Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Szervita Square Building

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 8.

Ingatlan mérete: 14900 m²

Projektmenedzsment

DVM DESIGN Kft.

Tervezés / belsőépítészet

DVM DESIGN Kft.

Kivitelezés / Fitout

DVM construction Kft.

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development Kft.

Rövid bemutatkozás


  1. novemberében lezárulnak az 1970-es években emelt, egykori parkoló- és irodaház bontási munkálatai, ahol 2020-ban már többfunkciós belvárosi prémiumfejlesztésünk, a Szervita Square Building áll majd. A LEED Platinum környezettudatos minősítést megcélzó épület 14.900 négyzetméteren kínál majd modern kereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest szívében.


A történelmi környezettel nem rivalizáló, inkább annak látványelemeit finoman visszatükröző épület tisztelettel adózik a környező tér historikus építészeti részletei – a Szervita téri templom és a Szentháromság szobor mellett a hazai szecesszió gyönyörű példái: a Főnix-palota, a Rózsavölgyi Szalon és a Török Bankház – előtt.


A modern, 7-emeletes épület különleges formavilágával, könnyed, éteri szerkezetével és lágy homlokzatkontúrjaival, átlagon felüli bevilágítottságával, funkcionális és hívogató belső tereivel, természetes arányaival, kozmopolita hangulatával, valamint kiváló vizibilitásával és megközelíthetőségével ideális iroda- és kereskedelmi központ a belvárosban, kiemelkedő márkaértéket képviselve bérlői számára. A két felső szinten kialakított prémiumkategóriás lakások olyan exkluzív belsőépítészeti megoldásokat és műszaki tartalmat képviselnek majd, amely hazánkban új szintre emeli a belvárosi luxus fogalmát.


A lokáció kiváló adottságai, valamint a beépített innovatív, fenntartható megoldások és környezettudatos technológiák garantálják az épület LEED Platinum szintű környezettudatos minősítését. Az egész környék revitalizálására irányuló fejlesztői törekvés része egy nagy közösségi tér létrehozása, amely az épületet és közvetlen környezetét köti majd össze. A különböző szolgáltatásokat és funkciókat elválasztó lépcsős eltolás egy olyan elegáns, kortárs építészeti megoldás, amely a város szívében kialakuló élénk közösségi tér kialakulásának is kulcsa egyben.