Az Év Tervezett Lakó Projektje

Green Court Residences

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Taksony u. 7-9.

Tervezés / belsőépítészet

Bánáti+Hartvig Építész Iroda Kft

Ingatlanfejlesztő

Pesti Házak Zrt.

Ingatlanfejlesztő

Codic International S.A.

Tervezés / belsőépítészet

Demeter Nóra DLA / Demeter Design Studió

Rövid bemutatkozás

Kortárs építészet az elegancia jegyében
A Pesti Házak Zrt és a Codic International S.A. vezetésével megvalósuló épületkomplexum megtervezésekor egy olyan lakóépület megalkotása volt a cél, amely maradandó értéket teremt. A Green Court Residence a Bánáti + Hartvig Építészirodával való sikeres együttműködés eredménye.
Bánáti + Hartvig Építésziroda - egyike azon neves magyar tervező irodáknak, akik a legkorszerűbb tervezési metodikák és technológiák alkalmazásával úgy képesek jövőbe mutató, Európai színvonalú épületet alkotni, hogy azok a megvalósulást követően, a mindennapokban is jól működnek.


A tervezéskor a legfontosabb cél nyitott, kifelé kommunikáló, több irányból átjárható, befogadó karakterű épület létrehozása volt. A sok zölddel elképzelt tömbbelsőbe minden irányból be lehet látni, meg lehet tapasztalni.
A több szinten egybe nyitott közös belső terek, közlekedők világosak, igényes kialakításúak azzal az ambíciózus céllal, hogy a jószomszédi viszonyok kialakulását katalizálja.


Családi együttlétre és magányos elmélyülésre egyaránt alkalmas, napfényes, racionális térszerkezetű lakásokat terveztünk. Minden lakáshoz nagymérető erkély tarozik, amelyekről élvezhető a belső kert, vagy a szemközti park zöldjének látványa.


Az erkélyek és a korlátok hullámzó geometriájú megformálása egyedi karakterű, dinamikus muzikalitást biztosít az épületnek.


A terv értékeinek kibontásában nagy szerepe volt a Megbízó építészeti értékekre, humánumra nyitott, gondoskodó figyelmének, a közös gondolkodásban megteremtett kivételes harmóniának.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Green Court Residence egyik különlegessége az elegáns belső átrium, mely a földszinttől a legfelső szintig köti össze a belső tereket, ahol egy üvegtetővel záródik, így juttatva természetes fényt a közös területekre.
A különleges belső tér végső kialakítására neves belsőépítészeket kértünk fel, akik az építész tervezőkkel szoros együttműködésben, a két ütemen egy-egy önálló és a maga nemében egyedi koncepciót valósítanak meg az épület különleges külső megjelenésével harmóniában.
Az első ütem lobbyja és közös területei az Ybl Díjjal is elismert kiváló építész, Demeter Nóra munkáját dícséri majd.
A Demeter Design Stúdió egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, magas szakmai felkészültségű építésziroda, ahol az elegáns, ugyanakkor merész megvalósítás érzékeny emberi dialógussal párosul.


A Green Court Residence két társasházból áll, melyek a Kassák parkra fognak nézni.


Ezzel az épületkomplexummal egyrészt létrejön egy új belső park az épületek ölelésében, illetve tovább szépül és modernizálódik a Kassák park környéke. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a következő években ez lesz Budapest egyik legszebb helye, egy zöld ékkő a város szívében.


A Green Court Residence lakói olyan innovatív megoldásokkal fognak együtt élni, mint például a free wifi a közösségi terekben, a mélygarázsban is működő mobilhálózatok, a parkolóhelyekhez kiépített elektromos autótöltési lehetőségek vagy a távvezérléssel leolvasható mérőórák. A 24 órás portaszolgálat a mindennapi kényelmet hivatott szolgálni, de gondoltunk a kerékpározás szerelmeseire is, mert külön biciklitárolót építünk a földszinten.
Gondosan válogatott anyagok a minőség jegyében


Alapvető életminőségünkre nagy hatással van a környezet, amelyben élünk. Ha a Green Court Residence-t választjuk otthonunknak, nem csak egy különleges épület lakói lehetünk majd, de az épület impozáns külső megjelenésével összhangban a saját otthonunkban is kiváló minőségű anyagok vesznek majd körül bennünket.