Az Év Környezettudatos Irodája

Silex Water Technologies

Adatlap megosztása

Cím: 8230 Balatonfüred, Kvassay Jenő utca 3.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 235 m²

Irodában dolgozók száma: 13

Bérlő cég: Silex Water Technologies Kft.

Rövid bemutatkozás

A Silex Water Technologies Kft. víz és szennyvíztisztíási technológiák vezető hazai kivitelezője. Cégünk új székhelye 2013. januárjában került átadásra Balatonfüred kereskedelmi, szolgáltató övezetében. Az összesen 720 m2 alapterületű épület két tömegre osztva, 485 m2-en raktározási és műhely funkciót, 235 m2-en pedig irodai funkciókat kapott


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az épület kialalkításánál a funkció, fenntarthatóság, költséghatékonyág és a design szempontjait figyelembevéve próbáltunk egyensúlyozni.


Funkció - Két eltérő tevékenység - műhely és iroda - egy épületben, két tömegben elkülönülve, ugynakkor mégis szoros együttműködésben összekapcsolva.


Fenntarthatóság - Szennyvíztisztítással foglalkozunk, a környezetvédelem és a fenntarthatóság mindennapjaink része, ez saját központunk tervezésénél is elsődleges szempont volt. Az épület energetikailag teljesen önfenntartó, sőt napelemeink saját szükségleteink felett termelnek. A tetőn összegyűjtött esővízzel öntözünk és öblítjük a toaletteket.


Költéghatékonyság - az irodai terek kialakításánál az anyaghasználatban nem kötöttünk kompromisszumot, ugyankkor az építőipar rokon területein szerzett projketvezetési tapasztalatunk lehetővé tette, hogy saját kezünkbe vegyük a fitout kivitelezési munkák bonyolítását.


Design - Az alaprajzi kialakítás lehetővé teszi a kislétszámú és egyéni irodákban vagy a phone booth-ban az elmélyült munkavégzést, ugyanakkor az open office tér, a tárgyalók, a teakonyha a csapatmunka helyszínei tudnak lenni. Az egyszerű letisztult, funkcionális bútorozást, az üveg- és hagyományos falakon végigfutó géprajzainkból, a környék nevezetességeiből és a logónkból készült montázs teszi játékossá.


Tervezők

Építész tervező:
A85 Stúdió Építész Bt. - Végh Bálint, Zilahi Péter, Dancs Tamás


Belsőépítész tervező:
Szarka Tímea
Capstone Management Kft. - Bali-Kósa Krisztina, Rózsa Viszovszki, Antal Nikolett