Nevezés

Az Év Asset Management Cége

S IMMO APM Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út 12.

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

Az S IMMO AG egy bécsi székhelyű a bécsi tőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság, amely kizárólag az Európai Unióban fektet be, azon belül is fókuszálva Ausztriára, Németországra és a közép-kelet európai országokra. Az S IMMO ingatlan portfóliójában nagyobb részt irodák, bevásárlóközpontok, szállodák és ezek mellett kisebb arányban lakóingatlanok találhatók meg. Az S IMMO neve egyet jelent a hosszú távú erős jövedelmezőséggel és a tartós bevételt generáló portfólióval, valamint megbízható és kiszámítható növekedéssel. A Vállalat a hosszú távon megtérülő ingatlan-befektetésekre összpontosít, tevékenységei körébe tartozik az ingatlanfejlesztés, a kereskedelmi és lakóingatlanok vétele, bérbeadása, felújítása és értékesítése, szállodák és bevásárlóközpontok üzemeltetése, valamint aktív vagyon- és portfóliókezelés. Az S IMMO AG több mint 200 ingatlannal rendelkezik mintegy 1,8 milliárd euró értékben, ez pedig több mint 6000 elégedett bérlőt jelent az EU hét országában.
Az S IMMO Hungary 2001 óta megbízható szereplője a budapesti ingatlanpiacnak és az S IMMO AG leányvállalataként property- és asset management szolgáltatásokat nyújtva felel a cégcsoport magyar portfóliójáért, amely nyolc első osztályú kereskedelmi ingatlanból áll: a Blue Cube („Év Irodaháza 2013.” közönségdíjasa), a Buda Center, a belvárosi City Center, a Pódium, a Maros BC, a River Estates és a Twin Office Center, valamint az öt csillagos Budapest Marriott Hotel. Ezek összterülete meghaladja a 120 000 négyzetmétert. A közelmúltban felújított irodaházak mindegyike nagyszerű elhelyezkedésű, a Duna pesti és budai oldalán. A csapat közel 100,000 m² területet üzemeltet több, mint 100 bérlővel, sokuk neve világszerte közismert. Az S IMMO Hungary sikerének kulcsa a portfólió minőségében, a tulajdonosi szemléletű ingatlankezelésben és a bérlők iránti elkötelezettségben rejlik, melyek együttesen elégítik ki a közismert hazai- és nemzetközi bérlők sokaságát.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A világot és hazánkat is sújtó gazdasági válság következtében 2014-ben az ingatlanok 44%-a üresen állt. Mindezek ellenére – kitartó munka eredményeként - már 2017-ben az S IMMO igen örömteli eredményeket könyvelhetett el a budapesti irodaingatlan piacon. Bár a portfólióba tartozó irodaépületek mindegyike több, mint 10 éves, mégis, a folyamatos tulajdonosi beruházásoknak és fejlesztéseknek, költségoptimalizálásoknak és a korszerű megoldásoknak köszönhetően az épületek versenyképesek tudtak maradni az irodapiac többi, újabb szereplőjével szemben. Mi sem támasztja alá ezt jobban, minthogy az épületek egy része rendelkezik a BREEAM In-USE minősítéssel.
Az elmúlt három évben -kitartó munkával - sikerült az üresen álló területek arányát 9 %-ra, vagy az alá csökkenteni, az ingatlan portfólió legtöbb tagja jelenleg 100%-os kihasználtsággal működik. A bérbeadásokból származó bevétel is 40%-kal növekedett ugyanebben az időszakban. Mivel az így generálódott hozamok nemzetközi szinten is kiemelkedők, így a befektetői oldalon is kimagasló elégedettséggel párosultak. A professzionális és elkötelezett budapesti csapat lelkes munkájának, a magas szolgáltatási szintnek és a bérlőkkel ápolt hosszútávú partneri kapcsolatoknak köszönhetően a vállalat 2017-ben már több mint 14 000 m² irodaterület bérleti szerződését hosszabbította meg, és ezzel egyidejűleg több mint 8 000 m²-re tudott új bérlőt szerezni.
A 2018. első negyedévének egyik legnagyobb irodabérleti megállapodását az S IMMO kötötte meg a Blue Cube-ban: az irodaház egyik legújabb, egyben legnagyobb bérlőjeként üdvözölhette a Fővárosi Vízműveket, amely mintegy 5800 négyzetméternyi területet vett birtokba. Korábbi épületének értékesítése után a közműcég olyan modern, frekventált helyen lévő irodaépületet keresett új központjának kialakításához, ahonnan valamennyi tevékenységét el tudja látni. A szerződés aláírására rekord gyorsasággal, a tárgyalások megkezdéstől számított 3 hónapon belül került sor és a tempó ezután is csak fokozódott, hiszen az 5.800 m2-nyi irodaterület komplett bontására, átépítésére és a bérlő igényei szerinti kialakítására is csak 3 hónap állt rendelkezésre. A fenti teljesítményt teljesen más megvilágításba helyezi, ha hozzátesszük, hogy mindezt a 10 fős management csapat saját hatáskörben, projekt management bevonása nélkül tudta teljesíteni. Az utóbbi hónapok ügyletei révén 100 százalékra nőtt a Blue Cube kihasználtsága is.
2018. második félévében a legnagyobb szerződés hosszabbítást is az S IMMO neve fémjelzi. Erre a Maros Business Center Irodaházban került sor, ahol közel 6.400 m2-nyi irodaterületre sikerült bérleti szerződést hosszabbítani, mellyel az irodaház kihasználtsága elérte a 99,9%-ot.
A budapesti Marriott Hotellel kapcsolatban is nagyon kedvező fejleményt tapasztalhatott az S IMMO AG. A budapesti piac pozitív konjunktúrája és a növekvő kereslet hozzájárult az erősebb kihasználtsághoz és a szobaárak emelkedéséhez. Így a hotelüzemeltetésből származó bevételt több mint 25%-kal tudta növelni a vállalat 2014 óta.

Kicsi, de professzionális csapatunk számára óriási megtiszteltetés lenne, ha az ingatlanszakma is elismerné a 2018-ban nyújtott teljesítményünket és ezzel egyidejűleg a legjobb asset management-nek járó díjra is érdemesnek tartanának bennünket.
Köszönjük, hogy végig olvasta bemutatkozásunkat, ha teheti szavazzon ránk!