Az Év Facility Management Cége

STRABAG Property and Facility Services Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Máriássy 7.

Rövid bemutatkozás

A STRABAG Property and Facility Services Zrt. története, piacvezető státusza 12 éves múltra tekint vissza. Működésünk első évében 5 milliárd forintot meghaladó, 2017 végére 17 milliárd forintot meghaladó forgalmat értünk el a több mint 4 millió négyzetméteren ellátott teljes körű üzemeltetési szolgáltatásokkal, mellyel alapításunk óta folyamatosan Magyarország piacvezető létesítménygazdálkodó vállalata vagyunk.


Elsődlegesen a nagyobb ingatlan portfólióval rendelkező cégek, ingatlanfejlesztők, intézményi befektetők, ingatlanalapok számára kínálunk teljes körű, integrált ingatlanüzemeltetési (FM) és ingatlankezelési (AM+PM) szolgáltatásokat. Az ügyfelekre szabott szervezeti felépítésünk és a gyors reakcióidőt lehető lehetővé tevő országos lefedettségünk biztosítja megbízóink számára a problémamentes működést.


A cég növekedése: A 2017-es év kiemelkedő sikereket hozott cégünk számára, mind üzletszerzések, mind pedig szakmai elismerések vonatkozásában. Az üzemeltetési piac valamennyi szegmensében értünk el akvizíciós sikereket, közbeszerzésekben és zártkörű meghívásos tendereken egyaránt. Kiemelkedő teljesítményként tartjuk számon, hogy piacvezető, 15 milliárd forintos árbevétellel rendelkező cégként idén is több mint 10%-os organikus növekedést sikerült elérnünk.


Szakmai szerepvállalás: A Létesítménygazdálkodói és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének (LEO) alapító tagjaként, alelnöki és felügyelő bizottsági elnöki szerepvállalásunk mellett, több munkacsoportban is aktívan részt vettünk szakértő kollégáink bevonásával, a negyedévente mért és publikált LVHI index folyamatos elkészítésében, valamint a LEO FM Benchmarking kutatásában, amelynek eredményeként egy olyan kiadvány született, amely a létesítménygazdálkodási terület legjobb működési gyakorlatainak adatait elemzi és adja közre a fogyasztók számára közérthető, nyomon követhető módon.
Emellett hosszú évek óta, sok esetben egyedüli FM cégként képviseltetjük magunkat az ingatlanpiac nívós konferenciáin (pl. Portfolio Property Invetsment Forum), ahol nemcsak szponzorként és résztvevőként, hanem előadóként is jelen vannak cégünk tapasztalt vezetői: szakterületükhöz kapcsolódóan számos kerekasztal-beszélgetésen és fórumon vettek részt előadóként.


A korszerű működést, üzemeltetést támogatja saját fejlesztésű CAFM szoftverünk, az SMBS (STRABAG Managing Buildings System). Az interneten keresztül – akár mobileszközről is – elérhető szoftver az összes működési területet és szolgáltatást lefedi. A mobil applikációval támogatott GPS alapú munkaszervezés lehetővé teszi, hogy a karbantartó, hibaelhárító szakembereink okos eszközökkel felszerelve végezzék országszerte tevékenységüket, így mind az ügyfelekkel, mind pedig a cégünk munkatársaival folyamatosan, online tarthatják a kapcsolatot. A közelmúltban állt üzembe az a felhő alapú vállalatirányítási rendszerünk, amely a modern technológiát kihasználva lehetővé teszi, hogy alkalmazottaink akár otthonról is tudjanak dolgozni.


Emellett büszkék vagyunk a környezetvédelmi törekvéseink kapcsán elért eredményeinkre, többek között az általunk üzemeltetett A-kategóriás irodaháznak odaítélt Breeam In-Use minősítésre, amely a műszaki és környezetvédelmi szakemberek együttműködését ismeri el az ökológiai lábnyom csökkentéséért.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Elismerések: 2017-ban újból két rangos elismeréssel gazdagodott a STRABAG Property and Facility Services Zrt. A Business Superbrands továbbra is a legjobb üzleti márkák között tartja számon cégünket, a CIJ Awards nemzetközi versenyében pedig újra az Év Legjobb Facility Management Cége elismerést szereztük meg. Az Interconnection Consulting piackutató intézet idén júniusában megjelent, a magyarországi FM piacot vizsgáló tanulmánya szerint cégünk továbbra is a piacvezető státuszt tölti be, melyet a napokban megjelent Book of Lists kiadvány sorrendje is megerősít.


Nagy sikerként tartjuk számon, hogy cégünk az üzemeltetési piac több jelentős tenderét is elnyerte, melyekkel portfóliónkat 21 új ügyféllel, üzemeltetett területünket 1 millió négyzetméterrel, árbevételünket pedig több mint 1,5 milliárd Ft-tal növeltük. Büszkék vagyunk arra, hogy immár új ügyfeleink között üdvözölhetjük következő vállalatokat:


HGA Capital irodaház portfolió – teljes körű FM szolgáltatás - 90.000 m2
Praktiker Kft. áruházak - IFM és TFM szolgáltatás - 220.000 m2
Magyar Nemzeti Bank székház és logisztikai központ–IFM és TFM szolgáltatás-65.000 m2
Diófa Ingalankezelő Kft. Zone bevásárlóparkok – IFM és TFM szolgáltatás - 180.000 m2
INVITEL Távközlési Zrt. irodaházak - IFM szolgáltatás - 70.000 m2
Müller Drogéria Magyarország boltok - TFM szolgáltatás - 65.000 m2
CTP Management Hungary Kft. logisztikai központ–teljes körű FM szolgáltatás - 52.000 m2
ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. gyár - IFM és TFM szolgáltatás - 75.000 m2
Login Business Park – teljes körű FM szolgáltatás - 75.000 m2
Immofinanz Services Hungary Kft. - Stop Shop retail parkok - TFM szolgáltatás - 90.000 m2
Ericsson irodaház – teljes körű FM szolgáltatás – 24.000 m2
Stefánia Park irodaház – teljes körű FM szolgáltatás – 10.000 m2
Pécsi Tudományegyetem – TFM szolgáltatás – 80.000 m2
Magyar Államkincstár – TFM szolgáltatás – 90.000 m2
Skylight irodaház – teljes körű FM szolgáltatás – 20.000 m2
EU Bizottság irodaház- TFM szolgáltatás – 2.500 m2


Innováció: A korszerű működést, üzemeltetést támogatja a német tulajdonosunkkal közös fejlesztésű Microsoft HoloLens, ami az első olyan teljesen holografikus számítógép, amely lehetővé teszi a karbantartó személyzet számára, hogy a műszaki dokumentumokat, valamint karbantartási információkat közvetlenül egy fejre szerelt optikai kijelzőre vetítsék ki (kiterjesztett valóság alapon), ily módon mindkét kezüket továbbra is használni tudják. A HoloLens szemüvegben a kiterjesztett valóságon keresztül kivetített navigációs információk a személyzetet közvetlenül a karbantartandó, vagy javítandó berendezéshez/épületrészhez vezetik. A munkafolyamat során a helyszínen lévő karbantartó Skype-on keresztül kommunikálhat központi mérnökeinkkel, szakembereinkkel.


Márkaérték: Az ügyfélközpontú szemlélet és magas szintű szolgáltatás nyújtása mellett a STRABAG Property and Facility Services Zrt. értékei között tartja számon a fenntartható és átlátható működést. Cégünk számára kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás kérdése, ezért több civil szervezetet és gyermekekkel foglalkozó intézményt is támogatunk: a Bátor Tábor Alapítványt, a Heim Pál Gyermekkórházat, a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát (a Tűzoltó utcai gyermekklinikát), a Szemem Fénye Alapítványt, a Team Heart Csemete Alapítványt, valamint a Rett Szindróma Alapítványt.


Referenciák

Magyar Telekom, WING, MOL, MOL-Petrolkémia, FGSZ, MTVA, ELMŰ-ÉMÁSZ, MÁV, Mercedes-Benz, SOTE, Coloplast, OBI, KIKA, Penny Market, Telenor, Asia Center, Hegyvidék bevásárlóközpont, MOM bevásárlóközpont, Fővárosi Vízművek, Corvinus Egyetem, M7 Real Estate, UBS, EIT, Pécsi Egyetem, GYSEV-Raaberbahn, Apple, Osztrák Iskola, BHG-Evopro, Mercedes-Benz