Az Év Üzemeltető Cége

SmartFM Ingatlanüzemeltető Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 2000 Szentendre, Vasúti villasor 49/b

Rövid bemutatkozás

A SmartFM Ingatlanüzemeltető Kft. 2012-ben hozta létre Sólyom András. Célja, hogy a Hochtief Facility Management Kft. ügyvezetőjeként szerzett tapasztalatok birtokában egy ügyfél centrikus, helyi üzemeltető középvállalatot hozzon létre Munkatársaival. Egyfelől ismerik a nemzetközi vállalatok, ingatlanalapok elvárásait: riporting struktúrákat, rizikómanagement eszközöket, transzparencia elvárásokat. Másfelől széleskörű piacismerettel és kiterjedt, megbízható alvállalkozói hálózattal rendelkeznek valamennyi szolgáltatási feladatra. A globális üzemeltetői tudás és a lokális tapasztalat kombinációja a siker záloga. A méret számít! Small is sexy!


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


 1. Növekedés: A vállalat a gyors növekedés fázisában van: Árbevétele 2014-ben 79%-al haladta meg a megelőző évet, 2015-re pedig várhatóan 45%-al.! A real Double Digit Company! :--)

 2. Minőségirányítás: A vállalat az alapítás pillanatától rendelkezik minőségpolitikával, amit 2014-ben tanúsíttattak is.

 3. Vevői elégedettség I.: Több szolgáltatási szerződésük is tartalmaz rendszeres értékelést, SLA-t. A kapott visszajelzéseket komolyan veszik, eddig pénzügyi levonásra nem került sor.

 4. Vevői elégedettség II.: A megbízók elégedettségét a kérdőíves megkeresés helyett az alapszerződés volumenén túlmutató pótmunkák (felújítási, beruházási és kiépítési projektek) volumenén mérik le. A pótmunkák százalékos aránya az alapszerződésekhez képest 2014-ben 79%, 2015-ben várhatóan elérheti a 100%-ot!

 5. Vevői elégedettség III.: 2015 évben két megbízást is nyertek olyan Ügyféltől, akinek már dolgoztak korábban. (ConvergenCE, Cushman & Wakefield)

 6. Vevői elégedettség IV.: 2012-óta egyetlen szerződésüket sem mondták fel.

 7. Környezettudatosság és társadalmi felelősségvállalás: 2015-ben a C&W megbízása alapján korszerűsítettük a Fashion Street díszkivilágítását: hagyományos izzósorokat ledes fényfüzérekre, a fixen telepített homlokzati világítás izzóit is ledes megoldásra cseréltük. Aktív tagjai vagyunk a LEO-nak (Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének), ezen keresztül a HuGBC-nek (Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének) is.

 8. Innováció: Tanácsadási üzletág: Két izgalmas és összetett tanácsadási feladaton is dolgoztak 2015-ben:
  a/ egy még csak tervezőasztalon létező fejlesztési projekt terveinek konzultációja üzemeltetési szempontból: alaprajzi kialakítás, üzemeltetési helyiségek, üzemeltetési szervezet, előzetes üzemeltetési költségbecslés, stb.
  b/ üzemeltetési tender kiírása és lebonyolítása a Tulajdonos beszerzési irányelveinek megfelelően. (Értelemszerűen ezen a pályázaton nem indultak mint üzemeltető cég)


Referenciák

Cushman & Wakefield: Fashion Street, JP Morgan Portfolio: Terrapark Next, Margit Palace;
ConvergenCE: Eiffel tér irodaház, Vision Towers, Duna Office Center