Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

AGORA Budapest

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út

Ingatlan mérete: 135500 m²

Tervezés / belsőépítészet

Finta és Társai Építész Stúdió Kft.

Tervezés / belsőépítészet

MAKE Architects

Rövid bemutatkozás

A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épülő Agora Budapest a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese lesz, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem 15 teniszpályányi zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti majd a fővárost. Kiemelt célunk volt, hogy egy olyan emberközpontú fejlesztést valósítsunk meg, ahol az emberek kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik el szabadidejüket munkaidőn után is. A köztereket hétvégén is nyitva tartó üzletek, éttermek és közösségi programok töltik majd meg élettel. Az első két épület várhatóan 2019-ben készül el, míg a teljes projekt befejezését 2023-ra tervezzük: a közel 136 000 m2 bérbeadható területű épületegyüttesben közel 12 000 ember dolgozhat majd.


Az Agorán olyan neves külföldi és magyar tervezők bevonásával dolgozunk, mint a számos nemzetközi építészeti díjjal kitüntetett londoni székhelyű MAKE Architects, vagy az ikonikus épületeket tervező hazai FINTA Stúdió. A tervezők úgy álmodták meg az épületegyüttest, hogy a város szerves és élő részévé váljon. Az épületek anyaghasználata időtálló és modern, de merít a gazdag magyar építészeti hagyományokból is. Öt tervezett irodaépületével és tágas közösségi tereivel az Agora Budapest fontos szerepet játszik majd a fővárosi irodapiac megújulásában.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A fejlesztés több szempontból is kiemelkedő: fenntartható és innovatív megoldásai mellett közösségformáló és környezetszépítő funkciója miatt is figyelemre érdemes. Az Agora HUB Budapest egyik legnagyobb egybefüggő, 4500m2-es irodaterületét kínáló épülete lesz, amely elsősorban a hazai és nemzetközi nagyvállalatok számára jelenthet vonzerőt. Az épületben a HubHub, a HB Reavis csoportszintű közösségiiroda-szolgáltatása is elérhető lesz, hiszen egy saját co-working iroda is helyet kap az épületben. A HubHub oktatási programjaival támogatja a tehetségek fejlesztését, míg a networking események az új partnerekkel, befektetőkkel való kapcsolatápolást segítik.


Az Agora Budapest első épületében a tervek szerint olyan emberközpontú újítások kapnak majd helyet, mint például az intelligens beléptető- és liftvezérlő rendszer, a jelenlétérzékelők és az intelligens világításvezérlés is.


A fenntarthatóság és a well-being jegyében a projektet BREEAM Outstanding és WELL Gold minősítésre tervezzük, BREEAM Communities International minősítésre pedig már regisztrálva van a fejlesztés.


A több ütemben megvalósuló fejlesztés lehetővé tette, hogy a később elkészülő épületek helyén egy 5000 m2-es zöld közparkot hozzunk létre a fővárosi közösségnek, ahova változatos közösségi eseményeket is szervezünk. A terület közepén az ügyfelek számára létrehozott, 13 méter magas, hajózási konténerekből megépített high-tech showroom nyújt betekintést az épülő projektbe.