Az Év Fejlesztő Cége

Metrodom Cégcsoport

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Teve utca 33-41.

Bérlő cég: Referenciák: https://metrodom.hu/referenciak Elért eredmények: 2020.: Equitone - Szálcement homlokzatok az építészetben - Metrodom Panoráma Lakópark - II. helyezés FIABCI Hungary XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj - Metrodom Panoráma Lakópark - Lakóépület kategória - I. díj Wienerberger Építészeti Nívódíj - Metrodom Panoráma Lakópark - Lakóépület kategória - I.díj Média Építészeti díj - Fejlesztői kategória - I.díj 2021.: European Property Award - Metrodom Bárd Apartmanház- "Architecture Multiple Residence" kategória - Magyarország, 1.díj - 5*-os minősítés, továbbjutás az Európai döntőbe, és "Residential Development" kategória" - Magyarország, 1.díj - 5*-os minősítés, szintén továbbjutás az Európai döntőbe FIABCI World Prix'dExcellence - Metrodom Panoráma Lakópark - Középmagas lakóépület - I.díj Építőipari Nívódíj - Metrodom Panoráma Lakópark - Lakóépület kategória - 1.díj FIABCI Hungary XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj - Metrodom Bárd Apartmanház - Lakóépület kategória - 1.díj Real Estate Award - Metrodom River - Az év tervezett projektje - Döntőse Real Estate Award - Metrodom Őrmező - Az év lakóingatlan fejlesztése - Döntőse 2022.: European Property Award - Metrodom River - "Architecture Multiple Residence" kategória - Magyarország 1.díj European Property Award - Metrodom Green -"Sustainable Multiple Residence" kategória - Magyarországi 1.díj FIABCI World Prix'dExcellence - Metrodom Bárd Apartmanház - Alacsony lakóépület kategória - I. díj OPAL Award - Metrodom Green - "Architecture Design/Residential High Rise" kategória - I. díj, és "Architecture Design/Sustainable/Green Living" kategória - I. díj 2023.: European Property Award - Metrodom Beat - "Architecture Multiple Residence" kategória - Magyarország, 1.díj - 5*-os minősítés, továbbjutás az Európai döntőbe, és "Residential Development 20+ Units" kategória - Magyarország, 1.díj - 5*-os minősítés Real Estate Award Metrodom Green -"Az év tervezett lakóprojektje" - I.díj A Metrodom fő tevékenysége a lakóingatlan-fejlesztés, első társasházukat, a 93 lakásos Mátyás tér 10-11-et 2013-ban adták át. Az elmúlt években a Metrodom a hazai lakóház építési piac egyik vezető szereplőjévé vált, a kisebb társasházaktól, a sok száz, vagy ezer lakást is meghaladó lakóparkokig számos beruházással rendelkezik. Ügyfelei kis -és nagycsaládosok, helyi - és külföldi lakosok, befektetők, akik mind igazi modern otthonokat keresnek magas műszaki és minőségi tartalommal.

Rövid bemutatkozás

A Metrodom Cégcsoport 2012-ben alakult, több évtizede nemzetközi ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégek közreműködésével. A Metrodom fő tevékenysége a lakóingatlan-fejlesztés. Az elmúlt években a Metrodom a hazai lakóház építési piac egyik vezető szereplőjévé vált, a kisebb társasházaktól, a sok száz, vagy ezer lakást is meghaladó lakóparkokig számos beruházással rendelkezik.
A Metrodom lakásai mára már temérdek családnak biztosítanak korszerű otthonokat, ez a szám pedig évről éve csak emelkedik. Épületei évről évre egyre több díjat nyernek el neves világversenyeken. A 2021-ben elkészült a Metrodom Panoráma Lakópark FIABCI World Prix d'Excellence Award-on középmagas lakóépület kategóriában első díjat nyert. 2022-ben a Metrodom Green, Metrodom River projektjei már a kivitelezési folyamatok alatt ,míg a Metrodom Beat már engedélyezési tervek elkészültét követően European Property Award nívós nemzetközi pályázaton első díjasok lettek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Metrodom lakóépület több, mint egy átlagos épület a hazai lakáspiacon. A Metrodom a jövőnek épít, prémium kategóriás szolgáltatásokkal. A környezettudatos megoldásokat erősíti az elektromos autóval működő zöld e-carsharing, amely a jövő emberének készül. A hazánkban egyre inkább elterjedt közösségi autómegosztás mellett egyre inkább hódít a városon belüli közlekedéshez ideálisan használható bérelhető kerékpár és e-roller. Folyamatban lévő projekteken töltőponttal ellátott külön elektromos rollerparkoló, nagyméretű belső biciklitároló és kulturált külső bicikli támasz is készül. Különös figyelmet fordít a különféle mikrobolititási pontokra: nagyméretű biciklitároló, Mol Bubi kerékpár megosztás, és elektromos roller parkolók is kialakításra kerülnek. Külön Green – Go töltési pont is helyet kap az új épületekben, támogatva ezzel a jövő közlekedési formáját a e-carsharing-et. A Metrodom lakóépületekben minden autóbeálló elektromos autóbeállóként kialakított, a beálló tulajdonosának kizárólagos használatára. A beálló fali töltődobozzal, mérőórával, és egyedi azonosítóval védett, az illetéktelen áramvételezés elkerülése érdekében.
A Metrodom „Zöld” elhivatottságának egyik leglátványosabb példája a zöld homlokzat. A nyugat – európai és ázsiai modelleket a magyarországi éghajlatra és növényzetre adaptálva, a Metrodom Panoráma Lakópark Magyarország első függőleges zöld homlokzattal rendelkező lakóépülete.


A Metrodom épületeken az élő zöld felületek a szokványostól eltérő módon több formában is megjelennek, nem csak az új épületek külső homlokzatain, hanem akár a belső térben is, ezzel is növelve az értékes természetes minőségi életteret.
A függőleges homlokzati zöldfelületek, külső - és belső zárt pihenőkertek mellett, aktív zöldtető, pihenőterasz és zárószinti zöld területek is helyet kapnak a Metrodom „Zöld programjában”. A függőleges zöld felületek enyhítik a városi szmog káros hatásait, szabályozzák az épületen belüli hőmérsékletet mind a nyári, mind a téli időszakban, természetesen csökkentve ezzel az energiafogyasztást. Oxigént termelnek, növelik a páratartalmat, és elnyelik a keletkező szállóport széndioxidot. A vertikális kert néhány év múlva vertikális paradicsommá alakul megfelelő mikroklímát képezve, és jelentős zajcsökkentő hatással felruházva. A telepített növények a városi növény és állatvilág repopulációjaként otthont teremtenek megannyi madárnak, lepkének és hasznos bogárnak. Az átlagnál nagyobb zöld felületek és területek esővíz felhasználással kerülnek öntözésre egy speciális öntözőrendszer segítségével, valamint számítógépes vezérléssel folyamatosan biztosítva a megfelelő tápanyagszükségletet.
Folyamatban lévő projektjeink, mint a Metrodom River, és Metrodom Green valamint az előkészítés alatt álló Metrodom Beat projektek tovább viszik és innovatív megoldásokkal tovább fejlesztik eme zöld szellemiséget.
A Metrodom számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy a hazatérő lakók egy különlegesen impozáns, nem szokványos, egyszerre elegáns és otthonos lobbyba léphessenek be. Épületeink nagyvonalú, több 100 m2-es, 2-4 szint belmagasságú lélegzetelállító modern lobbyval kialakítottak, egyedi design bútorokkal, különleges világítástechnikai elemekkel és belsőépítészeti kuriózumokkal kiegészítve.
Épített házaink harmadgenerációs okosotthonnal alapfelszereltek, mely segítségével akár már távolról is szabályozhatjuk lakásunk fűtését, hűtését, világítását, redőnyeit, ellenőrizhetjük a nyílászárók nyitott vagy zárt állapotát.
A lakások hűtése fűtése egy speciális Metrodom Dual Eco Plus hőszivattyús rendszerrel megoldott, összehangolva a beépített okos eszközökkel. A Dual Eco rendszer működése teljesen automatikus, a rendszer a környezeti hőmérséklettől, illetve a terheléstől függően automatikusan üzemel.
A Metrodom lakóépületek közösségei tereinek energiatermelése napenergiával megoldott a jövőbeli épületeinken a Metrodom Green projektől kezdve. A közös területeken energiatakarékos mozgásérzékelős LED világítás kerül kiépítésre.
A Metrodom előremutató és innovatív gondolkodásával, környezettudatos és energiahatékony megoldásokkal építi a jövő otthonait. Szakemberek segítségével folyamatosan kutatja és fejleszti az újabb és újabb lehetőségeket, irányt mutatva a városi terjeszkedés jövőbeli lehetőségeinek.