Az Év Irodája

A Pepco modern, fiatalos, dinamikus oldala

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 178. 3. em.

Átadás éve: 2023 Q4

Irodában dolgozók száma: 70

Bérlő cég: Pepco Hungary Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Viador Átrium Group

Rövid bemutatkozás

A Pepco márka 25 évvel ezelőtt indult útjára Lengyelországból, azzal a céllal, hogy a vásárlók számára a lehető legkedvezőbb áron kínálja a mindennapi élethez szükséges termékeket. Legyen szó gyermek-, női- vagy férfi ruházatról, lakásdekorációról, vagy akár háztartási kellékekről. A márka számtalan megújuláson ment keresztül, hogy megfeleljen az aktuális vásárlói igényeknek. A folyamatos fejlesztések jóvoltából töretlen sikernek örvendünk a magyar piacon, közel 250 üzletben.
A Pepco Hungary Kft. 2023 decemberében új, modern minden igényt kielégítő irodába költözött. Az új székhely kialakításakor fontos szempont volt a megközelíthetőség, a minőségi anyagok használata és a funkcionalitás, valamint a fenntarthatóság.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A 2023-as év jelentős változást hozott a Pepco életébe. Elérkezett az idő, hogy egy modern, új irodába költözzünk. A helyszín kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy még közelebb kerüljünk vásárlóinkhoz, így a Duna Pláza bevásárlóközpont irodaegysége tűnt a legideálisabb választásnak, ahol működő Pepco üzlet is található.
Másrészt szakítani szerettünk volna a korábbi irodai környezettel, amely egyre kevésbé volt összeegyeztethető az új, megváltozott, rugalmas munkavégzéssel. A korábban merev rendszert egy rugalmas fiatalos, indusztriális tér váltotta fel, amellyel egy új generációs, inspiráló munkakörnyezetet kívántunk megvalósítani.
A belsőépítészeti tervezéssel megbízott Viador Átrium Stúdió a tereket úgy alakította ki, hogy az egyes funkciók zavartalanul tudjanak együtt működni. Ehhez nagy, nyitott iroda- és közösségi tér került létrehozásra. Azon kollégák, akik pedig inkább privátabb munkavégzésre szavaznak, nekik lehetőségük nyílik a kisebb fókusz szobák használatára, ahol a külvilág kizárásával tudnak koncentráltan dolgozni.
A terek tagolása üvegfelületekkel és burkolat váltásokkal lettek megoldva, így az egyes terek kölcsönhatásban vannak egymással mégis más és más miliőt sugároznak. A széles ablakok, a téglahatású fal és a Bauhausra hajazó felületek, az élénk sárga, kék, zöld színekkel összhatásban biztosítják az indusztriális nyitott terek ellenpólusát, így adva a belső térnek egy dinamikus fiatalos lendületet.
A cégünk számára nagyon fontos a fenntarthatóság, folyamatosan keressük a módját annak, hogyan csökkenthetjük környezeti hatásainkat üzleti tevékenységünk minden területén, így a saját irodánk kialakításánál is. Az új rugalmas munkavégzés meghonosítását követően kisebb irodahelyiséget kerestünk, ezzel is csökkentve a kihasználatlan tereket. Az iroda új helyszíne a Duna Pláza Irodaház lett, ahol az épület különleges alaprajzába funkcionálisan jól működő, barátságos modern irodát sikerült kialakítani. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a bérlemény átalakítása során figyelembe vettük a már meglévő tér egyediségét és ahhoz igazítottuk elképzeléseinket. Törekedtünk arra, hogy a lehető legtöbb meglévő falat megtartsuk, így új álmennyezet sem készült, nyitott mennyezetű tereket terveztünk. Az új helyiségeket úgy alakítottuk ki, hogy a meglévő üvegfalak és ajtók áthelyezhetőek legyenek, így is csökkentve az építési hulladékot. A meglévő belsőépítészeti megoldásokat is igyekeztünk újrahasznosítani, rengeteg fa burkolatot megtartottunk ezzel is adva természetes hatást az irodának.


Tervezők

Tervezés: Viador Átrium Group
Fotó: Bata Tamás