Az Év Tervezett Lakó Projektje

Villa Ménesi

Adatlap megosztása

Cím: 1118 Budapest, Ménesi út 77

Ingatlan mérete: 810 m²

Ingatlanfejlesztő

UERBAN Architecture & Development

Rövid bemutatkozás

A Villa Ménesi a Gellért-hegy délnyugati lejtőjén épülő kiemelkedő építészeti és kivitelezési igényű társasház, 1054 m2-es telken 510 m2 lakóterülettel, 196 m2 terasszal és 6 beállós teremgarázzsal.


Jelenleg szerkezetkész, a várható befejezés teljes belsőépítészettel: 2020 Q4


/ Koncepció


Egyedi építészeti karakter, magas, jövőbe mutató technológiai felszereltség, kényelmes, jól használható, funkcionálisan végiggondolt terek, flexibilis alaprajzok és időtálló, nem avuló design.
A lakások az építészeti elemek és a technológiai kiszolgáló rendszerek moduláris kiépítésével egymásba alakíthatóak, szétválaszthatóak vagy összenyithatóak, így az épület ugyanazon a területen egyszerre kis (60-90-120m2 és/vagy nagy 150-200m2) lakásokat is kínál, de egy tulajdonos esetén akár klasszikus családi villaként is kialakítható.


www.villamenesi.hu
bemutató videó: https://vimeo.com/uerban/villamenesi


/ Lokáció


Családi házakkal, villákkal, kicsi, pár lakásos társasházakkal lazán beépített kertes, kisvárosias környezet, lankás utcákkal, sok fával és parkkal.


“A Gellért-hegy déli lejtője Budapest Riviérája” - Jókai Mór


A ház a Gellért-hegy délnyugati oldalán épül, ami elhelyezkedésénél, sajátos mediterrán mikroklímájánál és történetiségénél fogva ma a város egyik legértékesebb területe, csendes, napos zöldövezet pár percre a város üzleti és kulturális központjaitól.


/ Magunkról


Együtt dolgozunk, hogy az alkotás öröméért építhessünk házakat. Egyszerre vagyunk beruházók, tervezők és kivitelezők. Az UERBAN Architecture & Develoment új cég, amit építészek alapítottunk, azért hogy egy ház megszületésének teljes folyamatát egy egységként kezelhessük.
Kompromisszumoktól mentes építészeti minőségű, kézműves szintű odafigyeléssel készített luxus házakat szeretnénk építeni, amilyeneket munka és időigényük (és ebből adódó magas költségük) miatt nem nagyon kínálnak a hazai ingatlanpiacon.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Villa Ménesit azoknak építjük, akik fogékonyak az építészeti minőségre, bíznak az ízlésükben és nem a divatot követik hanem saját értékrendjük szerint választanak.


Ez a ház egy komplex, iteratív tervezési folyamat eredménye ahol kis részletek is sokszor visszahatottak és megváltoztatták a nagy egészet. Egyszerre gondolkodtunk környezetben, építészetben, belsőépítészetben és lakberendezésben mert ezek számunkra nem szétválaszthatóak, ahogy a házat látók, használók is mindezt egy egészként élik meg. Service designban szerzett tapasztalataink megtanítottak a használhatóságra és az ebből születő érzelmi értékekre egyaránt odafigyelni.


Amikor építészek a beruházók, mások lesznek a prioritások. Az építészeti minőség meghatározóvá válik, az eredmény pedig mindig valami különleges lesz. Változik a szokásos ár-érték arány, és ez a majdani tulajdonosoknak is jó, mert értékesebb, érzelmileg többet nyújtó tulajdonhoz juthatnak.


/ Elismerés


Büszkék vagyunk, hogy idén az egyik legelismertebb nemzetközi ingatlanfejlesztői megméretésen, a londoni székhelyű The International Property Awards versenyén A Villa Ménesi a legmagasabb, 5 csillagos minősítéssel lett a legjobb Magyarországon két kategóriában is.
Az építészeti értékeket a Best Architecture Multiple Residence, a beruházói koncepciót a Best Residential Development díjjal jutalmazták.