Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

TRIBE Hotel Budapest Airport

Adatlap megosztása

Cím: 1185 Budapest, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Átadás éve: 2025

Ingatlan mérete: 8000 m²

Rövid bemutatkozás

Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel 2018-ban nyitotta meg kapuit a WING fejlesztésében, a Budapest Airporttal együttműködve. A 145 szobás szállodát fennállása óta többszörösen díjazták, a szakmai elismerésekre és az eredményes működésére alapozva pedig egy újabb, szintén a WING fejlesztésében megvalósuló TRIBE hotel érkezik a repülőtérre, várhatóan 2025-ös átadással. A TRIBE-ban az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is, emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt és fantasztikus kilátást. A meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, az együttes létrejötte pedig fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében, a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, a WING fejlesztésében, a Budapest Airporttal együttműködésben egy újabb hotel építése kezdődött el. A 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE, a 8000 négyzetméter alapterületű, 167 szobával rendelkező funkcionális dizájnhotel. A szálloda kiemelkedő vendégélményt nyújt majd az üzleti céllal utazóknak, valamint a turistáknak egyaránt, a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően.
Az új reptéri hotellel a TRIBE márka második egysége érkezik Magyarországra, a szintén a WING által fejlesztett Liberty vegyesfunkciós épületében elhelyezkedő TRIBE egység után. A márka élen jár a megfizethető áron elérhető, elegáns, funkcionális dizájnszállodák között. A hotel kibővített szolgáltatásait elsősorban az üzleti célközönségre, illetve az átutazókra szabja, és a vendégek maximális kényelmét helyezi fókuszba: a tágas étterem és a lounge terület összesen 140 fő, míg a terasz 60 fő befogadására lesz alkalmas.
A Budapest Airport hosszú távú fejlesztési elképzelései nem csak az utasterminál, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatások bővítésére is kiterjednek. A terveket úgy alakította ki a repülőtér-üzemeltető, hogy az elsőként megépült ibis hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni. A hotelbővítésre felhasználható terület a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan került kijelölésre. Az új szállodaépület tovább viszi az ibis Styles karakteres homlokzati megoldásait, ugyanis a már meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, a nemzetközi TRIBE standardot követve pedig egy merészebb és lendületesebb belsőépítészeti koncepciót valósítanak majd meg. Az együttes létrejöttével pedig tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra: több mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni. Végül de nem utolsó sorban pedig a szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik, egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon.
A WING szálloda üzletága ezidáig négy hotelprojektet valósított meg sikeresen, összesen 519 szobával. 2023-ban ez a lista tovább bővül az Ibis & Tribe Budapest Stadium szállodákkal - további 332 szobával. A repülőtéri TRIBE hotel megépítésével pedig a cég belép a már legalább 1000 szállodai szobát megvalósított ingatlanfejlesztő vállalatok elit klubjába.


A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

A fejlesztő reagálva a szállodaipar és a turizmus fejlődésére hozta létre a reptér új szállodáját, amely közvetlen összeköttetésben van a Liszt Ferenc Reptér termináljával és sok külföldi számára a Magyarországról alkotott első benyomás formálásában nagy szerepet játszik. Nemcsak a jól felszerelt és kényelmes szobák, hanem a közösségi terek, a 150 fős konferencia központ, a fitness terem, étterem, a lounge és a skybar is mind hozzájárul ennek a szállodának a jövőbeni sikeréhez. Egy különleges projekt, különleges helyen, ami ráadásul hiánypótló is a magyar piacon.


Tervezők

A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a tervező iroda az Aspectus Architect, a belsőépítészetért pedig az Ester’s Partners felel.