Az Év Tervezett Hotel Projektje

A&O Hostel Budapest (Csengery utca)

Adatlap megosztása

Cím: 1074 Budapest, Csengery 11

Ingatlan mérete: 4500 m²

Rövid bemutatkozás

Az a&o csoport első hostelét nyitja meg hamarosan Budapesten. Európa legnagyobb hostel lánca egy évig kereste számukra a megfelelő épületet, melyet végül a 7. kerület frekventált részén találtak meg, a Cresa segítségével.
A századfordulón épült, korábban lakó, később iroda majd diákszálló funkciójú épületben, 108 szobát alakítanak ki, 412 férőhellyel, mely elsősorban az alacsonyabb árfekvésű szállást kereső turistákat vonzza majd. A többágyas és családi szobákkal is rendelkező hostel várhatóan 2019. harmadik negyedévében nyitja meg kapuit.
A belső udvara butik-hotel stílusban újul meg, míg a homlokzat az eredeti díszítőelemek helyreállításával válik a környék egyik meghatározó épületévé.
A hostel elhelyezkedése turisztikailag több szempontból is előnyös. Nemcsak azért, mert csupán pár percre található a bulinegyedtől, de tömegközlekedési eszközök, valamint a Keleti-pályaudvar is könnyen elérhető.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A jelenleg felújításra szoruló épület helyett hamarosan egy minden tekintetben megszépült és fiatalos, de minőségi szolgáltatást nyújtó hostellel gazdagodik Budapestnek ez a része, mely tovább erősíti Magyarország vonzerejét a nemzetközi utazók szemében. Az épület felújításával nemcsak megszépül egy építészeti értékeket képviselő ház, hanem hozzájárul az egész környék fejlődéséhez is.