Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

HelloParks Alsónémedi, AN1

Adatlap megosztása

Cím: 2351 Alsónémedi, 2403/2 hrsz.

Ingatlan mérete: 60000 m²

Bérlő cég: Nincs még.

Rövid bemutatkozás

A HelloParks Alsónémedi 13,5 hektáros területe a cég legfrissebb beruházása, mely az M0 és M5 autópályák találkozásához és a BILK konténerterminálhoz közel, Budapest déli alpiacán található. A telken egy 60 000 négyzetméteres, Big Box típusú csarnok kivitelezése zajlik, amely a főváros környékén az eddigi legnagyobb spekulatív alapon fejlesztett ipari jellegű ingatlana lesz. A HelloParks beruházásai során elsődleges figyelmet kap a fenntarthatóság, így a többi, már folyamatban lévő fejlesztéshez hasonlóan az AN1 csarnok is a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épül, és megfelel az EU Taxonómia elvárásainak. A hatékony működést szolgálják többek között a tetőn elhelyezésre kerülő napelemek – amelyeknek köszönhetően az irodák primer energiafogyasztása nulla lesz –, a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer, valamint a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is. A kivitelezés a tervek szerint 2024 negyedik negyedévében fejeződik be.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A HelloParks egy innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég, amely teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve, az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A friss, hazai vállalat a Futureal csoport tagjaként hozza létre jövőbe mutató projektjeit.


Ideális lokáció: Az M0 és M5 autópályák találkozásához és a BILK konténer terminálhoz közeli HelloParks Alsónémedi területe tökéletesen megfelel a logisztikai és ipari funkciójú ingatlan számára, hiszen Budapest déli alpiaca az ipari beruházások szempontjából az egyik legfrekventáltabb környék, A Fóton, Maglódon és Pátyon épülő három modern megapark mellett az alsónémedi projekttel már a negyedik kulcsfontosságú közlekedési csomópontban is jelen lesz Budapest körül a HelloParks.


Fenntartható épület: az AN1 csarnok is a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épül, és megfelel majd az EU Taxonómia elvárásainak. A New Construction kategóriában az elkészült épület mellett a teljes tervezési és kivitelezési folyamatot is értékelik, az alapanyagok beszerzésétől, szállításától kezdve a hulladékkezelésen át egészen a beépített és felhasznált technológiákig. A létesítmény kivitelezésének kezdetétől szelektálásra kerül az építési hulladék, amelyet több mint 85 százalékban újrahasznosítanak, az építés során pedig ISO 14001-es minősítésű anyagok kerülnek felhasználásra. A HelloParks 2023 óta egyedüliként fejleszt ipari ingatlanokat Magyarországon ilyen szigorú feltételek mentén, világszinten pedig az épületek kevesebb mint 3 százaléka kapja meg az Outstanding minősítést. Az Alsónémediben megvalósuló beruházás is a társaság előremutató ESG stratégiájával összhangban készül, és már számos olyan megoldást tartalmaz, amely jelentősen csökkenti a beépülő karbonlábnyomot – ilyen például a műanyagszálas ipari padló, a csökkentett karbonlábnyomú betonszerkezetek, valamint a 100 százalékban újrahasznosított forrásból származó betonacél.


Energiahatékony rendszerek: A tetőn elhelyezett napelemeknek és a megújuló energiával működő hőszivattyús hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően nulla lesz az irodák primer energiafogyasztása. Még a tetőre hulló csapadék is felhasználásra kerül, ezt locsolási céllal egy külön tárolóba gyűjtik. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában pedig elektromos autó töltők is rendelkezésre állnak.


Okos megoldások: A fenntarthatóságot és a hatékonyságot a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is támogatja, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások.


Nagyszabású fejlesztés: a 60.000 négyzetméteres, Big Box típusú csarnok a HelloParks eddigi legnagyobb épülete, egyben a főváros legnagyobb alapterületű spekulatív ingatlana lesz. A folyamatban lévő fejlesztés előreláthatólag 2024 negyedik negyedévében készül el.


Tervezők

HelloParks csapat