Az Év Ingatlanfejlesztése

Skylight City

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Róbert Károly körút 54.

Átadás éve: 2017 Q4

Ingatlan mérete: 20300 m²

Ingatlanfejlesztő

WING Zrt.

Rövid bemutatkozás

A Skylight City egy kiváló elhelyezkedésű, prominens épület újjászületése „A” kategóriás irodaházként. Az építészeti és funkcionális átalakítással létrejövő új irodaház nemcsak az aktuális irodapiaci igényeket, hanem a jövő munkavállalóinak esztétikai és munkakörnyezeti elvárásait is kielégíti, mindemellett egy oázisszerű élhető, inspiráló és környezettudatos tér a nagyvárosban.


A Skylight City ideális székház céljára, nagy rugalmasságú iroda befogadására és kereskedelmi funkciók befogadására. Az irodaháznak önálló bejárata van a Róbert Károly körútról, a kereskedelmi területek pedig a Róbert Károly körút – Üteg utca sarkáról közelíthetők meg. Az irodaház hatalmas üveg homlokzattal és felülvilágítóval fedett tágas belső átriummal bír.


A belső kialakítás az ovális alaprajzú, nagyvonalú, ugyanakkor hangulatos közösségi tér köré szerveződik. A földszinten üzletek, a mínusz félemeleten étkezési lehetőségek állnak az ide látogatók és az irodai dolgozók rendelkezésére. Az irodák rugalmasan alakíthatóak. Az 1-4. emeleten lévő irodák nagy belmagasságúak, a 6-7. szinti irodák pedig panorámás ablakaikból egyedüli városi látványt nyújtanak a pesti műemlékek és a budai hegyek irányába egyaránt.


Beruházó, fejlesztő: WING
Projektmenedzsment: WING | Schőmer Norbert, Fetter Zsolt
Értékesítés: WING I Hancz Anita
Építészet: Aspectus Architects | Szerdahelyi László, Bali Dóra, Nagy Henrietta
Belsőépítészet: LAB5 architects | Dobos András, Sipos Rebeka, Szegedi Zoltán
Épületgépészet: Kőrös Consult | Gáspár Tibor, Pártl Tibor
Elektromosság: Kelevill | Kelemen Ferenc, Szikora Nándor
Az épület eredeti tervezője: Period Design | Kovács Zoltán


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Skylight City irodaház fejlesztése révén egy jó lokációval rendelkező, de korábban hosszú éveken át üresen álló épület nyert új funkciót. A Beruházó az épület elbontása helyett a meglévő épület teljes felújításával alakít ki attraktív iroda és kereskedelmi területeket a Váci út vonzáskörzetében, ami kifejezetten fenntarthatóvá és környezettudatossá teszi a fejlesztést. Az épület belső tereinek áttervezésénél fontos szempont volt a wellbeing, az épület BREEAM in Use minősítéssel is rendelkezni fog.


A Skylight City egy csendes, napfényes sziget a lüktető városban, ahol az ablakok kifelé tágas utcákra, befelé pedig egy pazar, világos és zöldellő átriumra néznek.


Az irodaház szokatlanul nagyvonalú belmagassággal, és tágas belső udvarral rendelkezik. Az irodák elrendezése minden szinten szabadon alakítható, a kényelmes raszter az alaprajz flexibilis megvalósítását segíti.


Az utca szinti retail területektől független recepcióval is rendelkezik az iroda funkció, de mind a földszinti üzletek, mind a félszinten található food court kényelmesen megközelíthető az itt dolgozók számára.


A belsőépítészeti formálás során a tiszta geometriájú, nagyvonalú átrium jelentette a kiinduló pontot. Az alsó szint funkcióit zöldfelületek egészítik ki, a fák a fenti emeletek szintjéig is felnyújtóznak. Az anyag- és színhasználat eldöntésében a napfény további felerősíttetése volt a legfontosabb. Játékos, természetes, lekerekített formák adják meg az alap eszköztárat, illetve a felfelé sűrűsödő, juhar osztásokkal tagolt, teljes felületen üvegezett belső homlokzat határozza meg az atmoszférát.


Az átrium üvegteteje felett is találhatóak irodaszintek. Mivel ezek már nagyon magasan helyezkednek el, így kifelé is bátran fordulnak a nyüzsgő körútra és a városra néző panorámás ablakokkal.