Az Év Design Irodája

Skanska Magyarország

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 96-98

Átadás éve: 2017 Q3

Ingatlan mérete: 480 m²

Irodában dolgozók száma: 25

Ingatlanfejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan Kft

Kivitelezés / Fitout

Milliken - Decor Floor Kft.

Kivitelezés / Fitout

METO Èpítő Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

LAB5 architects

Növénydekoráció

Fókusz Kert Kft.

Rövid bemutatkozás

A Skanska a világ egyik vezető építőipari és ingatlanfejlesztő vállalata, amely idén ünnepli 30. évfordulóját a magyar piacon. A munkahelyi jóllét, a zöld és fenntartható megoldások fontosságát szem előtt tartva, a Skanska célja olyan jövőorientált és emberközpontú munkakörnyezet megteremtése, mely innovatív, kényelmes és inspiráló tereket biztosít. A Skanska legújabb átadott irodaépületében, a Nordic Light irodaházban alakította ki az új székhelyét. A koncepció a munkavállalók igényeinek figyelembevételével, a cég projektcsapatának és a LAB5 architects együttműködésének keretében valósult meg. A cég 2017 júliusában vehette birtokba új otthonát.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A munkakörnyezet jelentős hatással van a munkavállalók közérzetére és a hatékonyságra. A munkahelyi jóllét érzetét fokozhatja, ha többek közt nagyobb figyelmet kap a megfelelő levegőminőség, a kellemes megvilágítás és hőmérséklet, valamint az alacsony zajszint. A Skanska új székhelyét is ezen szempontok figyelembe vétele mellett alakította ki.
A tevékenység-alapú munkatér jegyében a kommunikáció, a kreativitás és a kollaboráció együttesen érvényesül. Az iroda tervezésénél az alapkoncepció a szokásostól eltérő közösségi és munkaterek kialakítása volt. A színek kiválasztásánál fontos szerepet játszott a természettel való kapcsolat, illetve a cég skandináv gyökereivel való összhang. Az iroda központi részén egy nyitott tér található, mely otthont ad a hivatalos és informális megbeszéléseknek, illetve munkaidő utáni szabadidős tevékenységeknek, csocsó vagy asztalitenisz meccseknek. Az iroda berendezésének ergonomikus kialakítása, az egyénileg állítható bútorok, vagy a változatosan használható munkaterek, illetve a relaxációs szoba mind hozzájárulnak a dolgozók munkahelyi jóllétéhez.
A természet közelségére való törekvésünk megjelenik a biofílikus kialakításon keresztül. A zöld növényszigetek mérésekkel igazoltan kedvezően befolyásolják a levegő minőségét. A speciális megvilágítás és a beépített öntözőrendszer biztosítja a növények természetes fejlődését. A zöld felületek nagysága és elhelyezése túlmutat az irodai környezetben megszokottól.


Fotók: Zsolt Batár