Az Év Asset Management Cége

CA Immo Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.

Rövid bemutatkozás

A CA Immo a közép-európai fővárosokban található irodaépületek szakértője. A vállalat hat európai országban tart fenn leányvállalatokat, és elsősorban irodaházak bérbeadásával, üzemeltetésével és fejlesztésével foglalkozik. Emellett értékes ingatlan-portfóliót kezel Németországban, Ausztriában és Kelet-Európában, valamint teljes mértékben lefedi a kereskedelmi ingatlanok piacának értékláncát. A CA Immo 1987-ben alakult meg, és 1988 óta jegyzik a Bécsi Értéktőzsdén. A közép-kelet-európai régióban 1999-ben kezdett el terjeszkedni magyarországi és csehországi ingatlanok vásárlásával.


A CA Immo egyik legfőbb piaca Magyarország – itt elsősorban budapesti ingatlanokkal foglalkozik, de a portólióban megtalálható egy bevásárlóközpont is Győrben. A vállalat nagy- és közepes méretű, előnyös fekvésű, különböző részpiacokhoz kapcsolódó irodaépületekbe fektetett be – Budán és Pesten egyaránt. Ezek az ingatlanok közösségi közlekedéssel könnyen elérhetők, és számos egyedi tulajdonsággal rendelkeznek. A vállalat mindemellett a fenntarthatóságot is szem előtt tartja – a magyar portfólióhoz tartozó épületek szinte mindegyike arany fokozatú LEED minősítéssel rendelkezik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A CA Immo magyarországi portfóliójához jelenleg több mint 140 000 négyzetméternyi irodaterület tartozik.


"Az irodahelyiségek szakértőiként célunk, hogy értékes, minőségi irodakomplexumokból álló portfóliót hozzunk létre, amelynek épületei akár városképi jelentőségre is szert tehetnek."- állítja Gulyás Ede, a CA Immo Hungary Kft. ügyvezetője.


A cég a 2017-es évben számos tranzakciós sikert könyvelhet el magának: januárban kivásárolta az Union részvényeit az Infopark A irodaházból, majd áprilisban eladta az Eurolpolis Budapest Aerozone ipari ingatlant. Emellett 2017 év elejétől a IX. kerületi Köztelek utcában található City Gate irodaház teljes felújításába belekezdett, melynek eredményeképp az irodaház minden szempontból felveheti majd a versenyt a piacon lévő, fiatalabb, modernebb épületekkel.


Referenciák

Főbb ügyfelek:  • IBM

  • Panasonic

  • Vodafone

  • Ferrero

  • Duna Aszfalt

  • Avon