Az Év Irodája

Jones Lang LaSalle

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 14.

Átadás éve: 2013Q3

Ingatlan mérete: 550 m²

Irodában dolgozók száma: 45

Bérlő cég: Jones Lang LaSalle

Tervezés / belsőépítészet

Jones Lang LaSalle Kft.

Kivitelezés / Fitout

Extruo88 Építőipari Tervező és Szolgáltató Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Péli Gábor

Rövid bemutatkozás


A belsőépítészeti tervezést és a kialakítási munkákat a JLL projekt menedzsment részlege irányította és koordinálta. A belső tér kialakítása légies, nagyvonalú, a közelmúltban teljesen felújított neobarokk palota architektúráját a modern kor elemeivel harmonikusan ötvözi. Az enteriőr kiemelt pontjain elhelyezett és modern köntösbe bújtatott barokk bútorelemek keltik újra életre az épület egykori eleganciáját. A fenti esztétikai megfontolások mellett az irodaterek kialakítását a legújabb munkahelyi hatékonyságot vizsgáló kutatások eredményei és a cég belső működési felépítése határozta meg. Ennek megfelelően nyitott irodaterekben kerültek elhelyezésre a munkaállomások. Emellett pedig egy olyan tárgyaló és projekt zóna került kialakításra, mely rugalmas módon a nagy létszámú formális tárgyalásoktól, a projekt jellegű megbeszéléseken keresztül, akár egyéni telefonbeszélgetések befogadására is alkalmas. Az irodai csapat feltöltődését szolgálja egy bár hangulatot idéző nagyméretű konyha és étkező, amely kialakításánál fogva csapaton belüli informális megbeszélések ideális helyszínéül is szolgál. A közlekedők falait Budapest jellegzetes épületeiről a JLL alkalmazottai által készíttet fényképek teszik egyedivé, otthonossá.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új iroda kiválasztásakor és megtervezésekor az volt a célunk, hogy olyan környezetet teremtsünk, ami ötvözi a hagyományos és modern stílust, látványos, reprezentatív és megkönnyíti a munkavégzést. Fontos volt, hogy a kialakítás jól tükrözze a Jones Lang LaSalle arculati elemeit, megfelelő legyen sűrű napi ügyfélforgalom lebonyolítására, ugyanakkor a munkavállalók is maximálisan elégedettek legyenek új irodaterükkel. Bár mindegyik célt sikerült teljesíteni, egyértelmű, hogy a kollégák igényeinek kielégítése volt a legfontosabb a tervezéskor. Ez utóbbit igazolja az, hogy reprezentatív tárgyalók helyett két egyterű iroda szárny került kialakításra az ablakok mellett, így az impozáns Szabadság téri kilátást és a természetes fényt is az alkalmazottak élvezhetik. A hatalmas és jól felszerelt étkező blokk minden elvárást kielégít és elegendő helyet biztosít akár ahhoz is, hogy 5-6 társaság kényelmesen megebédelhessen, informálisabb megbeszéléseket tarthasson vagy házi csocsó bajnokságot szervezzen lazításképp (ez utóbbi annyira népszerű, hogy még munkaidőn túl is lehet csocsózó kollégákat találni).


Hogy igazán személyes hangulatúvá váljon az iroda és magukénak érezhessék az új teret a kollégák, a költözés előtt céges fotó pályázatot hirdetett a JLL. Nem meglepő módon a kiírás legfontosabb pontja az volt, hogy különleges és jellegzetes ingatlanokat fotózzanak a cég alkalmazottai, melyek közül titkos szavazás során választották ki a legnépszerűbbeket. Jelenleg ezek a képek díszítik az irodákat és tárgyalókat elválasztó közös teret, és számtalan esetben gyönyörködnek bennük az ügyfelek is.


Bár a Jones Lang LaSalle 1992 óta jelen van a magyar ingatlanpiacon és a Szabadság téri iroda már a negyedik bérleménye, nem túlzás azt állítani, hogy most sikerült a legjobban ötvözni az arculati elemeket a funkcionalitással és a kényelemmel a kivitelezés során.