Az Év Irodája Különdíj

XXI. századi iroda a Kossuth téren

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Kossuth tér 18.

Átadás éve: 2014 Q4

Ingatlan mérete: 450 m²

Bérlő cég: Waberer's (tulajdonos)

Irodabútor

Europa Design

Kivitelezés / Fitout

Arkhenea

Tervezés / belsőépítészet

Csavarga Rózsa - Sandroza Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Török Szabolcs Bence - T1 Építész és Belsőépítész Iroda

Világítástechnika

Rio Lámpastúdió Kft

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt. - generálkivitelezés

Kivitelezés / Fitout

SMH Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Szentgyörgyi Szandra - Üveggrafika

Kivitelezés / Fitout

Enigmaglas Kft.

Irodabútor

NWW

Rövid bemutatkozás

A Waberer's vállalat vezérigazgatói irodái a Vadász Mihály és Preisich Gábor által tervezett, 1937-ben épült Kossuth téri háztömb 6. emeletén kerültek kialakításra.


Az anyaghasználatban a 30-as évekre is utaló fényes fekete-fehér-króm felületek a meghatározók. A kontrasztot oldja a természetes, rajzos fafelület látványa az akusztikus álmennyezeten és a bejárati ajtót körülvevő, tárgyalóba futó faburkolat. A természetes fénnyel nem megvilágított belső kiszolgáló helyiségeket egységes üvegfal határolja.


A speciális opálosodó üvegfal, a belső világítással fényjátékot biztosító üveg térelválasztók és ajtók, az átvilágított ónixfal és a gépi mozgatással teljesen elrejthető audiovizuális megoldások csúcstechnológiát képviselnek. A kőlapburkolat narancsszínű vonalai visszaköszönnek a fa falburkolaton és a szőnyeg vonalrajzolatában is. Az egyedileg tervezett/gyártott fényes fehér irodabútorok króm lábszerkezettel karakteres, tiszta nyújtanak, melyeket minőségi ülőbútorok egészítenek ki.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Kossuth téri ház belseje a klasszikus modern szellemiség egyik gyöngyszeme. Ennek a világnak a harmóniájához illeszkedve teremti meg megvalósult terv a huszonegyedik századi high-tech iroda minden térbeli és tárgyi feltételét a Waberer’s vállalat legfelsőbb szintű irányításához.


Az eredetileg lakások céljaira készült épületrész a legmodernebb technikák felhasználásával, de a ház stílusát figyelembe véve lett átalakítva irodai felhasználásra. Az épület teljes főhomlokzatát elfoglaló irodasor teljesen átlátható, de egyúttal szeparált kialakítású lett. Ezt különböző üveg megoldások alkalmazása teszi lehetővé úgy, hogy miközben 30 munkatárs egymást nem zavarva, szeparált módon van elhelyezve, az iroda teljesen átlátható, térbeli és vizuális egysége biztosított.


Az irodaterek összképe és harmóniája szintetizálja a klasszikus modern épület atmoszféráját, a mai technológiai és mesterségbeli szaktudást és a megbízó nagyvállalat minőség és kultúra iráni elkötelezett szemléletét.