Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Kapás 21 by Cordia

Adatlap megosztása

Cím: 1027 Budapest, Kapás utca 21.

Átadás éve: 2018 Q4

Ingatlan mérete: 11250 m²

Rövid bemutatkozás

Csendes, budai utcában, új építésű lakásban lakni a Duna közelében igazi unikumnak számít. A II. kerület városközponthoz közeli negyedei a legnépszerűbb budai lakáscélpontok, egyre korlátozottabb beépíthetőséggel.


A II. kerület Országút, Víziváros, Felhévíz, valamint az I. kerület Víziváros és Váralja városrészei, összefoglaló nevükön Bel-Buda egyik utolsó üres telkén épült fel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia prémiumkategóriás lakóháza, a Kapás 21. Bel-Budán a terület városszerkezetéből adódóan igen szűkös a lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas területek kínálata, így az újépítésű projektek és lakások száma is minimális – ezért is számít különlegesnek a Cordia fejlesztése. Az építkezés 2016 szeptemberében indult el, a lakások átadására 2018 végén kerül sor. A Rózsadomb lábánál fekvő lakóövezet egyik legmagasabb presztízsű környékén megtalálható 8 emeletes, új építésű ingatlanban 98, változatos kialakítású, modern lakás található.


A FBIS Építészműterem által tervezett Kapás 21-ben több mint 6300 négyzetméteren alakítottak ki otthonokat, a földszinti, saját belső kerttel rendelkező lakásokhoz összesen több mint 500 négyzetméter zöldfelület tartozik. Az épület vegyes - lakóépület és apartmanhotel - funkciójú, a hozzá tartozó kiszolgáló funkciókkal, mélygarázzsal és egy földszinti helyiséggel, ahol a szálloda kávézója alakítható ki. A lakások, apartmanok mindegyike rendelkezik terasszal, loggiával vagy erkéllyel. A bejárati szinten lévő 5 lakás közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik az udvar felé.
A prémium minőségben felépülő, prémium helyszínen található ingatlan különlegessége, hogy mindegyik lakás okosotthon is egyben, a két legfelső (7-8.) emeleten elhelyezkedő, páratlan panorámájú lakásokat pedig mennyezethűtéssel és –fűtéssel látták el, amit külön hőszivattyús rendszer működtet. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a 7-8. emelet önálló épület lenne, AA+ energetikai minősítés volna rá érvényes a jelenleg hatályos jogszabályok szerint.


A tervezett épület a szomszédos telkeken lévő sokszínű, és különböző magasságú épületek között alakít ki rendet. Az alsó 5 szint a szabályozás szerinti 18 méteres homlokzatmagasságot tartja, egységes tömbje nyugalmat, visszafogott mozgalmassága kellő játékosságot ad. A felsőbb szintek visszahúzott tömegeinek mozgatása a szomszédos épületek különböző magasságait hidalja át. Az alsó egységes tömeget az esztétikumot és a tartósságot figyelembe véve ragasztott téglaburkolattal alakítják ki, míg a felette lévő visszahúzott tömegek visszafogottabb, világos kőburkolatot kapnak, antracit üveg betétekkel. Az erkélylemezek, loggiák és a külső menekülőlépcső vasbeton szerkezetét Schöck hőhídmegszakítóval alakítják ki, ezáltal megjelenésük úgy maradhat karcsú és esztétikus, hogy közben a mai hőszigetelési követelményeket is teljesítik.


Az épület környezetére is a sokszínűség jellemző, mind funkcionális, mind építészeti értelemben. A Kapás utca épületei közül a szakorvosi rendelőintézet kerületszerte a legismertebb. A Csalogány utcai kereszteződés közelében több irodaház is épült, a Margit körút csomópontja felől a lakóházak dominálnak. Az épülettől néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a Budai Várnegyed vagy éppen a Margit-sziget, de a közelben található a Mammut bevásárlóközpont is.


A Kapás 21 lakásai nem csak értékálló, de kiemelten magas hozamú befektetést is jelentenek, tekintettel a beépíthető telkek szűkösségére és arra, hogy a kereslet az itt lévő lakásokra évtizedek óta változatlanul magas. Az elegáns budai környezet, a kiváló szolgáltatási és közlekedési ellátottság és a városközpont egyszerű elérhetősége népszerűvé teszi az ingatlant a bérlők körében is.


Tavaly a Kapás21 a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját nyerte el a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében a Portfolio Lakás 2017 Konferencia résztvevői és a portál olvasóinak voksai alapján.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• kivételes lokáció: magas reputációjú bel-budai környezet, budai életérzés, kiemelkedő szolgáltatási- és közlekedési környezet;
• lakók kényelmét célzó kialakítás: okosotthonok, mélygarázs, modern hűtési-fűtési rendszer, exkluzív minőségű anyagok;
• megjelenése illeszkedik az utcaképbe, a meglévő épületek közé, letisztult formavilágával és a homlokzaton használt anyagokkal impozáns látványt nyújt;
• a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját nyerte el a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében a Portfolio Lakás 2017 Konferencián.