Az Év Irodája

Skyscanner Budapest

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Károly körút 6.

Átadás éve: 2015 Q3

Ingatlan mérete: 900 m²

Irodában dolgozók száma: 35

Növénydekoráció

Cityplant növénydekoráció

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió Kft.

Világítástechnika

Ambi Light Kft.

Kivitelezés / Fitout

METO Èpítő Zrt.

Növénydekoráció

MoPa Mohány és Páfra Kft.

Növénydekoráció

City Plant

Irodabútor

Office Art & Design Kft.

Irodabútor

VO Iroda Kft. - VariOffice

Rövid bemutatkozás

2014 nyarán költöztünk a budapesti Astorián álló K6 irodaházba. Hisszük, hogy kreatív, több millió mobilfelhasználó életére hatással lévő munkát – amilyen a miénk is – nem lehet keretek között vagy egy mások által kitalált környezetben hatékonyan végezni. Az elsődleges célunk emiatt egy olyan iroda kialakítása volt, amit minden kolléga a sajátjának érez. A felújítás során kihívás volt, hogy alkalmazkodjunk a Skyscanner globális arculatához, valamint a munkánk által megkívánt funkcióknak is megtaláljuk a megfelelő helyet.


A 6 szintes irodaházban jelenleg 5 szintet bérelünk, ebből az alsó hármat munkaszintként, a felső kettőt közösségi térként használjuk. Azért, hogy a kollégák közötti személyes interakciók tényleg létrejöjjenek a fenti emeleteken, a korábban minden szinten megtalálható teakonyhákat funkcionálisabb terekké alakítottuk át (pl. biciklitároló, zen-szoba).


Maga a K6 elhelyezkedése is passzolt az elképezléseinkhez: tech-fókuszú huszonévesek vagyunk, lételemünk a városi lüktetés és hogy ott legyünk, ahol a dolgok történnek. Nem utolsó sorban pedig egy globális cégben (mint a Skyscanner is) fontos a lokális sajátosságok megmutatása a látogatóba érkező többi kollégának. A K6-ba érve azonnal magukba szívhatják a pesti belváros kulturúját, történelmét.


Az iroda újratervezése 2015 év elején kezdődött és végig bevontuk a munkatársakat a tervezésbe. 4 fő téma bizonyult népszerűnek: növények, geekség, képregény- és mozihősök, Distinction örökség. Ennek megfelelően készültek el a következők:  • 12 m2-es önfenntartó zöldfal és térelválasztó növények

  • nyomtatott áramkörre emlékeztető álmennyezet és bútorok, LEGO falak és egy 13,5 méter hosszú, akusztikai funkciót is betöltő pixel fal, amin az egyik dizájnerünk grafikája látható

  • szuperhős grafikák a tárgyalók falán, robotos falfestmény

  • Research Lab kreatív tér, 5. emeleten elhelyezett fa (ezt a korábbi irodánkból hoztuk át), valamint az indusztriális lámpák.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Alapvetően dizájn-szemléletű mobilalkalmazás-fejlesztő csapat vagyunk és a munkánkban fontos a vizualitás. Ezért minden munkaállomás mögé a falra whiteboard matricákat ragasztottunk és a tárgyalók is írható plexifalakat kaptak.


A számos egyedi tervezésű bútor mellett célunk volt a magyar dizájnerek támogatása, ezért fiatal magyar tervezők lámpáival és asztalaival is találkozhatunk az irodánkban.


A dizájn és a funckionalitás tökéletes ötvözetét adják a csapat által tervezett töltőállomások. Mobilos csapatként minden létező márkájú, méretű eszközön tesztelünk, amiknek korábban nem volt kialakított helye. Ezt most megoldottuk a térbe és a geek dizájnba passzoló mobil töltőszekrények elhelyezésével.


Fontos szempont volt az ergonómia, így kerültek a munkaállomásokra a derekat támasztó, állítható magasságú székek. Az asztalokat az ablakokra merőlegesen helyeztük el, így nem tükröződnek a monitorok, melyeket egyedi igényekre szabható karok tartanak. Minden munkaszinten van egy-egy állítható magasságú asztal és „hot deskek” is a külföldről érkező kollégák számára.


Azért, hogy a nyitott terekben még kevésbé zavarjuk egymást, az irodában végig hangelnyelő lapokból álló gumipadlót raktunk le. Ezek könnyen tisztíthatók (ez fontos egy kutyabarát munkahelyen) és az élénk Skyscanner band színeket is megjelenítik.


A Skyscanner kreatív kultúrája köszön vissza a rövidebb megbeszélésekre alkalmas kollaborációs terekben (hintáink, stand-up terek), illetve a zen-szobában is. Ez utóbbi a klasszikus terekhez képest kiesik, így alkalmas fókuszált munkára vagy a pihenésre. Ugyanilyen megfontolásból van két kanapénk és egy raklapágyunk is.


A teljes körű átalakítás után, az elmúlt hetekben a kollégák visszacsatolásai és egy anonim kérdőív eredményei alapján igyekszünk a maximális elégedettséget és a terek maximális kihasználtságát elérni. Hiszen akár egy mobil alkalmazás fejlesztése során is, az iroda menedzsment részére is a felhasználói vélemények a legfontosabbak.