Az Év Közösségi Tere

Egis Közösségi Munkatér

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 15.

Ingatlan mérete: 610 m²

Bérlő cég: Egis Gyógyszergyár Zrt. Medimpex Zrt.

Irodabútor

Europa Design

Világítástechnika

Ambi Light Kft.

Kivitelezés / Fitout

Epronex Építő Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Ambienta

Tervezés / belsőépítészet

Mauricio Flores

Rövid bemutatkozás

A több mint százéves múltra visszatekintő vállalat belső kultúraváltási célkitűzéseivel párhuzamosan újult meg a Lehel úton található kereskedelmi központ földszinti étkezője, ahol a nevéhez méltóan együttműködéssel, a munkavállalói igények előzetes felmérésével és figyelembevételével valódi közösségi munkatér került kialakításra.


A recepció, lobby, kávézó-étkező és terasz funkciókat is magában foglaló terület kialakítását az Ambienta, Mauricio Flores, építész-tervező és az Europa Design csapata végezték, az Egis munkatársainak bevonásával, egy irodai audit keretében elvégzett felmérés alapján. Ennek során, a szervezeti kultúraváltás jegyében az Egis dolgozóit elsősorban arról kérdezték, hogy mi segítené a kollégáikkal történő eredményes együttműködést, a hatékony csoportmunkát.


Az alapvető építészeti koncepció egy átlátható, letisztult tér megtervezése volt, amely a különböző bútorok elhelyezésével több funkció ellátását teszi lehetővé:
Az akusztikus, magas háttámlás kanapék és fotelek elvonulásra, fókuszmunkára alkalmasak, a fali, és mennyezeti akusztikus panelek elhelyezése, illetve a fotelek hangelnyelő függönnyel történő leválasztása a nyitott térben történő kommunikáció zavartalanságát segíti, a telefonbeszélgetések pedig akár külön telefonfülkében is történhetnek. Ugyancsak a megbeszélések nyugodt lebonyolítását teszi lehetővé, az építész, Mauricio Flores által tervezett, a gyógyszergyár tevékenységére is utaló kapszula formájú akusztikus bútor.


A munkálatok során külön kihívást jelentett a hétemeletes irodaépület mindennapi zavartalan működésének biztosítása, ami a beruházásban résztvevő összes partner részéről különleges odafigyelést és összehangolt csapatmunkát igényelt a 6 hónapnyi folyamatos munka alatt, így már az építkezés során megvalósult a tér koncepciójának alapgondolata, az együttműködés.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A jövőbemutató beruházás az Egis válasza a folyamatosan változó munkaerőpiaci kihívásokra, reakció az új munkavégzési formák iránti igényekre, egy hely, ahol másképp lehet dolgozni.
Felismerve az irodai terek hatását a munkatársak jó közérzetére és a munka hatékonyságának növelésére, a megvalósult téregyüttes fesztelen formáival és vidám színeivel beszélgetésre hív, együttgondolkodásra ösztönöz, a kollaboratív munkavégzésen keresztül észrevétlenül közösséget épít.