Nevezés

Az Év Design Irodája

235

Adatlap megosztása

Cím: 1061 Budapest, király utca 26.

Átadás éve: 2017 Q4

Ingatlan mérete: 470 m²

Irodában dolgozók száma: 0

Bérlő cég:

Tervezés / belsőépítészet

Chezelles

Kivitelezés / Fitout

Getis Group

Tervezés / belsőépítészet

235

Irodabútor

Fuksi

Rövid bemutatkozás

A 235 Film gyártócégként sok szabadúszó és külsős kollégával dolgozik az éppen párhuzamosan futó filmes produkciók nagyságától függően - sok esetben akár ötven ember is megfordul az irodánkban egy időben.
Az elmúlt több mint tíz év tapasztalatai alapján alakítottuk ki irodánkat, amely elsősorban a kreatív folyamatok otthonául szolgál.
Sok évig kerestük a megfelelő helyet, míg végül megtalátuk, amit mindig is szerettünk volna.
Választásunk a KOMPLEXRE esett, amely korábban Budapest művészeti központjaként kortárs kiállításoknak és rendzevényeknek adott otthont.

A tereket a filmgyártás három szakasza alapján a munkafolyamatoknak megfelelő térelválasztással különítettük el, azonban arra is törekedtünk, hogy a lehető legjobban megtartsuk a hely különleges adottságát: az összefüggő tágas tereket.

Gyártási előkészítés
- közösségi terek
- tárgyaló
- munkaállomások
- konyha /étkező
- pihenő


Gyártás / Forgatás / Fotó
- műterem
- smink
- stúdió
- technikai raktárhelységek

Utómunka
- vágó
- fényelő
- vetítő
- hangstúdió

Így születtek meg ezek a ‘loft’ alapokon nyugvó, mégis személyes tárgyakkal teli, otthonos terek.
Nem a letöltött munkaidőben hiszünk, hanem a jól elvégzett munkában! Az iroda több különböző komfortfokozatú tere közül a kollégák mindig a számukra legideálisabbat választhatják, attól is függően, hogy a gyártás épp mely szakaszában dolgoznak.

A nagyobb berendezési tárgyak kivétel nélkül egyedi tervezésűek - minden bútordarab az adott tér igényeihez mérten született meg.
Igyekeztünk természetes anyagokkal körbevenni magunkat - így rengeteg fafelületet használtunk többnyire nyers fémmel kombinálva.
Fontos volt számunkra, hogy egy nagy közös térben dolgozzunk, ugyanakkor el is tudjanak különülni a folyamatok: ezt hangszigetelt üveg térelválasztókkal oldottuk meg.
Szőnyegeink nagy része kézműves darab; a függönyök pedig amellett, hogy megfelelő árnyékolást biztosítanak, tompítják a keményebb vagy rusztikusabb anyaghasználatot.

Azáltal, hogy a kollégák legtöbbje valamilyen művészeti, vagy kreatív területen aktív, a falon lévő alkotások és az egyéb kiegészítők döntő hányada sáját tervezésű; de minimum valamilyen személyes kötődésből került a mostani helyére.

A sok zöld növény mind arra hivatott, hogy tovább javítsa a belváros betondzsungelében dolgozó kollégák komfortérzetét.
Ugyanezért találni több térben is a sarkoknál egy-egy kutyatálat, vagy ágyat: az iroda kifejezetten kutyabarát. Tudjuk, hogy négylábú barátainknak milyen fontos, hogy velünk lehessenek, amikor csak lehet, és azt is, hogy mennyit segítenek már a puszta jelenlétükkel is egy-egy stresszesebb helyzetben.

Emellett természetesen helyet kaptak korábbi filmes munkáink ereklyéi is, hogy valóban magunkénak érezhessünk az iroda minden szegletét!

Fotó: Filep Krisztina

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA