Az Év Irodája

BAT Hungary

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Alíz utca 3

Átadás éve: 2023 Q4

Ingatlan mérete: 1059 m²

Irodában dolgozók száma: 71

Bérlő cég: BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Nanavízió

Irodabútor

Blue Business Interior Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Projektmenedzsment

VLK Newmark Kft.

Irodabútor

Tomosz Bt.

Biztonsági cég

AS Solutions Kft.

Informatikai szolgáltatók

Onimod Services Kft.

Informatikai szolgáltatók

THE IT Solutions Kft.

Design & Build

BEPRO Signfactory Kft.

fali burkolat

Multifelt Factory Kft.

Faburkolat

Lemontree Kft.

Növénydekoráció

Smartplants Kft.

Kivitelezés / Fitout

GRT General KFt.

Rövid bemutatkozás

Tradíció és innováció – ezt hangsúlyozza a BAT Hungary budapesti irodája. A cég a BAT magyar leányvállalataként budapesti és pécsi központokkal a legnagyobb hazai dohányipari befektető.
Az Alíz utcai irodát akár 100 fő befogadására is alkalmas, összenyitható tárgyaló rendszere és a teraszkapcsolatos bistro+lounge területe teszi igazán egyedivé. Az iroda kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan tereket hozzunk létre, amik egyszerre alkalmasak a mindennapi, fókuszált munkavégzéshez és a teljes szervezetet érintő megbeszélésekhez is. Az open office területeken öblökre osztott munkaállomások segítik a koncentrációt, míg a csapatmunkának a futónövényekkel félig szeparált, összetolt asztalblokkok kedveznek.
A letisztult design az élénk, színes grafikákkal együtt fiatalosságot és otthonos érzetet kölcsönöz az iroda tereinek. A tapétákon Magyarország ikonikus épületei köszönnek vissza, megidézve ezzel a BAT múltját, kapcsolódva hazai tevékenységeinek jelenéhez.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A BAT Hungary irodája autentikus, egyedi térként tükrözi a vállalat múltját, jelenét és jövőjét.
Az iparágra jellemző folyamatos változás a mozgatható iroda elemekben, az igény szerint alakítható összenyitható bisztró-lounge és tárgyaló terekben jelenik meg, lehetőséget adva a kisebb és nagyobb meetingeknek, konferenciáknak, workshopoknak, belsős rendezvényeknek. Ezt ellensúlyozzák a focus point terek, melyek a zavartalan, önálló munkavégzést támogatják.
A vállalat transzparenciáját szimbolizálja az iroda teljes területén átívelő látszó gépészet, amely karakteres szereplője a térnek, akárcsak a falakon lévő budapesti és pécsi helyszíneket megjelenítő illusztrációk, melyek a nemzetközi nagyvállalat több mint 30 éves hazai jelenlétére, gyökereire mutatnak rá. A BAT márkái - mind a nagymúltú patinásak, mind pedig az új, innovatívak – visszaköszönnek az iroda arculati elemeiben és a terek elnevezésében.
Az esztétika és a design, valamint a terek dinamikája az "A Better Tomorrow" vállalati stratégiával - mely előtérbe helyezi a környezettudatosságot és a fogyasztó-központú innovációt - és a dolgozók hibrid munkakultúrájának minél célirányosabb támogatásával összhangban valósult meg. Továbbá a tárgyalók tervezésénél fontos volt a jó akusztika, melyről az átláthatóságot segítő üvegfelületek esetében akusztikai perforált fa és egyedi filcburkolat gondoskodik.
A belső dinamikát szem előtt tartva a terek nyitottsága, valamint elválaszthatósága tovább fokozódik az anyaghasználat kettősségében: a természetes fa és az élénk színekben megjelenő fémes felületek egymást váltják, a tudatosság és a játékosság összehangolt kettőseként.


Szerettük volna, ha a kollégák az első perctől a magukénak érzik az új irodát, ezért a kezdetektől bevontuk a teljes szervezetet a költözésbe és a tervezésbe: közösen szavaztunk a burkolatokról, a dekorációs elemekről, együtt véleményeztük a kialakítást és közös helyszínbejárásokat szerveztünk. Az iroda olyan lett, mint amilyenek mi is vagyunk; hol elegáns és letisztult, hol pedig laza és harsány. A terek kialakításánál fontos szempont volt, hogy egyszerre legyenek energizálóak és szórakoztatóak, ugyanakkor befogadóak és otthonosak, amik egyaránt ünneplik a vállalat márkáit, értékeit, valamint a dolgozók sokszínű közösségét is.


Tervezők

Pajer Nóra, Soltész Noémi, Guld Beatrix, Csobolya Nóra