Az Év Coworking Irodája

KOHÓ CoWorking House Pécs

Adatlap megosztása

Cím: 7626 Pécs, Koller utca 5/2.

Átadás éve: 2011Q4

Ingatlan mérete: 160 m²

Bérlő cég: dizájnerek, informatikusok, pályázatírók, fordítók, közgazdászok, lakberendezők, filmes szakemberek, startup-ok, kreatív ipari vállalkozások

Világítástechnika

ERLA Sound & Light Bt.

Design & Build

Deko-Rozmár Kft.

Üzemeltetés

Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület

Kávé & catering

Espresso Perfetto (Profimat Magyarország Kft.)

Tervezés / belsőépítészet

Jakab Judit (CC INterior) - lakberendezés

Rövid bemutatkozás


A KOHÓ-ban egymástól függetlenül dolgozó emberek egyazon térben vannak, és munka közben ismerkedhetnek, tapasztalatot cserélhetnek. A coworking közösségi munkatérben zajlik, mely átmenetet képez egy bérelhető iroda, egy klub és egy kávéház között, illetve kombinálja azok - munkavégzés céljából fontos - előnyeit. Ilyen hely a KOHÓ.Elsősorban azokat a távmunkában dolgozókat és szabadúszókat célozza meg, akiknek az otthoni munkavégzés túl ingerszegény, és egy olyan irodára vágynak, ahol megfelelő infrastruktúra mellett végezhetik napi tevékenységeiket, de ezért nem kell magas árat fizetniük.És hogy miért KOHÓ a neve?Mert ez egy szellemi olvasztótégely, ahol a friss gondolatok találkoznak, és ahonnan új ötletek szikrái pattannak ki. Mindamellett a kohók voltak az emberiség legfontosabb ipari műhelyei. A XXI. században a szellem kohóira van szükség, mert a feladatok már jócskán kinőtték a régi kereteket, ezért újfajta munkahelyekre, más munka közösségek kellenek már.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A KOHÓ viszonylag új coworking iroda, 2011 novemberében nyitotta meg kapuit. Vidéken még nem olyan elterjedt a coworking munkastílus, mint a fővárosban, vagy külföldön, ezzel mi is szembesültünk a kezdetekkor. 2013-ban viszont jelentősen megnőtt a betérő vendégeink száma, és a második félévben az is megfigyelhető tendencia, hogy az a vendég, aki egyszer bejön hozzánk, többnyire itt is marad, és bérletet vesz. Az egymás mellett, de eltérő szakterületen dolgozók pedig szinte munkatársakká válnak, kialakulóban van egy aktív közösség. Ehhez az is nagyban hozzájárul, hogy a Kreatív Ipari Klaszter menedzsment szervezetének is a KOHÓ ad otthont, így coworkereink nap, mint nap találkozhatnak az iparág fontos, helyi szereplőivel. Előadónkban is egyre több program, képzés folyik, mint például innovációmenedzsment, spin-off, start-up képzések, Aktuális Tudás Workshop-unk, vagy az Önindító Program, mely kreatív ipari vállalkozások támogatására jött létre (www.oninditoprogram.hu).