Az Év Asset Management Cége

TriGranit

Adatlap megosztása

Cím: 1132 Budapest, Váci út 30.

Rövid bemutatkozás

A TPG Real Estate által tulajdonolt TriGranit az egyik legnagyobb közép-európai integrált ingatlanplatform, mely elsősorban stratégiai elhelyezkedésű, első osztályú kereskedelmi egységekre és irodaépületekre fókuszál.
A 2017-ben fennállásának 20. évfordulóját ünneplő TriGranit mindig is úttörő szerepet töltött be ingatlanpiaci fejlesztéseivel – működése első tíz évében a vállalat elsősorban rozsdaövezetekre és felújítást igénylő városi negyedekre koncentrált, fejlesztései révén új városközpontokat létrehozva. 2015-ben a TPG tranzakcióval, egy nagy multinacionális befektető révén a TriGranit az európai ingatlanpiac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.
A vállalat tevékenységei az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját lefedik a beruházástól és felvásárlástól a fejlesztésen és építésen át az ingatlan- és eszközkezelésig. Két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy 50 városképet meghatározó projektet valósított meg 7 közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen kétmillió négyzetméter bérbe adható területet hozott létre, és több mint 50 nemzetközi díjat nyert el, köztük 2012-ben a CEEQA zsűrije az Év Ingatlanfejlesztőjének választotta, 2016-ban a Construction & Investment Journal jutalmazta Év Befektetési Tranzakciója díjjal a vállalatot, 2015-ben pedig Török Árpád vezérigazgató nyerte az iroda.hu „Év Ingatlanpiaci személyisége” díját.
A vállalat fejlesztési és akvizíciós tevékenységét elsősorban az ún. visegrádi országokra fókuszálja, ahol a krakkói, 65.000 nm bérbeadható területtel rendelkező, folyamatosan bővülő Bonarka for Business irodakomplexum a cég zászlóshajó projektje. A B4B-n belül jelenleg a H épület kivitelezése és az I illetve J épületek tervezése zajlik. Ezen kívül a budapesti 37.300 nm GLA területű Millennium Gardens irodaház és a pozsonyi Lakeside Park 13.700 nm GLA méretű második fázisának megvalósítása indul a közeljövőben, a katowicei Silesia Offices 40.000 nm GLA területű irodakomplexuma pedig előkészítés alatt áll.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A TriGranit jelenleg 78.700 négyzetméternyi irodaterület asset managementjét végzi. Ebből kiemelkedik a Bonarka for Business komplexum, mely Krakkó egyik legnépszerűbb irodaépület-együttese. A B4B fejlesztése során a cég arra törekedett és törekszik jelenleg is, hogy bérlői növekedésekhez a komplexumon belül teret biztosítson. Erre biztosítékot a Bonarka területén még szabadon álló TriGranit telkek jelentik. A várakozásoknak megfelelően számos bérlő növelte irodaterületét a komplexumon belül, így 2017-ben gyakoriak voltak a B4B-n belüli mozgások is és számos irodabérleti szerződést hosszabbítottak meg. Mindez jól tükrözi a bérlők elégedettségét mind az irodaépületekkel, mind pedig a létesítményüzemeltetési szolgáltatásokkal kapcsolatban. Idén a B4B-ben mintegy 7.500 négyzetméternyi irodabérlet hosszabbítás történt, továbbá 5.300 négyzetméternyi új bérleti szerződést írtak alá a bérlők. Mindezek mellett a 2012 óta a C épületet bérlő belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear elégedettségük jelenként birtokba vette a teljes, 10.000 nm területű G épületet. A pozsonyi Lakeside Park éve is aktív volt, ott az irodabérlet hosszabbítások és az új bérlések nagysága összesen 11.700 négyzetméter GLA-t tett ki.
Hogy továbbra is biztosítsa bérlői kivételes megelégedését, a TriGranit idén indította el hűségprogramját a B4B bérlői számára. A program nyitóeseményeként került megrendezésre a Szent Iván Éji Fesztivál az irodakomplexum dolgozóinak az épület előtti téren, ahol Food Truckok kínálta ételek és italok, DJ és különböző programok gondoskodtak a több száz érdeklődő késő estig tartó szórakozásáról. A bérlői program során nagy hangsúlyt kap a közösségi média – a Facebook, az Instagram, a LinkedIn és Twitter is. A kezdeményezés részét képezik még a mini események és egy saját készítésű híradó is, amely kéthetente megjelenő epizódokkal közvetíti a B4B eseményeit és segít a bérlőknek abban, hogy jobban megismerjék egymást. A B4B Facebook oldala mára már megközelítette a 900 követőt.


Referenciák

Főbb ügyfelek: • ING

 • Alexander Mann Solutions

 • State Street

 • Euroclear

 • Herbalife

 • Lufthansa Global Business Services

 • RWE

 • SolarWinds

 • GlobalLogic

 • Luxoft

 • Pegasystems

 • Innogy