Az Év Irodája

Danfoss a változás izgalma

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 146-148. A ép. 4. em.

Átadás éve: 2023 Q2

Ingatlan mérete: 1200 m²

Irodában dolgozók száma: 90

Tervezés / belsőépítészet

Viador Átrium Group

Project management

iO Partners/JLL

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Tervezés / belsőépítészet

FITOUT ZRT.

Bérbeadó

SCPI / Affinités Pierre / Groupama

Ingatlanfejlesztő

Codic Hungary

Irodabútor

Kinnarps Hungary

Üzemeltetés

Colliers Asset Services Kft.

Rövid bemutatkozás

A Danfoss egy szebb jövő építéséért a holnap világát működtető technológiákat tervez. Az általuk megálmodott energiahatékony technológiák lehetővé teszik „okos” közösségek és iparágak számára, hogy egészségesebb és kényelmesebb klímát teremtsenek az épületekben, otthonokban, valamint hogy több élelmiszert állítsanak elő, kevesebb pazarlás mellett.
Ez a környezettudatos, fenntarthatóságra nevelő mottó volt a vezérvonal, ami segítette a tervezőket egy új iroda kialakításában, ami egy akvizíció után vált szükségessé. Két cég egyesülése után a munkatársakat egy irodába kellett elhelyezni és számukra megteremteni a Danfossra jellemző kényelmes, letisztult arculatot.

A cég csak olyan irodában tudta elképzelni a jövőjét, ami teljes mértékben illeszkedik az elveikhez és jó megközelíthetőséget jelent a régi és új munkavállalók számára is. Így esett a választásuk a Green Court Office Irodaházra, ami minden szempontnak megfelelt.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A megrendelő határozott elképzelése volt, hogy nyitott iroda tereket szeretnének, amit többféle nagyságban készült,- és igényt kielégítő tárgyalók törjenek csak meg.
A tágas térben 80 munkaállomás került kialakításra, figyelve arra, hogy a munkatársak hibrid megoldásban látják el a feladataikat.
Az asztalok kiválasztásánál szintén fő szempont volt a munkatársak egészsége, kényelme, emiatt esett a választás az állítható magasságú asztalokra, ami visszajelzések alapján nagyszerű döntés volt.
A világos, levegős munkaterületeket mindenhol tudatosan átgondolt hangulatvilágításokkal törték meg, ami egy kis melegséget csempész az irodai környezetbe. A lágy szürkés, fehéres színeket ellensúlyozva a pihenő pontoknál, tárgyalókban és a konyhában is megjelenik a Danfoss cég arculatát adó energikus piros szín, valamint az iparágra jellemző, környezetvédelmi témájú teljes falfelületet beborító poszterek. Ezek az apró, nem direkt módon megfogalmazott üzenetek segítik az új kollégáknak a vállalattal való mélyebb azonosulást. A munkatérben elhelyezett növénydekorációk is fontos elemét képezik a modern megjelenésnek, ami szintén pozitívan hat a dolgozók hangulatára.
Az iroda másik érdekes eleme a nyitott mennyezeti megoldás, ami jól harmonizál a pontosan megtervezett terekkel és a színek keverékével. Ez ad egy ipari, de egyben modern jelleget az amúgy visszafogott, skandináv eleganciát sugárzó térnek, ami jól élhető, szerethető a munkavállalók számára.


Tervezők

Tervezés: FITOUT Zrt. - Viador Átrium Group
Fotó: Jaksa Bálint