Az Év Irodája Kisvállalati díj

Antavo

Adatlap megosztása

Cím: 6720 Szeged, Kelemen László 11

Átadás éve: 2018 Q3

Ingatlan mérete: 400 m²

Irodában dolgozók száma: 35

Bérlő cég: Antavo Informatikai Kft.

Rövid bemutatkozás

Nagy bennünk az ambíció. Többször felmerült a kérdés, hogy Szegedről tudunk-e világcéget építeni, vagy ehhez Budapestre, vagy talán Londonba kell-e költöznünk. Erre még mindig nem tudjuk pontosan a választ. Azt viszont igen, hogy a munkánk határokon, kontinenseken ível át, és végső soron mindegy is, hogy hol vagyunk.


Szegedet nagyon szeretjük, és egyébként az egy főre jutó szoftverfejlesztők száma itt a legmagasabb az országban. Egy magyar ügyfelünk van csupán, a többiek Európában és Észak-Amerikában vannak, és milliók használják a megoldásainkat világszerte.


Az Antavo egy szegedi központú startup vállalkozás 3 irodával Európában. Elsősorban a divat és kereskedelem szektorban működő vállalatok számára fejlesztünk egy újszerű marketingszoftvert, amivel hatékony és élvezetes hűségprogramokat lehet működtetni.


Cégünket 2012-ben alapította 4 magyar fiatal Londonban, vállalkozói, marketing, pénzügyi és tech háttérrel. Sokáig kerestük az utunkat, de tavaly óta komoly szakmai sikereket értünk el: megháromszorozódott a bevételünk, valamint 14-ről 40-re nőtt a munkatársaink száma. Mára már Londonból költöznek hozzánk a kollégáink. Ennek a dinamikus fejlődésnek köszönhető, hogy szegedi irodánk kicsinek bizonyult, és új helyszínt kellett találni a meglévő budapesti és londoni irodáink mellett.


A választásunk Szeged egy 200 éves, patinás, ikonikus épületére, a Kelemen utca 11. szám alatt található eklektikus műemlékére, a Mayer-házra esett. Már 2017-ben elindultak a munkálatok a 400 m2-es iroda kialakítására, ami előtte egy romkocsmának adott otthont. Azokban a termekben, ahol ma komoly meetingeket tartunk, régen dübörgött az alternatív zene. A tulajdonosok az egész épületet felújították, és az általunk bérelt épületrész a mi ötleteink, és ízlésünk szerint készült el - Kecsmár Attila, az Antavo egyik társalapítója és ügyvezetője esténként rajzolta meg az iroda terveit.


A felújítási munkálatok alatt igyekeztünk megőrizni a hely eredeti jellegét, ezt próbáltuk kiegészíteni modern elemekkel - a régi és új ötvözése volt a cél. A falakról le lett verve a vakolat, megtartottuk az igazi téglafalak nagy részét, ezek lettek vegyítve korszerű térelválasztó megoldásokkal. Egyrészről a tégla barátságos és meleg érzetet ad, a modern megoldások pedig dizájnos külsőt eredményeznek. A beton plafonra tudatosan nem készült álmennyezet, a kábelek és klímaberendezések egy fémrácsban lettek elrejtve.


A belmagasságot kihasználva, az iroda közepén létrehoztunk egy közösségi teret, melyet „buszmegállónak” hívunk, ide jövünk össze csoportos események alkalmával.


Az iroda open office jellegét szerettük volna mindenhol megtartani, így az étkezőt is egy üvegfallal választottuk el a többi tértől. A helyiségben lévő beton liftaknába a konyha hűtőjét és a vizesblokkot tettük, és az étkező falára egy sárgára festett bicikli került. Ez leginkább dekoráció, de néha le is kerül onnan, és úgy körözünk vele az irodában, ahogy Anne Hathaway is teszi ’A kezdő’ című filmben.


Mivel cégünk 4 helyszínről működik, fontos szempont volt, hogy legyen elegendő meeting room, ahová el tudunk vonulni a nemzetközi hívások, online konferenciák alkalmával. Egytől a nyolcszemélyesig összesen 4 meeting room került kialakításra, melyek az iroda közepén elhelyezkedve, térelválasztó funkciót is betöltenek a különböző csapatok között.


A dekorációnál fontos szerepet játszott, hogy főként divatmárkákkal dolgozunk együtt, így ezt szerettük volna tükrözni a belső tereinkben is. A fashion világ meghatározó alakjai kacsintanak vissza ránk a falakról, sárga textilgombolyagok vannak néhány asztalon és polcon, és ugyanezen elv alapján kerültek a Singer varrógépek is a polcokra, hiszen egyszerre képviselik a múltat és a stílust.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új irodánk teljes egészében tükrözi a cég arculatát. Ha valaki megtekinti a weboldalunkat, vagy a kezébe kerül bármilyen promóciós anyagunk, rögtön látja az összhangot. Az „Antavo-sárgát”, illetve a luxus fashion világában hódító szürke és fekete árnyalatokat alkalmaztuk a padló, szőnyeg, falak, függönyök, lámpák, székek és bútorok színeiben. A lámpák diagonál elhelyezkedése is a honlapon oly sokszor használt geometrikus alakzatokra utal.


Vidéken egyedülállónak számít az ilyen, loft jellegű iroda. Nem egy fekete-fehér munkateret hoztunk létre, hanem egy kreatív teret, ahol jó lenni.


Hangulatos étkező, közösségi tér, pihenőrész és a sokféle meeting room-lehetőség segíti a kollégákat, akik egyben otthonos, inspiráló és dizájnos környezetben tudnak dolgozni.


Irodánk képviseli a modern, kortárs stílust, és emellett hű marad a tradicionális, belvárosi hangulathoz.