Mi ez? Miért érdemes nevezni?

A szervezőről 

Az Év Irodája Verseny alapítója és szervezője az országban egyedülálló portólióval rendelkező, kereskedelmi ingatlanokra specializálódott médiacsoport, az iroda.hu.

Az iroda.hu csoport portfóliójába tartozik az iroda.hu, a raktar.hu és a retail.hu ingatlankereső oldalak és a realista.hu szakmai hírportál. Az iroda.hu csoport 2015-ben csatlakozott az ingatlan.com Zrt-hez.

A verseny története

Az iroda.hu csoport 2010-ben rendezte meg először Az Év Irodája versenyt és az azt lezáró Díjátadó Gálát. A Gálán átadott díjak ma már az irodapiac legelismertebb kitüntetéseinek számítanak. A versenyen az állandó kategóriák mellett az aktuális piaci trendeket figyelembe véve minden évben új kategóriákat is meghirdetünk.

Az idén hetedszerre megrendezett verseny a változásokhoz való alkalmazkodásról szól, a hosszú távú értékek megőrzésén keresztül. A versenyen a szakma értékeli és jutalmazza a legjobb irodákat, irodaházakat, zöld ingatlanokat, új fejlesztéseket, üzemeltető cégeket és szakembereket.

Nem titkolt célunk a versennyel egy átlátható, tiszta szakmai közeg támogatása, azokat a cégeket szeretnénk kiemelni és jutalmazni, akik tisztességes keretek között kiemelkedőt alkotnak a hazai piacon.

A 2017. február 2-án a Várkert Bazárban megrendezett díjátadón 430 ingatlanpiaci szakember vett részt. Nézze meg a VII. Év Irodája Díjátadó Gála győzteseit, és a gálán készült fényképeket, videókat!

Értékelés 

Az Év Irodája verseny összes kategóriájában több lépcsőben bíráljuk el a nevezőket. A nevezési időszak után a nyilvános pályázatokat közönségszavazásra bocsájtjuk. Ezután egy független, a kategóriáknak megfelelő szakemberekből álló zsűri értékeli a beérkezett pályázatokat. A végső sorrend a nevezőktől bekért további pályázati anyagok és a személyes bejárások után alakul ki.

Az Év Irodája 2016 kategória

Dr. Németh Edit

Dr. Németh Edit

Egyetemi adjunktus, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének tanszékvezető-helyettese.

2001 óta foglalkozik munkahely-ergonómiával, az irodai munkakörnyezet ergonómiai vonatkozásaival. Szakmai tevékenységének középpontjában az irodai munkahely kialakításának emberi és szervezeti kérdései, továbbá az új-típusú munkavégzési formák és eszközök ergonómiai követelményei állnak.

2013-tól Regisztrált Európai Ergonómus (Eur.Erg.). Több egyetemen vezet ergonómia témájú kurzusokat és tevékenykedik vállalati tanácsadóként. Kiemelt feladatának érzi az ergonómiai értékek és szemlélet széles körben való megismertetését.

Bachmann Bálint DLA

Bachmann Bálint DLA

Ybl-díjas építész a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja

Ybl Miklós-díjas építész, mesterdiplomáját 1995-ben szerezte meg a Pécsi Tudományegyetemen építész szakon, jelenleg az intézmény Műszaki és Informatikai Karának dékánja, egyetemi tanárként épülettervezést oktat. Több kutatásban is részt vesz, 1998-tól a lakóépületek optimalizálását kutatja, 2012-től a „Smart Technologies – Energiadesign” komplex műszaki tudományos kutatás résztvevője. Több bizottság munkáját segíti, tagja a MAB a művészeti bizottságának, az „European Association of Architecture Educators”-nak és az MTA Pécsi Akadémiai Bizottság Műszaki Tudományok Szakbizottságának elnöke. Számos megvalósult épület tervezője, illetve társtervezője: Expo Center Pécs, PTE-MIK épületrekonstrukció, PTE Szentágothai János Kutatóközpont.

Koós Pál

Koós Pál

formatervező művész, MOME Intézetigazgató

1997-től folytat aktív formatervező művészi tevékenységet, melyet az elmúlt években Ferenczy Noémi Díjjal és Formatervezési Díjjal ismertek el. 13 éve tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. 2007-től a Formatervező Tanszék tanszékvezető-helyettese, 2010-től tanszékvezetője, majd 2014-től az egyetem Design Intézetének intézetigazgató-helyettese, 2015-től intézetigazgatója. Az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a hallgatók pályakezdésének támogatására, az általa oktatott „Design Thinkig”, és "Túl az ötleten” kurzusokon. 2013-tól a MOME+ kísérleti inkubációs projekt projektvezetője. 2016-tól A Magyar Formatervezési Tanács alelnöke.

Az Év Coworking Irodája 2016 kategória

Kovács Péter

Kovács Péter

Társalapító, IseeQ, Global Startup Awards, xLaboratories

Kovács Péter a társalapítója és egyik vezetője a tech/startup világra specializálódott fejvadász ügynökségnek, az IseeQ-nak, az oktatási projektekkel és nemzetközi startup közösségek építésével és menedzselésével, valamint üzleti ’matchmaking’ megoldásokkal foglalkozó xLabs-nek és a Global Startup Awards nevű vállalkozásnak, amely jelenleg a világ négy régiójában (Skandinávia, Kelet-Közép Európa, Dél-Kelet Ázsia és India) szervez versenyeket a startup-ökoszisztémák legjobbjai számára.

Az Év Legzöldebb Projektje 2016 kategória

Barta Zsombor

Barta Zsombor

BREEAM International minősítő, a Sentient Group fenntarthatósági igazgatója, valamint a Budapest 2024 fenntarthatósági és örökségi vezetője.

Zöld építészettel és minősítő rendszerekkel (BREEAM, LEED), valamint azok gyakorlatban való alkalmazásával foglalkozik. 2010 óta a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének elnökségi tagja, valamint 2012 és 2015 között a HuGBC alelnöki posztját töltötte be. Tanúsítvánnyal rendelkező BREEAM International minősítőként számos Green Building projektet vezényelt le Európában és Ázsiában. 2013 júniusa óta a RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) tagja, az intézmény fenntarthatósági csoportjának magyarországi vezetője. Többek között feladatai közé tartoznak a kármentesítési projektek és a komplex környezetvédelmi engedélyeztetési eljárások (EIA, IPPC) is.

Az Év Facility Management Cége 2016 kategória

Mikó Zoltán

Mikó Zoltán

A BME Műszaki Kancellár- helyettese

A 2000-es évek elejétől többek között a Magyar Nemzeti Bank, illetve a Magyar Fejlesztési Bank Létesítménygazdálkodási területének vezetője. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Kancellár- helyettese. Irányítása alatt áll az Egyetem üzemeltetésével, a karbantartással, a beruházásokkal, a vagyon használatával és hasznosításával kapcsolatos feladatok elvégzése. A Létesítménygazdálkodás képzés fejlesztésének elkötelezett híve. A képzés vizsgabizottságának elnöke, mindemellett 2010 óta a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség (HFMS) Elnökségi tagja.

Az Év Property Management Cége 2016 kategória

Schmidt József

Vezérigazgató-helyettes, LEO Elnök

2003 óta foglalkozik Facility Managementel, létesítmény üzemeltetéssel Future-FM cégcsoport Vezérigazgató-helyettese, Ő indította el és építette fel az FM üzletágat mely évek során a cég zászlóshajója lett. Elvégezte a BME Mérnöktovábbképző Intézetnél a Facility Manager szakot és tevékenyen részt vett a képzés későbbi oktatásában és számonkérésében. Jelenleg üzletfejlesztési területet vezeti több nagy ingatlan projektre is van rálátása nem csak üzemeltetési oldalról, bérlői és bérbeadói szemszögből is. 2013-tól az újonnan alakult Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének Elnöki tisztségét látja el. Részt vett több benchmarking kutatásban segítette az FM szabványok magyarországi honosítását és támogatta a Beszerzési Vezetők Klubjával közösen létrehozott Üzemeltetési Mintatendert.

Az Év Tervezett Projektje 2016 kategória,
Az Év Új Ingatlanfejlesztése 2016 kategória

Ongjerth Richárd MUT

Ongjerth Richárd MUT

Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft. ügyvezető igazgatója, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék tudományos munkatársa, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja

Ongjerth Richárd, várostervező, városkutató, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft. ügyvezető igazgatója, a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék tudományos munkatársa, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja. Tervezési és kutatási tevékenységnek fókuszában a területi tervezés innovációja, a gazdaságorientált, marketingalapú, integrált stratégiai tervezés, a fejlesztési partnerségépítés, a tervezési kommunikáció és a városmarketing áll, ehhez kapcsolódóan tervezői és szakértői feladatain belül számos rangos hazai és nemzetközi K+F+I projektben vett részt.

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2016 kategória

Immáron hagyomány, hogy minden évben a tavalyi győztes adja át Az Év Ingatlanpiaci Személyisége díjat.

Török Árpád

Török Árpád

vezérigazgató, TriGranit, Magyarország

Török Árpád több mint 19 éve tevékenykedik a nemzetközi ingatlanfejlesztési és tanácsadó szakmában. 14 éven keresztül különböző vezető pozíciókat töltött be a TriGranitnál, emellett több évet dolgozott az Ernst & Young-nál, illetve a Cushman & Wakefield magyarországi és görög központjában. 2009-ben, a pénzügyi és gazdasági válság legnehezebb időszakában nevezték ki a TriGranit vezérigazgatójává.

Szakmai munkásságát a szakma többször is díjazta: a 2011-es CIJ Real Estate Awards Hungary Gálán a nívós Industry Leadership Award-dal tüntették ki, majd egy évvel később 2012-ben megkapta Magyarország köztársasági elnökétől a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Az Év Irodaháza Bérlői díj 2016 kategória

Csuhay Borbála MRICS

Csuhay Borbála MRICS

Property Market Kft. - értékesítési és vagyonkezelési igazgató

Csuhay Borbála a Property Market Kft. kereskedelmi ingatlanjainak értékesítési és vagyonkezelési igazgatója. Az ingatlanfejlesztő cég jelenlegi legnagyobb projektje a BudaPart beruházás, amely 600 ezer négyzetméternyi lakó- és irodaépület, valamint kiskereskedelmi egység megvalósítását jelenti a Kopaszi gát parkját is magába foglaló területen.A közgazdász diplomát az angliai Hertfordshire egyetemen szerző, a BME és a Nottingham Trent Egyetem közös képzését is elvégző ingatlanszakértő korábban a WING értékesítési igazgatójaként olyan irodaházak bérbeadásaiért felelt, mint a V17, a Máriássy Ház, a Studium irodaház, az Átrium Park, a Millenáris Park irodaházai, a Honvéd Center és az Allianz székház és a VPOP irodaház. A nevéhez fűződő több, mint 300 ezer négyzetméternyi iroda bérbeadása során többek között az Ericsson, az E.On, a Randstad, a Nokia, Microsoft, az Adecco és számos állami szervezettel való tárgyalás során képviselte a fejlesztő érdekeit.Ingatlanszakmai pályáját a Jones Lang LaSalle Tőkebefektetési Csoportnál kezdte, ahol pár évig vezető befektetési tanácsadóként dolgozott. 2009 óta tagja az RICS-nek (Royal Institution of Chartered Surveyors) és 2013 óta az RICS Magyarország elnökségi tagja.

Támogatóink 

Főtámogató

Kiemelt támogatónk

Támogatóink

Díjátadó Gála asztalvásárlók

S IMMO
CBRE
DVM group
HB Reavis
Cushman & Wakefield
Dome Facility Services Group
Fitout
CPI
future fm
Colliers
Futureal
Diófa
Property Market
Immofinanz
ESTON
DecorFloor
Milliken
STRABAG
Lohn
GTC
All In Properties
Prointerier
Techo
Wing
Erste
JLL

Kiemelt médiatámogatók

Szakmai támogatók

Médiatámogatók

A gála kényelmének támogatói

Szponzorációs lehetőségekről érdeklődjön kollégánknál:
Fodor Dániel, +36 70 620 9925, fodor.daniel@ingatlan.com