Az Év Irodája Kisvállalati díj

BETSSON BUDAPEST OFFICES

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Tinódi u. 1-3. (Malo

Átadás éve: 2017 Q3

Ingatlan mérete: 542 m²

Irodában dolgozók száma: 50

Bérlő cég: HUBSSON Kft. (BETSSON GROUP)

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

The Showroom

Növénydekoráció

Plantart inaktív

Ingatlanfejlesztő

OPTINVEST ZRT.

Tervezés / belsőépítészet

PYXIS NAUTICA

Tervezés / belsőépítészet

PYXIS NAUTICA

Projektmenedzsment

PYXIS NAUTICA

Tervezés / belsőépítészet

Stephanie Bason

Kivitelezés / Fitout

FAVORIT / Dobos Ferenc

Világítástechnika

LUMINIS KFT.

Rövid bemutatkozás

Az 1880-as években épült, egykori Gizella Gőzmalom ad otthont az irodának. A malom főfalainak megtartásával 2005 - 2009-ben egy teljesen új társasház került kialakításra, az emeleteken loft lakásokkal, a földszinten üzlethelyiségekkel, bemutatótermekkel, irodákkal. A több százéves ipari épületek helyreállításának nagy hagyománya van Európában (Liverpool Docks, Manchester Albion Mills, London Borough Warehouses), valamint a tengerentúlon (New York, Meatpacking District), Budapesten csupán pár régi épület részesült abban a szerencsében, hogy ilyen komplex átalakításon essen át és új hasznosítás mellett vágjon bele a XXI. századba. 2016-ban született meg a döntés, hogy minden földszinti helyiség egyedülálló módon iroda funkciót kap. A négy méteres belmagasság, az eredeti tömör téglafalak, az utcafront adtak ihletet az egyedi tervezésű loft irodák kialakítására. A teljes rekonstrukción átesett, több mint 130 éves malom épület a mai modern irodai igényeknek mindenben megfelel. A koncepció szakít a hagyományos irodaházakban megtalálható kínálattal: itt az iroda az utcafronton helyezkedik el, az utcai forgalom és az irodai munka egy szinten történik, nem választja el több emelet és számos recepció az irodát és a városi nyüzsgést, igazi kozmopolita érzés ez. Száz négyzetméteres, teraszos kertkapcsolat biztosítja a bérlők kikapcsolódását a szabadban, konyha, étkező, lounge funkciók egy légtérben helyezkednek el, ugyanakkor üvegfal választja el a munkaállomásokat és tárgyalókat. Modern, fiatalos, kreatív hangulatot biztosít minden itt dolgozó kolléga részére az irodában kialakított galéria, csendes “kuckók”, valamint csúzda. Nem is kérdés, hogy innovatív IT technológiák fejlesztésével foglalkozó cég válaszotta magyarországi fejlesztési központjául, a BETSSON GROUP.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az 540 négyzetméteres iroda úgy lett kialakítva, hogy csak másodsorban legyen munkahely, elsősorban egy jó hely legyen, ahol a csapattagok eltöltik a munkanapjuk nagy részét. Kellemes hangulatú váró, izgalmas, kényelmes lounge, tágas konyha és étkező áll rendelkezésre. A munkaállomások természetesen elengedhetetlenek, de kényelmes, profi munkaszékekkel és állítható magasságú asztaloknál történik a munkavégzés sok növény környezetében. Ha valaki unja a klasszikus munkahelyi feelinget, átülhet az étkezőbe, átülhet egy kényelmes kanapéba, de felmehet a játékosan kialakított tárgyaló feletti kuckóba is, ha például egy confcall-hoz csendre van szüksége, vagy csak koncentrálni akar. A remek ipari épület, ahova az iroda beköltözött egy szerencsés adottság, a belsőépítészeti kialakítás annak előnyeit használja ki, jellegében ehhez illeszkedő eszközöket alkalmaz (gépészet, lámpák, üvegfalak), ugyanakkor a kemény ipari jelleget izgalmas színek és puha felületek (padlószőnyeg, kanapék, fotelek) ellensúlyozzák.


Az OPTINVEST Zrt. beruházásában megvalósult BETSSON IRODA minden kompromisszumot nélkülöz: a tervezők fantáziájának, kívánalmainak sem az anyagi megfontolás, sem az idő tényező, sem pedig a minél több embert leültetni egy helyen elvárás nem szabott gátat. Az eredeti, egy méteres téglafalak, a tömör tölgy és svéd fenyő szerkezetek, a modern csiszolt beton, a színes, dán szőnyeg és világítótestek, a street art a falakon a maguk eklektikájában forrnak össze: finom kavalkád, mégis egység. Semmit sem másol, hanem létrehoz. A színek a BETSSON világát idézik, a brandet erősítik. Így lesz egy XIX. századi malom egy XXI. századi világvezető iGaming cég magyarországi fejlesztési központja, a múlt és a jövő találkozása Budapesten.