irodát terveztünk, mert a projekt alapú kreatív tervezői munka hatékonyságához fontos, hogy a csapattagok könnyen és gyorsan tudjanak egymással kommunikálni. Ezt a teret egészítik ki az elvonulásra alkalmas fókusz szobák, lounge terek, könyvtár és a tárgyaló, ahol egymás zavarása nélkül lehet egyeztetni, telefonálni, vagy elmélyülten dolgozni. A legfontosabb közösségi terünk a projekt szoba, ahol egy nagy asztalfelületen dolgozhat a csapat az itt tárolt anyagmintákkal. A válaszfalak zömét üvegből terveztük, hogy minél kevésbé törjük meg a csodálatos kilátást, az mindenhonnan élvezhető legyen, másfelől egymást is könnyebben elérhessük.


A műhelyhangulatot a designba is próbáltuk becsempészni, az álmennyzetet és a pillérburkolatokat elbontottuk megmutatva az épület nyers betonszerkezetét. A gépészet zöme újra lett szerelve, az akusztika és a látszó gépészet esztétikai követelményeinek fegyelembevétele mellett. Az anyag- és színhasználat szándékoltan visszafogott (szürke, fehér, fekete, lila) nyugodt hátteret biztosítva a tervezői munkához. Egyedül a fókusz szobák és a konyha színesek, érdekes feszültséget és kontrasztot képezve az iroda többi, semlegesebb, nyugodtabb tereivel. Az irodánkban számos egyedi bútort és falburkolatot terveztünk. A kivitelezőnek izgalmas kihívás volt a pvc-vel burkolt konyhapad, az általunk tervezett tapétával összefogott ajtó – fal – gardróbszekrény felület és a tárgyalóban megvalósult, saját fejlesztésű acél szerkezetű prezentációs fal megépítése.


A MádiLáncos Studio elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezt a szemléletet az új irodánk tervezése során is fontosnak tartottuk. A LEED ID+C minősítési rendszer kritériumait vettük alapul, ami az alaprajzi elrendezés, az anyagválasztás, a gépészet megújítása, az új lámpatestek kiválasztása és a világításvezérlés kialakításáig számos design döntést meghatározott.


Az új irodánkat április elején vettük át a kivitelezőtől szoros és gördülékeny együttműködés után. Ezzel egyidőben elkészült a megújított arculatunk, így a bejárati ajtónkra már az új logonk került, illetve elindítottuk az új honlapunkat.


Tervezőként nagyon izgalmas és inspiráló egy teljesen saját tervezésű irodába költözni, a koncepciónkat magunkon tesztelni. Egylőre csak korlátozott létszámban dolgozunk bent együtt, de a kollégák és partnereink is szeretik és hatékonyan használják az új iroda teret. Már nagyon várjuk, hogy mielőbb a teljes csapat birtokba vehesse és élvezhesse az új irodát.