Az Év Irodája

ION - Van élet a Marson!

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10/b

Átadás éve: 2023 Q3

Ingatlan mérete: 1500 m²

Irodában dolgozók száma: 150

Bérlő cég: ION

Project management

Colliers

Növénydekoráció

Gourmet Garden Kft. - Grofie

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Stúdió

Rövid bemutatkozás

2023 szeptemberben adták át az amerikai székhelyű ION új budapesti irodáját az Év Irodája-díjas Millennium Gardens első emeletén. A finance&technology tematikájú irodateret a MádiLáncos Studio csapata tervezte. A megrendelő célkitűzése volt egy olyan új irodatér létrehozása, ahol produktívan dolgozhatnak és amely az inspiráló és motiváló környezet által segít optimalizálni a teljesítményüket, wow-élményt nyújt a hozzájuk érkezőknek és egyaránt támogatja a kollaborációt és az egyéni munkát. 


Az ION bővülő csapata szeretett volna új, tematikus irodába költözni, ahol a hatékony munkavégzés terei friss és változatos designmegoldásokkal találkoznak. A környezetre való igényesség a cég DNS-ébe van kódolva: érdekesség, hogy az ION által felvásárolt Dealogic korábban két alkalommal is elhozta az Év Irodája verseny díját. A mostani iroda az ION Analytics és a Lab49 magyar otthona lett: a budapesti lokáción elsősorban szoftverfejlesztés és kutatás-fejlesztés folyik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Egyedi - bevonz
Inspiráló - motivál
Funkcionális - maximalizálja a produktivitást


A MádiLáncos Studio belsőépítészeti tervei szerint újonnan létrejött, egyedi terekben minden részlet igazi amerikai életérzést hordoz. Az enteriőrben számos helyen, így például a recepciónál és a work caféban is feltűnnek a Central Parkra utaló megoldások – csónakházzal, kandeláberekkel és sziklákkal –, de a különböző motívumokkal megjelenő Manhattan szintén a fejlesztőket és pénzügyi elemzőket foglalkoztató amerikai anyacég New York-i múltjára utal.
Az iroda másik markáns tematikája a Mars: ebben a különleges hangulatú közösségi térben biztosan nem kell aggódnunk, hiszen az alternatív, súlytalanságot sugalló élettérhez a kávé, a víz és a lebegés is adott.

A fintech világa izgalmas kontrasztokban villan fel az irodatérben. A tárgyalók a tradíciót, a pénzügyi területek hagyományos világát elevenítik meg, míg a technology elemek az innovációt, a jövőbe mutató megközelítést sugallják a digitális és fejlesztői világ elemeivel. A játékszoba a MineCraft stratégiai játék témájával, csocsóval és billiárddal nyújt kikapcsolódást, míg az open office térben az agilis munkavégzés elemei – a telefonfülke, az akusztikus whiteboard, a flexibilis bútorok – együtt biztosítják a hatékonyságot.


Tervezők

MádiLáncos Stúdió
Finta Stúdió