Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Szervita téri fejlesztés

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 8.

Ingatlan mérete: 28000 m²

Kivitelezés / Fitout

DVM group - RÉGI_törölni

Tervezés / belsőépítészet

DVM group - RÉGI_törölni

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development Kft.

Rövid bemutatkozás

A Szervita téri fejlesztés egy többfunkciós kereskedelmi- (iroda, retail) és lakóingatlan projekt Budapest belvárosában, amely 2018 első negyedévétől 28.000 négyzetméteren kínál majd valóban fenntartható és egyedülálló életteret, munkakörnyezetet és vásárlói élményt a város szívében.


A modern, 7 emeletes épület - amely 22. századi technikai és fenntarthatósági elvárásoknak egyaránt meg kíván felelni - sajátos formavilágával, könnyed és légies szerkezetével, és lágyan futó homlokzati kontúrjaival két közteret - a Szervita és Kristóf tereket - köti majd össze egy központi passzázzsal.


Az épület mind az ott élők, mind az ott dolgozók vagy kereskedelmi egységet üzemeltetők számára ideális környezetet biztosít majd nagymértékű természetes benapozottságával, funkcionális és hívogató belső tereivel, rugalmas kiépíthetőségével, természetes arányaival, kozmopolita hangulatával, kiváló megközelíthetőségével és láthatóságával, egyedi építészeti megoldásaival, és maximális márkamegjelenítési kapacitásával. A kimagaslóan nagyarányú gyalogosközlekedés a minőségi márkák számára erős vásárlói bázist vonz és generál.


A fejlesztői elképzelés részeként az egész környék megújul majd, hiszen a kiszélesített utcák mellett egy nagyobb közösségi tér és vízfelületekkel gazdagított városi park is kialakításra kerül itt, amely az épületet és közvetlen környezetét szervesen kapcsolja majd össze. A különböző szolgáltatások és épületfunkciók közötti szinteltolás egy olyan elegáns, kortárs építészeti megoldás, amely szintén hozzájárul majd a város szívében kialakuló élénk közösségi szféra megteremtéséhez.


Az épület mind a LEED Gold, mind a BREEAM Very Good környezetvédelmi minősítés megszerzését célul tűzte ki.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Szervita téri fejlesztés egy olyan egyedülálló fejlesztői elkötelezettség mentén megvalósuló belvárosi projekt, amely több komplementer funkciót ötvöz, közösségi teret formál és a város szövetében egy új minőséget hoz létre. Teszi mindezt a legkorszerűbb, innovatív, fenntartható technológiai megoldásokkal, a természeti és épített környezet iránti építészi-fejlesztői alázattal, és kivitelezői precizitással.