Az Év Irodája Különdíj

Tolnagro Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 146.

Átadás éve: 2013Q2

Ingatlan mérete: 510 m²

Irodában dolgozók száma: 20

Bérlő cég: Tolnagro Kft.

Irodabútor

Smart Office Solutions Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Monochrome Design Kft.

Kivitelezés / Fitout

PSN Építőipari Kft.

Rövid bemutatkozás


A Tolnagro cégcsoport Magyarország legnagyobb állatgyógyászati termékekkel kereskedő vállalata. A szekszárdi anyacég 15 éve működik ugyanazon a székhelyen, a vállalkozás dinamikus fejlődésének a 2013-as arculatváltás, a terület és létszám bővülése is fő következményei voltak. Telephelyét a cég a szomszédos, több éve használaton kívüli, elhanyagolt állapotú, félkör alaprajzú, korábban autószalonként működő épülettel bővítette 2013-ban. Valódi kihívás volt az építészek számára a funkcióváltás. Az épület átalakítás után egy új szinttel bővült,így 510 négyzetméter hasznos alapterületű lett. Karaktere kívül és belül megváltozott.Az épület szokatlan formáját tekintve jó példája lehet annak, hogy egy atipikus belső tér minden zugát élhetővé lehet tenni egy kis kreativitással.A tulajdonos és a belsőépítész együttes ötletei és munkája tükröződik a kész épületen.A cégcsoport működéséhez a több külön irodára bontott elrendezés ideális, a terek kialakítása is ennek megfelelően alakult. A külön szakmai területen dolgozó munkatársak önálló irodát kaptak. A munkahelyeket egy tízfős, videokonferencia-hívásokra felkészített tárgyaló, és egy impozáns terasszal ellátott tetőszinti, mobilfallal kettéosztható 70 m2-es előadóterem egészíti ki. A terasz az előadások szünetében a szekszárdi dombságra nyújt szép kilátást, tiszta időben pedig a másik oldalon a Duna vonala is látszik.A belső tér központi eleme a faburkolatos, integrált világítású lépcsőtér és közlekedő. Az irodák erről a közlekedőről nyílnak sugárirányban. Több helyen visszaköszön a faburkolat, a teljes belsőn végigvonuló természetes anyag egyszerre sugároz eleganciát és otthonosságot.Az irodaház a megjelenésével a cég által képviselt minőséget is tükrözi mindamellett, hogy a benne dolgozók kényelmét és nyugodt munkavégzését is kiszolgálja. A vállalkozás a megyeszékhelyre bevezető főút mellet található, s az erre járókban azt az érzést kelti, hogy a város él, folyamatosan fejlődik és növekszik. A cég jelenleg is építkezik, így az épület a jövő évben kap majd megfelelő külső környezetet.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

-Ritka alkalom, hogy egy vállalat új arculatával párhuzamosan új irodát is terveztessen. A Tolnagro esetében az elmúlt évek dinamikus bővülése mindkettőre adott okot, és az arculati váltásnak része lehetett az új iroda tervezése is.  • Kihívást jelentett, hogy az új irodaház egy meglévő épület funkcióváltásával jött létre. A régi autószalon szerkezetének megtartása környezettudatos és gazdaságos tulajdonosi szemléletet tükröz, ez a szemlélet példaértékű lehet más tulajdonos vagy fejlesztő számára is.

  • Különlegesség, hogy egy országos jelentőségű cégcsoport az új központi irodáját az eredeti helyszín közvetlen szomszédjában tudja kialakítani. Ez a tudatos, lépésenkénti építkezés tükrözi a vállalat dinamizmusát.

  • Az átalakítás során mind a tulajdonos, mind a tervező fontosnak tartotta az energiatakarékos rendszerek installálását. A kompakt építészeti forma önmagában is segít a gazdaságos üzemeltetéshez, a nap járását követő külső árnyékolók és az energiatakarékos világítás pedig jó példák a környezettudatos szemlélet gyakorlati alkalmazására.