Az Év Fejlesztő Cége

WING Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Máriássy utca 7.

Rövid bemutatkozás

A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég irodákat, ipari ingatlanokat, kereskedelmi célú ingatlanokat, szállodákat és speciális ingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztője. A vállalat jelenleg futó fejlesztései az evosoft-Siemens új székháza és a Kassák Residence lakópark.


A WING fennállása alatt több mint 450.000 m2 ingatlant fejlesztett és több mint 350.000 m2 saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között a Telekom székház, az új WIZZ AIR oktató központ, az Ericsson székház, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, az első hazai repülőtéri szálloda, a Skylight CITY irodaház, az E.ON székháza, a Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a Millenáris Parkban található három irodaház. Ipari parkok, úgymint az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park; kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont, az Agria Park vagy Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont. A vállalat tulajdonában van az EuroCenter és a szombathelyi Family Center.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

WING 1999-es megalakulása óta számos sikeres projektet valósított meg, köztük városképet meghatározó épületeket, amelyek határidőt és költségkeretet tartva, a partnerek maximális megelégedettségével készültek el.


2018-ban a WING rendkívül aktív évet zárt, mellyel tovább növelte pozícióját a piacon az ország vezető ingatlanfejlesztő vállalataként.


A cég 2018-ban számos fejlesztést adott át. Az év elején került sor az Ericsson Magyarország új 24.000 négyzetméteres, Duna-parti, egy nemzetközi kutatás-fejlesztő részleget is magában foglaló, székházának ünnepélyes átadására. Szintén az év elején nyitotta meg kapuit Magyarország első, közvetlen repülőtéri kapcsolattal rendelkező szállodája, a 145 szobás ibis Styles Budapest Airport Hotel. Februárban a cég átadta új 25.000 négyzetméteres csarnoképületét az East Gate Business Parkban. 2018 augusztusában került átadásra a Magyar Telekom új, legkorszerűbb BTS épülete, amely jelenleg Magyarország legnagyobb irodaháza. A közel nettó 60.000 m2-es épület 8 szintje 4.500 munkavállaló befogadására alkalmas. 2017-ben kezdődött el a 20.000 négyzetméteres volt Materiál Center épületének felújítása, amely Skylight City néven modern, költséghatékony „A” kategóriás irodaházzá alakult át. Az év közepére nemcsak az átalakítási munkák nagy része készült el, de teljes egészében kiadásra is került az épület.


Új fejlesztési munkák elindításában is bővelkedik a WING 2018-as éve. Elindult a cég első lakóingatlanfejlesztése, a Kassák Residence, a WING lakóingatlanokra specializálódott ernyőmárkája, a LIVING alatt. Az első ütem 231 lakásának várható átadása 2019 év vége. A projekt az ország első közösségi szolgáltatásokat kínáló lakóparkja, okosfunkciókkal kiegészülve. Az evosoft-Siemens új, 22.000 négyzetméteres székházának építkezését szintén 2018-ban kezdte el a WING, amely 6 szinttel és 520 férőhelyes mélygarázzsal várja majd a beköltöző közel 1.500 szoftverfejlesztőt. Áprilisában született a megállapodás, miszerint a WING repüléstechnikai oktató- és szimulátorközpontot épít a népszerű, hazai fapados légitársaságnak, a Wizz Air-nek, annak igényeire szabva. A repülőtér környezetében található 3.800 négyzetméteres épület az egyik legmodernebb oktatóközpont a közép-kelet-európai régióban. Az épület még ugyanebben az évben, 2018 novemberében átadásra is került.


Számos tranzakciót bonyolított 2018-ban a WING. Februárban megvásárolta a budapesti Euro Center bevásárlóközpontot, illetve a szombathelyi Family Centert és Praktikert. Majd Bulgáriában két irodaházzal bővítette portfólióját, ezzel megtéve az első lépést a nemzetközi piacon való terjeszkedéshez. A nyár folyamán megvásárolta a népszerű dél-budai lokációjú Infopark D épületét, mintegy további 18.500 négyzetméterrel bővítve az irodaportfóliót. Augusztusban pedig a WING-Morgan Stanley-CC Real konzorcium értékesítette az 55.000 négyzetméteres MOM Park bevásárló- és irodaközpont.


Szintén 2018-ban zajlott a WING második nyilvános intézményi kötvénykibocsátási programja összesen 20 millió euro értékben, amellyel a cég 50%-al tovább növelte tőkepiaci jelenlétét.


Referenciák

Magyar Telekom, Ericsson Magyarország, evosoft-Siemens, Wizzair, E.On, Allianz, GE...