Az Év Asset Management Cége

S IMMO APM Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1051 Budapest, Bajcsy-Zs. út 12.

Rövid bemutatkozás

Az S IMMO AG egy bécsi székhelyű a bécsi tőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság, amely kizárólag az Európai Unióban fektet be, azon belül is fókuszálva Ausztriára, Németországra és a közép-kelet európai országokra. Az S IMMO ingatlan portfóliójában nagyobb részt irodák, bevásárlóközpontok, szállodák és ezek mellett kisebb arányban lakóingatlanok találhatók meg. Az S IMMO neve egyet jelent a hosszú távú erős jövedelmezőséggel és a tartós bevételt generáló portfólióval, valamint megbízható és kiszámítható növekedéssel. A Vállalat a hosszú távon megtérülő ingatlan-befektetésekre összpontosít, tevékenységei körébe tartozik az ingatlanfejlesztés, a kereskedelmi és lakóingatlanok vétele, bérbeadása, felújítása és értékesítése, szállodák és bevásárlóközpontok üzemeltetése, valamint aktív vagyon- és portfóliókezelés. Az S IMMO AG több mint 200 ingatlannal rendelkezik mintegy 1,8 milliárd euró értékben, ez pedig több mint 6000 elégedett bérlőt jelent az EU hét országában.
Az S IMMO Hungary 2001 óta megbízható szereplője a budapesti ingatlanpiacnak és az S IMMO AG leányvállalataként property- és asset management szolgáltatásokat nyújtva felel a cégcsoport magyar portfóliójáért, amely nyolc első osztályú kereskedelmi ingatlanból áll: a Blue Cube („Év Irodaháza 2013.” közönségdíjasa), a Buda Center, a belvárosi City Center, a Pódium, a Maros BC, a River Estates és a Twin Office Center, valamint az öt csillagos Budapest Marriott Hotel. Ezek összterülete meghaladja a 120 000 négyzetmétert. A közelmúltban felújított irodaházak mindegyike nagyszerű elhelyezkedésű, a Duna pesti és budai oldalán. A csapat közel 100,000 m² területet üzemeltet több, mint 100 bérlővel, sokuk neve világszerte közismert. Az S IMMO Hungary sikerének kulcsa a portfólió minőségében, a tulajdonosi szemléletű ingatlankezelésben és a bérlők iránti elkötelezettségben rejlik, melyek együttesen elégítik ki a közismert hazai- és nemzetközi bérlők sokaságát.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A világot és hazánkat is sújtó gazdasági válság következtében 2014-ben az ingatlanok 44%-a üresen állt. Mindezek ellenére – kitartó munka eredményeként - már 2017-ben az S IMMO igen örömteli eredményeket könyvelhetett el a budapesti irodaingatlan piacon. Bár a portfólióba tartozó irodaépületek mindegyike több, mint 10 éves, mégis, a folyamatos tulajdonosi beruházásoknak és fejlesztéseknek, költségoptimalizálásoknak és a korszerű megoldásoknak köszönhetően az épületek versenyképesek tudtak maradni az irodapiac többi, újabb szereplőjével szemben. Mi sem támasztja alá ezt jobban, minthogy az épületek egy része rendelkezik a BREEAM In-USE minősítéssel.
Az elmúlt három évben -kitartó munkával - sikerült az üresen álló területek arányát 9 %-ra, vagy az alá csökkenteni, az ingatlan portfólió legtöbb tagja jelenleg 100%-os kihasználtsággal működik. A bérbeadásokból származó bevétel is 40%-kal növekedett ugyanebben az időszakban. Mivel az így generálódott hozamok nemzetközi szinten is kiemelkedők, így a befektetői oldalon is kimagasló elégedettséggel párosultak. A professzionális és elkötelezett budapesti csapat lelkes munkájának, a magas szolgáltatási szintnek és a bérlőkkel ápolt hosszútávú partneri kapcsolatoknak köszönhetően a vállalat 2017-ben már több mint 14 000 m² irodaterület bérleti szerződését hosszabbította meg, és ezzel egyidejűleg több mint 8 000 m²-re tudott új bérlőt szerezni.
A 2018. első negyedévének egyik legnagyobb irodabérleti megállapodását az S IMMO kötötte meg a Blue Cube-ban: az irodaház egyik legújabb, egyben legnagyobb bérlőjeként üdvözölhette a Fővárosi Vízműveket, amely mintegy 5800 négyzetméternyi területet vett birtokba. Korábbi épületének értékesítése után a közműcég olyan modern, frekventált helyen lévő irodaépületet keresett új központjának kialakításához, ahonnan valamennyi tevékenységét el tudja látni. A szerződés aláírására rekord gyorsasággal, a tárgyalások megkezdéstől számított 3 hónapon belül került sor és a tempó ezután is csak fokozódott, hiszen az 5.800 m2-nyi irodaterület komplett bontására, átépítésére és a bérlő igényei szerinti kialakítására is csak 3 hónap állt rendelkezésre. A fenti teljesítményt teljesen más megvilágításba helyezi, ha hozzátesszük, hogy mindezt a 10 fős management csapat saját hatáskörben, projekt management bevonása nélkül tudta teljesíteni. Az utóbbi hónapok ügyletei révén 100 százalékra nőtt a Blue Cube kihasználtsága is.
2018. második félévében a legnagyobb szerződés hosszabbítást is az S IMMO neve fémjelzi. Erre a Maros Business Center Irodaházban került sor, ahol közel 6.400 m2-nyi irodaterületre sikerült bérleti szerződést hosszabbítani, mellyel az irodaház kihasználtsága elérte a 99,9%-ot.
A budapesti Marriott Hotellel kapcsolatban is nagyon kedvező fejleményt tapasztalhatott az S IMMO AG. A budapesti piac pozitív konjunktúrája és a növekvő kereslet hozzájárult az erősebb kihasználtsághoz és a szobaárak emelkedéséhez. Így a hotelüzemeltetésből származó bevételt több mint 25%-kal tudta növelni a vállalat 2014 óta.


Kicsi, de professzionális csapatunk számára óriási megtiszteltetés lenne, ha az ingatlanszakma is elismerné a 2018-ban nyújtott teljesítményünket és ezzel egyidejűleg a legjobb asset management-nek járó díjra is érdemesnek tartanának bennünket.
Köszönjük, hogy végig olvasta bemutatkozásunkat, ha teheti szavazzon ránk!


Referenciák

Fővárosi Vízművek Zrt.
Citibank Europe
Danone Magyarország Kft.
Digi Kft.
NOVODATA Számítástechnikai Zrt.
Oktatási Hivatal
Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal
Emineo Magánkórház
Estée Lauder
Rádió 1
Magyar Államkincstár
Geometry Global Kft.
Samsonite
HUMAN Bio Plazma Kft.
TUMLARE Corporation