Az Év Facility Management Cége

Graphisoft Park Services Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1031 Budapest, Záhony utca 7

Rövid bemutatkozás

A Graphisoft Park Services Kft-t az alapító Graphisoft Park Kft. a birtokában lévő ingatlanok üzemeltetési feladatainak ellátására hozta létre 2008-ban. A Társaság 2009. január 1-jével teljes körűen átvette az ingatlanüzemeltetési tevékenységet a Graphisoft Park Kft-től. A Társaság célja a bérlők által a minőség, a költséghatékonyság és rugalmasság terén támasztott elvárásoknak való legmagasabb szintű szakmai megfelelés, továbbá az épületek fenntartása, mint tulajdonosi elvárás.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


  1. évben a Graphisoft Park kihasználtsága elérte a 98%-ot, a jelentéskészítés időpontjában pedig mind az iroda- és laborépületek, mind a campus oktatási épületei és a kapcsolódó diákszálló is gyakorlatilag teljes kihasználtsággal üzemelnek, 2017-ben további két épülettel bővült a Park irodaház területe. A Park üzemeltetése aktívan támogatta az új fejlesztéseket, így az üzemeltetési csapat felelt a közüzemi szolgáltatókkal az új épület közmű ellátásának biztosításáért, aktívan résztvett a tervezési szakaszban, továbbá az épületek átadása után a garanciakezelést is átvette.


A 2017-es évben már egyes bérlőink az energetikai auditot elrendelő kormányrendelet hatálya alá esett, így ezen auditok során az üzemeltetés adatszolgáltatóként, érdekelt félként folyamatosan részt vett.
Egyik nagy bérlőnk szerződés hosszabbítási tárgyalásaiban az üzemeltetés érintett félként részt vett, a Servier kutatóintézet korábbi üzemeltetési struktúrájától eltérő, kibővített feladattal bízta meg Társaságunkat. A 2017-es év egyik kihívása volt, hogy egy laboratóriumi épületet gyakorlatilag teljeskörű üzemeltetését látta el csapatunk.


2017-ben folytattuk a 2016-ban megkezdett kezdeményezéseket, melyek célja a bérlői komfort emelése volt. Tavasszal és kora nyáron hetente többször is őstermelői friss gyümölcs árusítást tartottunk, míg nyáron és ősszel heti kézműves fagylaltárusítással teremtettünk lehetőséget a Parkon belüli kikapcsolódásra, a hajójáratot. Népszerűvé vált a Parkban a tesztautós vezetési program, melyen idén több elektromos autót is kipróbálhattak a bérlők. Idén az autók mellett lehetőség nyílt kerékpárok kipróbálására is, továbbá a Parkban több, kerékpárosoknak szóló eseménynek is helyt adtunk. Folytattuk a kéthetente történő színházjegy árusítást is. Az állandó programok mellett idén ismét megtartottuk a Családi Napot, mely egy bérlőknek szóló családi program, melyen idén először sakk verseny is volt.


Társaságunk fontosnak tartja a Parkon belüli életvédelmi felkészültséget. Ennek érdekében 2014-ben újraélesztő készüléket telepítettünk. 2015-ben, folytatva a programot, két lehetőséget biztosítottunk bérlőinknek: ingyenes újraélesztési képzést nyújtottunk a bérlők részéről delegált önkénteseknek, továbbá a Közép-Budai Önkéntes Polgárvédelmi Egyesület árvízvédelmi oktatást tartott. 2016 –ban a Katasztrófavédelem műveleti egységeinek több alkalommal helyismereti oktatást tartottunk, illetve területünkön gyakorlatoztak is a tűzoltók, továbbá a Családi Napon tűzoltási gyakorlatot tartottunk. 2017-ben arra vállalkozunk, hogy a Parkra kiterjedő vészhelyzeti mentés elvi alapjait lefektessük és egyes elemeit – a bérlőket bevonva – gyakorlatként végrehajtsuk, így például a nagyobb létszámú közös területek evakuációját, mint a Körétterem.


Referenciák

A Park bérlői