Az Év Tervezett Lakó Projektje

Waterfront City

Adatlap megosztása

Cím: 1033 Budapest, Folyamőr utca 15

Ingatlan mérete: 50000 m²

Ingatlanfejlesztő

Biggeorge Property Zrt.

Rövid bemutatkozás

A Waterfront City Óbuda szívében, a III. kerületben a Duna-parthoz közel a Folyamőr utca, Miklós tér és Bogdáni út által határolt helyszínen, 5 hektáron helyezkedik el.


A 50 000 m2-es területen áthaladó sétány a 600 m-re található óbudai Fő térrel köti majd össze a projektet, amely a Kolosy térről induló Óbudai Promenád egyik szakaszát jelenti, továbbá mellette halad el a Szentendre felé tartó nemzetközi kerékpárút is.


A Waterfront City különleges hangulata páratlan módon ötvözi majd a múlt építészeti értékeit és hangulatát napjaink leginnovatívabb megoldásaival. Az egykori Óbudai Szeszgyár különleges épületét és a gyár egykori kéményét friss funkciókkal ruháztuk fel, kiemelve ezzel karakteres megjelenésüket. A korábbi gyárépület felújítása, átalakítása után kereskedelmi, vendéglátó és irodafunkciót kap majd.


A zöldtetős lakóépületek és a hatalmas, parkos terület számos okos funkciójával a környezet és a jövő iránti felelősség jegyében kínálnak minőségi, barátságos és szerethető miliőt a tudatosan gondolkozó, igényes otthonkeresők számára.


Bogdáni út által határolt területen. A projekt területén halad majd át a Kolosy térről induló Budai Promenád azon szakasza, amely a 600 m-re található óbudai Főtérrel köti össze a projektet a jövőben.


Az épületekre jellemző, hogy magasabbak lesznek az átlagos új építésű társasházaknál, 9 és 14 emeletes épületek váltják egymást, melyek a Budai-hegyekre, az Óbudai-szigetre, a városra, valamint a Dunára kínálnak egyedülálló panorámát. A 90%-ban terasszal rendelkező, penthouse és kertkapcsolatos lakások hűtés-fűtését talajszondás hőszivattyús rendszer biztosítja. A HÉV mellett épül egy zöldtámfal, ami nemcsak a Dunához legközelebb lévő épületek zajvédelmét biztosítja, de élő kertként fog funkcionálni a lakóépületek és a rakpart felőli oldalon is. A "smart city" városrész létrehozásával a környék felértékelődése várható, egy új városközpont alakulhat ki, mely 1400 lakással, és 10 000 négyzetméter kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó és iroda egységgel, - valamint smart city elemekkel, mint a közösségi szolgáltatásokat támogató saját applikáció, mozgásérzékelős közvilágítás, napelemes okospadok, illetve a közterületi E-autó töltők, - teszi gazdagabbá az ott lakók életét


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A "smart city" városrész létrehozásával a környék felértékelődése várható, Óuda újjászületik.
Új városközpont alakul ki, kereskedelmi, szolgálató, vendéglátó és irodai egységgel, valamint smart home elemekkel, - mint a közösségi szolgáltatásokat támogató saját applikáció, mozgásérzékelős közvilágítás, napelemes okospad, illetve közterületi E-autó töltők, takarító-, javító- és futárszolgálat-, amelyek gazdagabbá teszik az ott lakók életét.