Az Év Asset Management Cége

IMMOFINANZ Services Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Váci út 45. H/2

Rövid bemutatkozás

A kereskedelmi célú ingatlanokra szakosodott IMMOFINANZ csoport alaptevékenysége az ingatlankezelés és –fejlesztés, az alábbi hét piac kiskereskedelmi és irodai szegmenseire összpontosítja tevékenységét Európában: Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Lengyelország. A cég által nyújtott minőséget és szolgáltatási színvonalat a STOP SHOP és a VIVO! kiskereskedelmi márkák, valamint a myhive irodamárka fémjelzik. A csoport több mint 240 tagból álló ingatlanportfóliójának összértéke (Oroszországot nem számítva) körülbelül 4,1 milliárd dollár. Az IMMOFINANZ részvényeit a Bécsi (ATX tőzsdeindex) és a Varsói Értéktőzsdén jegyzik.
A 2017-es pénzügyi év első-harmadik negyedévének eredményei MAGYARORSZÁGON, 2017. szeptember 30-án
Az IMMOFINANZ magyarországi ingatlanjai a társaság teljes portfóliójának 11,9%-át teszik ki. A 32 ingatlan (25 elkészült beruházás és 7 folyamatban lévő projekt) könyv szerinti összértéke 497,7 millió euró. Az elkészült beruházások portfóliója 11 irodaépületből (a teljes irodaportfólió 12,7%-a) és 14 kiskereskedelmi célú ingatlanból (a teljes kiskereskedelmi portfólió 14,2%-a) áll. A magyarországi portfólió foglaltsága 94,2%-ra nőtt a 2017-es pénzügyi év első kilenc hónapjában.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az egyik legfontosabb cél a meglévő portfólió magas minőségének fenntartása, mind az irodai, mind a kiskereskedelmi piacon. Ezen a területen meghatározó tényezőnek számítanak a költségeket és az energiafogyasztást optimalizáló, fenntartható megoldások, valamint az irodaterek kialakításának rugalmas kezelése. Öt budapesti épület már BREEAM-In-Use tanúsítványt szerzett, amely fontos szerepet játszik versenyképesség megőrzésében, igyekszik a legmagasabb szolgáltatási szintet nyújtani a bérlőknek. Ezt alátámasztja, hogy a meglévő bérlők megtartása mellett újabb bérlők is csatlakoztak. Ez a siker nem csupán az ingatlanpiaci fellendülésnek köszönhető, hanem a befektetett munkának, az elkötelezettségnek és a megfelelően ápolt kapcsolatoknak az eredménye.
A kiskereskedelmi szegmens, STOP SHOP márka jelenléte tovább bővült hazánkban: befejeződött két kiskereskedelmi park akvizíciója (Hatvanban és Szolnokon), amelyek már STOP SHOP-ként működnek. A Gödöllői egység is kibővült, 300 nm-en helyet adva egy új KFC-nek. Így mára 14 helyszín és 128 000 négyzetméter bérbeadható terület várja a vásárlókat. Az IMMOFINANZ egységesítette a nyolc ország 70 helyszínén jelen lévő STOP SHOP kiskereskedelmi márka marketingjét, ősztől „easy shopping” néven fut a kommunikáció.

Myhive – innováció és dizájn az irodapiacon
Az ez év legnagyobb sikere a nemzetközi iroda koncepció, a myhive bevezetése. Az új irodamárka első lépésben 6 ország 20 IMMOFINANZ irodaházában került bevezetésre: Ausztria, Németország, Csehország, Lengyelország, Románia és Magyarország.
Az új nemzetközi irodamárka piaci bevezetése hazánkban 2017 tavasszal kezdődött el és mára öt modern budapesti irodaépületben valósult meg. Az új koncepció az innováción túl a szolgáltatások körének bővülését és jelentős infrastruktúra növekedést jelentett.
Az átalakítások után az irodaházak myhive Greenpoint 7, myhive Haller Gardens, myhive Átrium Park és myhive Thirteen néven működnek.
A koncepció középpontjában egy olyan lobby kialakítása áll, amely mind a kényelem, mind a stílus szempontjából egy szálloda életteli előteréhez hasonlítható. A közösségi terek barátságos légkörében a myhive tagok szívesen beszélgetnek, találkoznak egymással és ügyfeleikkel.
Az irodaházakban egy community manager felel azért, hogy a myhive által nyújtott szolgáltatások és az életérzés közvetlenül a bérlőkhöz is eljusson, pl. belső FB oldal és myhive mobilapplikáció segíti a bérlők közötti kommunikációt és a közösségépítést.
2017 őszétől egy új eseménysorozat indult, „200 minutes” néven ezekben a myhive irodaházakban, munka után különleges programok várják a bérlőket.


A myhive koncepció négy fő jellemzője:
• szállodák inspirálta dizájn – kellemes légkör, amely nemcsak a belépésre ösztönöz, hanem maradásra késztet. A közös terek barátságos atmoszférájában a bérlők szívesen beszélgetnek ügyfeleikkel és vendégeikkel,
• rendkívül figyelmes kiszolgálás – egy készséges és ügyfélközpontú recepciós szolgálattal,
• sokoldalú infrastruktúra, amely által a myhive bérlők sokkal több szolgáltatást és kényelmi funkciót vehetnek igénybe egy helyen, így az irodaházban vagy a közelben elintézhetik mindennapi teendőiket (pl. tisztító, virágrendelés, színházjegy, taxi rendelés)
• nemzetközi hálózat – ahol a tagok mind üzleti, mind magán célra is igénybe vehetik a nemzetközi hálózat kínálta előnyöket.


Referenciák

Freshnapf, Deichmann, DM, Pepco, Euro Family, Euronics.